Joensuu

Kävimme Joensuussa! Seurustelen syntyjään joensuulaisen kanssa ja olimme siis keskiviikosta lauantaihin siellä sukuloimassa. En ollut aiemmin käynyt Joensuussa, ja edellisestä pitkänmatkan junamatkastakin oli aikaa jo monen monta vuotta. Jännää siis riitti! Huomasin myös, että edelleenkin omistan sellaisen tosi kivan asian kuin junapahoinvoinnin.

Rosa lähti mukaamme, pojat jäivät kotiin kaverini hellään huomaan. Rosa on kyllä niin mainio reissukoira! Ei valita mistään ja tulee kiltisti sinne minne pitääkin. Ja kiltimpää koiraa saa kyllä muutenkin etsiä (eikä silti löydä). Rosa on ihanin.

Huonosta olostani huolimatta junassa oli oikein leppoisaa. Eläinvaunussa on varmasti paras tunnelma! Koirat makoilivat ympäri lattioita ja tervehtivät riemuissaan kaikkia moneen kertaan.

Joensuulaisilla tuntuu kaikilla olevan joku eläin. Yleensä koira, mutta myös yksi kilpikonna tuli vastaan. Melkoista eläinshowta kyllä koko reissu olikin…Kuvissa Rosan kanssa Nala, miehen siskopuolen kultsu.

Yövyttiin ja vierailtiin vähän milloin missäkin. Kaikilla oli auto, joten kyyti paikasta toiseen löytyi aina ja kaikilla tuntui myös olevan hyvää aikaa kuljettaa meitä ja laittaa ruokaa ja keittää kahvia ja rupatella tuntikausia.

Viimeiset pari viikkoa on ollut ihan loistava sää ympäri Suomen, mutta tottakai just meidän vierailun ajaksi Joensuu oli kylmä ja sateinen, muutamaa satunnaista auringon pilkahdusta lukuun ottamatta. Innolla mukaan pakkaamani bikinit siis saivat jäädäkin laukkuun, höh. Riemuitsin siitä, että kerrankin olin osannut pakata mukaan lämpimiä vaatteita ja takin!

Joensuun keskusta oli yllättävän iso. Löytyi kaikki Bikbokit ja Henkkamaukat ja jopa ihana Punnitse&Säästä, todella isona versiona vieläpä! Toreja rakastan yli kaiken! Mansikat olivat Joensuussa paljon halvempia kuin Helsingissä…ihan epistä. Mansikoita tuli siis syötyä Joensuussakin.

Yksi tuttu nimeltä Tuttu löytyi tästä kaupungista ja oli kivaa viimeinkin tavata. Muuten en ketään ennestään Joensuusta tuntenutkaan.

Ehkä eniten odotin miehen isovanhempien näkemistä ja he olivatkin just niin ihania ihmisiä kuin odottaa saattoi. Heidän viisivuotias sekarotuinen Aatu-koiruli oli vähän villimpi tapaus.

Alan kyllä oikeasti himoita itsellenikin jotain pientä puutaloa, jonka pihalla kasvaa omenapuita, mansikoita, punaherukoita…Joensuu taisi vähän sekoittaa päätäni.

Lihoin reissun aikana varmasti pari kiloa! Joka paikassa piti syödä tai vähintään juoda pullakahvit. Ja tietenkin muutenkin piti syödä vähän epäterveellisemmin, koska kesä ja loma ja Joensuu.

Oli kyllä tosi kivaa. Paluumatkalle lähdin matkapahoinvointilääkkeen (ja vähän ällöjen makeutusainekarkkien) voimalla ja matka sujui lukiessa ja torkkuessa.

Ja koska tämä on kai kissablogi, niin tässäpä vielä joku randomkisu, joka melkein uskaltautui silitettäväksi. Onko blogini lukijoiden joukossa joensuulaisia? Tai siellä muuten ahkerasti käyviä?

