Lisää leffoja

Maaliskuussa kirjoittelin alkuvuonna näkemistäni elokuvista ja nyt tulis niiden jälkeen tähän päivään asti nähtyjä. Joukossa myös ehkä MAAILMAN PARAS LEFFA.

stillalice

Still Alice – Ajattelin ensin skipata tän, koska traileri ei jotenkin ihan inspannut. Mutta hyvä, että katsoin! Pakko sanoa, että tän vuoden Oscar-ehdokkaat parhaasta naispääosasta eivät olleet mitenkään huikean ihmeellisiä, eikä tämä voittajakaan (Julianne Moore). Ihan hyvä rooli, mutta miehiin verrattuna… Elokuva oli silti hyvä ja koskettava. Kirjaa en ehkä jaksaisi lukea.

Inherent Vice – Mä en nyt valitettavasti ihan tähän hippimaailmaan taipunut. Jännä leffa sinänsä, että mietin puoleenväliin asti, että tykkäänkö leffasta vaiko en ja sit vaan odotin, että se loppuis. Todella pitkä leffa, joka tuntui vieläkin pidemmältä. Ei mun juttu lainkaan, sääli.

Vanki – Joo! Nää pohjoismaiset meiningit viehättää mua. Ei mitenkään järkyttävän uusi tai ihmeellinen juoni, mutta ihan viihdyttävä leffa kuiteskin.

Outolintu – Mua edelleenkin kyrsii pääosamuikkeli (Shailene Woodley). Etenkin nyt, lyhythiuksisena. Ei oo yhtään mun naismakua, haha. Tää nyt oli tämmönen kiva actionpläjäys, kyl mä vaan teinileffoista tykkään. Ehdin jo odottaakin tätä tokaa osaa. Kirjoista en välitä.

-Ex Machina – Odotin huonompaa! Yllätti siis positiivisesti. Joskin oli vähän ennalta arvattava. Mutta hauska!

-Avengers – Age of Ultron 3D – PITKÄ KU PISIN NÄLKÄVUOSI. Kylhän tämmöstä kattelee kun mukana on hyvä pussi irtokarkkeja.

-The Voices – Pressinäytös. No nyt oltiin kyllä erikoisuuden äärellä. En suoraan sanottuna tiedä, millainen ihminen tykkää tästä elokuvasta, mutta se en ole ainakaan minä. Musta, roisi komedia, joka sai mut vähän hepuloimaan, kun mun kuitenkin oli tarkoitus kirjoittaa tästä.

-What Maisie Knew – Lainasin ihan kirjastosta! Ilman hyviä näyttelijöitä tää ois ollut tosi blaah, mutta jäi siihen melkein blaah. Aika pitkäveteinen nimittäin, ja vaikka kesti vaan 1,5 h, tuntui paaaljon pidemmältä.

Youre-Next

-You’re next – Kiinnostavalta vaikuttava kauhuleffa, mutta alku oli niin huono ja henkilöt ärsyttäviä, että mietin jo, pitääkö tää jättää pian kesken. Mut ei! Oli kyllä hyvä ja hyvällä tavalla hauskakin.

-The Gunman – Öööö nojoo. Tää tuli Suomessa teattereihin vaan Peter Franzenin takia, eiks niin? Noh, tätä ei kuitenkaan kannata katsoa Peter Franzenin takia. Eikä oikeastaan kannata yhtään minkään muunkaan. Niin perus.

-As above so below – Hyyyyyi helkkari! Loistoleffa ahtaanpaikankammoisille, NOT. Tykkäsin tosi paljon, mutta tästä jää kyllä elinikäiset painajaiset. Suosittelen silti!

-Luokkakokous – Siis se ruottalainen! En pitänyt. Ei mennä siihen sen enempää, mutta tästä leffasta saatiin ainakin kiivasta keskustelua aikaiseksi miehen kanssa. Jotain hyvää siis kuitenkin. Ihan hiton tylsä leffa.

fury road

-Mad Max: Fury Road 3 D – En kestä, niin hyvä leffa, paras ikinä. Kaks tuntia täyttä parhautta: kauniita ihmisiä, rumia ihmisiä, friikkejä, sopivan vähän puhetta, täyttä actionia. Charlize Theron. <3 RAKASTAN TÄTÄ ELOKUVAA.

-Spy – vakoojan asussa – Pressinäytös. Siis joo! Odotin kahta tuntia Jason Stathamin ja Jude Law:n parissa, mutta niitähän oli elokuvassa aika vähän. En ole tällaisten toimintakomedioiden kohderyhmää, mua ei naurata aikuisten ihmisten suusta kuuluvat pieruäänet (eipä kyllä lastenkaan). Mutta muutamaa typerää juttua lukuun ottamatta tosi hauska leffa! Nauroin ihan ääneen monta kertaa!

-It Follows – Pressinäytös. Eka kerta kauhua elokuvateatterissa. Ja vika! Pelkäsin liikaa! Tarina oli kammottavan huono, mutta jos sitä ei liikaa miettinyt, niin olihan tässä Cinema Mondon leffassa puolensa. Vähän erilainen, eikä mitenkään ennalta-arvattava.

