Boulderoimassa

Lomalla on hyvää aikaa käydä läpi sitä omaa pitäis kokeilla -listaa. Yksi tällainen juttu mulla on jo puolisen vuotta ollut boulderointi. Eli vähän niinku seinäkiipeilyä ilman varusteita! En ole koskaan seinäkiipeillytkään, jotenkin ajatus tosi korkeasta seinästä ja kaikenmaailman varusteista tuntuu vähän ahdistavalta. Boulderointiseinät ovat ihanan matalia ja niihin ei tarvitse mitään erityistä opastusta.

Eilen siis hilpaisimme miehen kanssa Pasilan boulderkeskukseen, Caveen. Pääsymaksu oli kympin, kengät sai ekakertalaisena vuokralle ilmaiseksi. Olin etukäteen vähän lueskellut, että tossujen pitää olla tosi pienet ja niinpä otinkin sellaiset jotka sitten kyllä tekivät tosi kipeää, auts.

Aika ennakkoluulottomasti lähdin kokeilemaan ja aika pian kyllä totesin, että ei vaan oo mun juttu. Ei mulla riitä aivot! Sekosin jo oikeassa ja vasemmassa ja pari helppoa reittiä suoritettuani annoin itselleni luvan luovuttaa. Keskiviikkoinen yksityisopetusvoimacrosstrainingtreeni tuntui myös pikkasen käsissä ja kirosinkin pariin otteeseen kun huomasin että nyt en vaan kykene, vaikka pitäis. Koko ajan pelotti päästää jostain irti kun ei ole varmuutta saako sittenkään otetta seuraavasta palikasta! Tavallaan vähän jänskääkin kyllä.

Vaikka seinät olivat aika matalia (ja patjat pehmeitä), niin silti siellä ylhäällä iski vähän kammo alas tiputtautumisesta ja monesti sitten laskeuduinkin kivenmurikoita pitkin edes puoleen väliin takaisin ja sitten vasta uskaltauduin päästämään irti. Kädet mulla hikoaa aina heti ensimmäisenä, joten ärsytti huomata reitin puolessa välissä, että nyt alkaa lipsumaan ja pahasti (kalkkia oli onneksi tarjolla). Kädet ja etenkin sormet olivat tässä kyllä kovilla, puristusvoima on juu vähän hakusessa.

No, oli kuitenkin ihan kiva kokeilla ja eihän kaikesta tarvitsekaan tykätä! Ihan positiivinen kokemus silti.

Löytyykö lukijoiden joukosta joku tästä lajista innostunut tai kiinnostunut edes kokeilemaan? Tai onko teillä jotain lajia pitäis kokeilla -listalla?

17 Comment

 1. Anonymous says: Vastaa

  Ensimmäistä kertaa luin nyt boulderoinnista 🙂 Seinäkiipelyä olisi kyllä kiva kokeilla 🙂 Tanssia olen harrastanut muutaman vuoden, nyt ollut tauolla selkäongelmien takia. Jospa syksyllä pääsis uudelleen kun selkä ei enää vihoittele. Aikuisbalettia tekisi mieli kokeilla, ja lapsena jostain syystä halusin kokeilla pelata golfia 😀

  1. No siis kyllä mäkin varmasti ”tavallista” seinäkiipeilyä voisin vielä kokeilla jos joskus tilaisuus tulee! Mutta en nyt mitenkään ihan hingu sinne seinälle kuitenkaan…

   Golfia en koskaan!