26 Comment

 1. Anonymous says: Vastaa

  Nyt iski kotiseutuikävä pahempana kuin koskaan!! No, vielä kaks viikkoa töitä ja sitten Joensuuhun…

  1. 🙂

 2. Anonymous says: Vastaa

  Joensuu on kyllä lupsakka paikka.<kyllähän sinnekkin on ikävöity :´)

  1. Lupsakka se olikin kyllä 🙂

 3. Panda says: Vastaa

  Jep, kaikilla on auto ja kaikki rupattelevat ja aina syödään ja kaikkialla :D. Sielläpäin Suomea siis. Ostetaan siulle tontti ja hai-saappaat ^^

  1. Mul on jo punaset Hait!

 4. Juu, tänne landelle vain tervetuloa! Toivottavasti miehesi isovanhemmat väänsivät kunnolla vanhaa savoa, se jos mikä on hauskoo kuultavvoo 🙂

  Joensuun keskusta on muuten viime vuosina kasvanut tai sanotaanko että kaupoittunut radikaalisti, mikä tietenkin on shoppailujen ja työpaikkojen kannalta hieno juttu. Pikkuhiljaa vaan kasvaa tää ”kylä”, kohta keskusta laajenee toiselle puolelle jokea.

  1. Kai ne vähän jotain väänsivät, mutta ihan hyvin kaikkien puheesta kuitenkin selvän sai 🙂

   Joo, ylläripaljon oli kyllä kauppoja (vaikkakin kaikki aika pieniä verrattuna Helsingin), ja muutenkin ihan kiva keskusta 🙂

 5. Mummokoirat <3

  1. No tää oli vähän villimpi mummokoira 😀

  2. Anitra says: Vastaa

   Niin siis tarkoitin mummokoiria yleisesti 🙂

 6. Joensuu on kyllä lupsakka mesta ja erityisesti kesällä (auringon paistaessa) kaunis.
  Talvisin ei silti kannata tänne tulla. Taivas laskee just ja just korkeimman kerrostalon yläpuolelle. I swearz. Ahdistavaa.

  1. Heh, niin ne kaikki siellä sanoivat, ”täällä on tosi kaunista kun aurinko paistaa!” no ei paistanu 😛

 7. Anonymous says: Vastaa

  Joensuussa asustellaan tälläkin hetkellä. Keskusta-alueelle on kyllä poikinut vaikka mitä putiikkeja ihan lyhyessä ajassa, vastaavasti myös joitakin hyviä liikkeitä (mm. kicks) on lähtenyt kokonaan pois. Sais se aurinko tulla takas tännekin 😀

  1. Joo kyl teil kauppoja on! 🙂

 8. Anonymous says: Vastaa

  IHAN pakko laittaa, et Joensuulaiset eivät kyllä ”viännä savoa” 😀 Tää on tärkeä asia, me ei olla savolaisia 😉

  1. Niin, mäkin ensin sekotin. Mutta mitä se on sitten, pohjois-karjalaa? 😛

 9. Epe says: Vastaa

  Pohjois-karjalloohan se, murtteesseen sekottuu nätisti pieni hiven savvoo ja sitten sitä ihan aittoo karjalloo 🙂 Itellä siihen vielä muut kaikki maholliset piälle niin jovot 😀 Mutta siis täällä lukija joka Joensuussa asustelee – bongasin jostain että IIIIIIK – Heini on tulossa Joensuuhun ja sitten aattelin että jos oisin siusta edes vilauksen nähnyt mutta ei, työt haittaa miun vapaa-aikaa (ja näemmä blogistalkkausta, ehehhehehe) :DD Mutta Joensuu on ihana, tervetuloa uudestaankin! 🙂

  1. Tulen uudestaankin! Ja sit otan yhteyttä ja tehään tärskyt! 😀

  2. Epe says: Vastaa

   JOO! 😀 Pääset vaikka kattomaan meidän ”rokkikissaa” eli rokkiviikonloppuna yllätyksenä saamaani 1,5 vuotiasta ronttelia 🙂 Hihi, jee!

  3. Hih 😀

 10. Joensuulainen uusi lukija ilmottautuu 😀 Eksyin tänne blogiisi, kun googletin jotain kynsitarrojen liimausohjetta mielenkiinnosta, mutta piti jäädä kissahöperönä tarkemminkin kyyläämään.

  1. Heh, ERITYISESTI joensuulaiset lukijat ovat tervetulleita! ;D

 11. Anonymous says: Vastaa

  Moi! Nätit noi sun Converset. Valittiko konnarit kun ne oli penkillä?;)

  1. Heh, ei. Siinähän oli lehti alla. 🙂

  2. Anonymous says: Vastaa

   Jaajoo 😀

Vastaa