Viikonloppuni stadissa

Vietin viikonloppuni tuttuun tapaan pääkaupunkiseudulla. Ei ihan siltä kyllä joka hetki tuntunut, tässäpä vähän kuvasaldoa lauantailta ja sunnuntailta.

Lauantaina oltiin porukalla poimimassa mustikoita Espoon metsässä. Tämän reissun jälkeen kyllä täytyy sanoa, että 6 euroa/litra mustikoista ei ole enää yhtään paha hinta…Onneksi oli pieni ämpäri mukana niin ei tuntunut ihan niin pahalta. Oli kuitenkin kiva käydä metsässä pitkästä aikaa. Huomasin myös, että en viihdy metsässä kovin hyvin, jos en näe tuttua ihmistä jatkuvasti lähelläni, suuntavaistoni kun on lajia olematon…

Tänään heräsin aikaisin ja suuntasin Hakaniemen Maalaismarkkinoille. En tiennyt, että ne ovat mitenkään perinteiset, mutta bongasin mainoksen torilta tässä eräs ilta ohikulkumatkalla ja pitihän sinne päästä.

Tavoitteena oli ostaa ainakin mansikoita ja jotain pullaa vanhempieni vierailua varten. Ja tietenkin kokea jotain maalaistunnelmaa.

Ja siellä kyllä oli ihan kaikkea myynnissä. Ja joka kojussa tuntui kauppa käyvän. Jopa pölypusseja ihmiset ihan jonottivat…

Melkein ostin hauskan kissa-talouspaperitelineen. Keittiööni sopisi punainen, mutta punainen kissa, höh? Eihän semmosia ole. Koska Reiskan värinen ei olisi ehkä sopinut, jätin ostamatta kokonaan.

Jopa ennustaja oli saapunut paikalle. Pakko myöntää, että vähän kiinnostaisi. Mutta ei ehkä näin yleisellä paikalla kuitenkaan.

Makkaraa ja mansikoita, siinä on oikeesti mun tän kesän suurimmat himon kohteet! Ensimmäistä tosin olen syönyt tänä kesänä vain kerran. Jälkimmäistä…noh. Tiedätte kai. Mutta voi olisinpa ostanut mansikoita vähän kalliimmalla tästä kojusta, enkä sortunut halpaan…

Nämä karmeudet saisivat kyllä jo kuolla pois maan päältä. Sekä aidot että feikit, kiitos!

Mielestäni muuten kokoa 36 oleva nainen ei ole mitenkään SUUREMmoinen. Vai mihin lie tällä nyt sitten viitataan…luonteeseen ehkä.

Tässäpä hurjat toriostokseni! Eli sain just tasan sitä mitä lähdin hakemaankin. Paitsi että mansikoista syötäviä oli vain noin viitisen kappaletta, loput olivat aivan lötskiä ja mätiä. Hemmetti kun ei noiden kojujen kattojen/aurinkovarjojen takia näe kunnolla mansikoiden laatua! Maksoivat 3 euroa/rasia (litra), joten ihan hirveästi en köyhtynyt, mutta harmittaa silti. Taitaa olla mansikka-aika muutenkin ohi tältä kesältä, nyyh.

Nyt odottelen vanhempiani kylään (ne tuo mulle mustikoita!) ja illalla elokuviin vilkuilemaan vampyyristooria. Mitenkäs teidän viikonloppu meni?

14 Comment

 1. Täällä on viikonloppu mennyt juhlien ja zombeillen… Karvahoidokki tuli viikoksi meille eilen, ”hieman” levoton yö oli ja sai sydänkohtauksiin herätä tunnin välein, kun joku nuista kateista kirkui ja sitten hirveä rähinä päällä…
  Päivän mittaan on EHKÄ hieman rauhoittunut meno… Onneksi on loma.

  Mulla on työkenkinä aidot crocsit, enkä kadu ostoa. Tähän mennessä ainoat ”sandaalit”, jotka pysyvät ilman hirveitä sitomisia jopa tuossa mun huonommassa oikeassa jalassa. Eikä jalat kipeydy seisomisesta ja kävelystä :).
  Mukavuus menee mulla ulkonäön edelle :D.

  1. Kai ne on myrkynvihreet? 😛

  2. Tummansiniset vain 😀

 2. Petri says: Vastaa

  Perjantaina biitsiä, saunomista, pokeria ja bilistä. Lauantaina kankkusessa 3 Dexteriä (on muuten edelleen kovin hyvä sarja!). Tänään Hämeenlinnassa kierros golffia, hotelliin suihkuun ja nyt pitäisi lähteä etsimään täältä joku hyvä syömäpaikka. Jos ei illalla mitään muuta tekemistä löydy niin miesten 100m finaali olisi ihan mielenkiintoista katsottavaa telkkarista.

  Huomenna sitten heti aamusta toinen kierros golffia ja sen jälkeen kotia.

  1. 🙂

 3. Nina says: Vastaa

  Olin mökillä! Ja mulla oli KOKO viikonlopun jalassa mökiltä löytyneet crocsit! 😀 Mökillä saa käyttää, ja ne oli sitäpaitsi pinkit!

  Mutta argh. Kielipoliisin silmään tarttui heti ”suuremmoinen”. En kestä.

  1. Nina says: Vastaa

   Mökillä mökiltä mökillä.. Ei vitti mikä kommentti, onneks ei paljoa väsytä 😛

  2. No pinkit voin hyväksyy just ja just…

   Missä oli suuremmoinen???

  3. Nina says: Vastaa

   Tuossa sun ottamassa kuvassa, tuon vaatekojun kyltissä 😀

  4. Ai kappas.

   …MAANANTAI…

 4. Joo, die Crocs DIE!!

  Mä oon taas yllättäen darrassa. Tästä on tulossa joku perinne. Apua!

  1. Senkin juoppo!

  2. Tiedän 🙁 Se on tää kolmenkympinkriisi tai joku vastaava…

 5. Pölypussikauppias on tuttu meidän korkeuksillakin 😀

  Minustakaan kumikengät eivät ole kauneudella (tai edes sievyydellä!) pilatut, mutta voi että ne aidot ovat hyvät jalassa. Lompsin niillä (petrolinsinisetkö ne nyt on) menemään kotipihassa ja vähän muuallakin.

Vastaa