 2. Taina says: Vastaa

  Näyttää hauskalta! Itse haluaisin taas seinäkiipeilyä kokeilla juuri niiden turvaköysien takia 😀 Omat kädet myös hikoilee sen verran, että ei olisi kiva huomata puolessa välissän että ei pääse kumpaankaan suuntaan. Lisäksi benji-hyppy on ollut listalla jo pitkään, ja jos hyvin käy niin ensi kuussa festareilla aion siihen uskaltautua (jaiks!) 😀

  1. Benjiä kohtaan en tunne kiinnostusta, mutta laskuvarjohyppy pitäis kai vielä tänä kesänä suorittaa 😀 (saa nähä)

 3. Korkeuksia kun kammoan niin ei kyllä tästä lajista tulisi mitään. Työkaverini harrastaa kiipeilyä ja olen kyllä tosi kateellinen hänen käsivarsistaan jotka ovat upean kiinteät muttei missään nimessä liian maskuliiniset muuten sirossa kropassa.

  Tällä hetkellä ei ole mitään uutta lajia jota haluaisin kokeilla, mutta säännölliset ratsastustunnit aloittaisin (uudelleen) heti jos omistaisin auton. Kaikki kivat pikkutallit ovat sen verran korvessa ettei sinne kyllä julkisilla pääse.

  1. Joo, ihan hyvännäkösiä käsivarsia tuolla kyllä näki 🙂

   Ja ratsastaminen on ihanaa!

 4. TAHTOO TESTATA! Paitsi varmaan joudun leikkaa kynnet siinä tapauksessa? Vai?

  Muuten pitäisi testata benjihyppy kanssa. Ja haluaisin mennä patikoimaan, siis tooosi pitkälle patikointireissulle, ja johonkin vaativaan mestaan -missä ei ole hyttysiä öff körrs. Ja sitten white water rafting. Oisko edes vähän siistiä. Niin ja tietty noi kahvakuulat, kun niitä ei edelleeeeeenkään ole täällä meidän salilla HÖH!

  1. Nojoo, vaikee kyl kuvitella et kukaan boulderois pitkillä kynsillä! 😀 Kyl ne siinä viimeistään sit lähtee! Sormilla kun pitäis niitä otteita saada.

   Patikointi ois kyl niiin ei-mun-juttu-yhtään! 😀 Varmaan valittaisin ja itkisin kaikesta mahdollisesta.

  2. Niin varmaan mäki valittaisin – valitanhan muutenkin haha, mutta pakko testata kuitenkin joskus höhö

   Oh noes. Mun kynnet yhyy 🙁 No kasvaahan ne takas sitte

  3. Ite en lähtis ees yrittää pitkillä kynsillä 😀

 5. Kuorotipu says: Vastaa

  Kännykkä ei anna kommentoida oikeeseen väliin, mut jos sulla on tandem-hyppy suunnitelmissa niin suosittelen ehdottomasti. Itse korkeanpaikan- ja putoamiskammoisena kävin kesäkuussa hyppäämässä ja oli ihan mahtava kokemus! Kaverin kanssa itseasiassa sovittiin että ens kesänä uudestaan. En ois ikinä uskonut, mutta se vapaapudotus oli se paras osa 🙂

  1. On suunnitelmissa, täällä blogissakin jo lupasin että tänä kesänä hyppään! 😀

 6. essim says: Vastaa

  Väkimäärästä päätellen ainakin suosittu laji? 😀

  1. Joo mentiin just siihen ruuhkasimpaan kellonaikaan…

 7. Sissi says: Vastaa

  Mua _kiinnostaa_ tää mut pelkään, et kynnet katkee 😀

  1. Ihan varmasti katkee jos semmoset omistaa! 😀

 8. Petri says: Vastaa

  Kävinpä tänään seinäkiipeilemässä Tapanilan Erällä. En ollut aiemmin käynyt, ja jotenkin oli semmonen kutina että en hirveästi tykkää koko touhusta. Mutta ihan kivaahan se oli! Eikä jotenkin edes pelottanut vaikka kävi 15m korkeudessa. Käsivoimat kyllä loppuivat muutaman kiipeilyn jälkeen.

  En nyt tiedä olikan tämän varsinaisesti minun ”juttu”, mutta kiva kokemus kuitenkin. Ehkä sitä pitää joskus vielä uudestaankin.

Vastaa