OllaanVapaita_800g

-Ollaan vapaita – Okei. Suomalainen musiikkielokuva. Ei hyvältä vaikuta, mutta eipäs saa koskaan tuomita etukäteen. Kävin katsomassa tän vikana työpäivänäni (eli siis pressinäytös) ja olin vähän herkkistuulella koko aamun. Siitäkin syystä tää leffa jotenkin kolahti. Biisit oli tosi hyviä! Ja näyttelijätkin ihan ookoo. Teattereissa elokuussa.

-Jurassic World 3 D – No hei haloo, pakkohan tää nyt oli nähdä! Mutta en kyllä tykännyt. Lapsellinen ja jotenkin vaan todella typerä. Ihan ärsytti.

-Ranskalaista häähumua – Miehen äiti oli yökyläilemässä, niin vuokrattiin jotain ”kaikille sopivaa”. Ja olihan tää! Ihan hauska! Ja ranskaa on aina mukava kuunnella.

-Blackhat – Noh, ei kyllä tosiaankaan mikään masterpiece. Ajoittain todella tylsä ja pitkä leffa.

-Cut Bank – Parempi kuin odotin! Välillä vähän pitkäveteinen, mutta ei kuitenkaan huonolla tavalla.

Samaa mieltä, eri mieltä? Mitä te ootte viime aikoina katselleet? Seuraavaksi minä menen uutta Terminatoria katsomaan! Koska pakkohan se on nähdä?!

Kuvat Googlen kuvahaulla.

20 Comment

 1. moonangel says: Vastaa

  Avengers oli ihan ok. Huomenna ollaan menossa katsomaan Minions. Paddington oli ihan positiivinen yllätys. Big hero 6 oli hyvä, suosittelen katsomaan. Fifty shades of grey, en oikein tiedä mitä mieltä siitä olisin, sanotaan näin että tuli katsottua karkkipussin kanssa (miehenkin sain katsomaan sen) 😀 Uutta Fantastic four:ia odotellessa, Ant-man:ia mietin vielä että mennäänkö katsomaan kun se tulee, samoin uusin Mission impossible.

  1. Se Minions kiinnostaa muakin, vaikka en animaatioita enää juurikaan katsele. 😀 Ant-Man tulee ihan varmasti käytyä katsomassa, samoin MI!

   1. moonangel says: Vastaa

    Katsottiin miehen kanssa juuri tuo Still Alice, tykkäsin! 🙂

    1. Joo se kyllä yllätti 🙂

 2. J says: Vastaa

  Onko toi Mad max sellanen, että sen voi katsoa vaikkei olisi iknä katsonut yhtäkään aiempaa mad max-leffaa? 😀

  1. JOO. Mä en ollut nähnyt enkä tiennyt mistä oli edes kyse! 😀

 3. keljukainen says: Vastaa

  Still Alice kirja on huikee, PALJON parempi kuin leffa! Haluutko lainata? 🙂

  1. Kyl mä sitä pokkaria oon pyöritelly pari kertaa kädessäni, mut jaksaako sitä lukea enää leffan kattomisen jälkeen? 😀

   1. Caz says: Vastaa

    Todella kannattaa! Omituisen uskottavasti kirjoitettu, vaikkei meistä kukaan tiedä miltä dementia tuntuu ja millaista se on. Rakastin sitä kirjaa, ja minen tykkää mistään tylsästä. 😀

    1. Okei, pakko kai se on sit lukea. 😀

 4. Petri says: Vastaa

  Mad Max on kyllä huikee, pakko myöntää. T5:n juonessa taas ei oo mitään tolkkua, eikä se actionkaan ole kovin erikoista… Mut Arska ja Emilia Clarke oli hyviä.

  1. Joo en odota siltä liikoja.

 5. jenna says: Vastaa

  Et tykännyt Jurassic Worldista! Hullua, miusta se oli mahtava, vaikka oonki kyl superfani koko sarjalle 😀 Miusta oli mahtavaa ne kaikki viittaukset Jurassic Parkiin. Ootin kyl koko leffan ajan ees pientä cameoroolia jolleki tutulle hahmolle, muilleki ku dna-tyypille 😀

  1. Joo, musta se oli vaan niin typerä. 😀 Toki aiemmat ihan huikeita.

 6. ellu. says: Vastaa

  Vähän mä oon kade, kun pääset noin paljon kattomaan leffoja 😀 Me käydään tosi harvoin, lähinnä silloin, kun on joko Superpäivä tai sitte ollaan kerätty elokuvapaneelissa tarpeeks rahaa ja nähty kauhea vaiva kyselyihin vastaamiseen.. Mutta kun noi liput nyt vaan on niin hemmetin kalliita! Ollaan käyty melkolailla kerran kuukaudessa. Helmikuussa käytiin kattomassa Mortdecai, maaliskuussa Luokkakokous (siis tää suomalainen), huhtikuussa Avengers ja toukokuussa Mad Max (huippu!). Viime kuussa ei vaan yksinkertasesti tullu semmosia leffoja, että olis viittinyt mennä kattomaan ja tuhlata rahaa.. ehkäpä tässä kuussa sitte taas 🙂

  1. Joo no nyt oli aika paljon pressinäytöksiä tässä, mut nyt kun vaihdoin duunia niin nekin on loppu slut. 😀 Mä en muuten koskaan oo tajunnu sitä Elokuvapaneelia! Ihan omituisia kyselyjä, yhden jaksoin loppuun ja mitä siitä sai, ei mitään. 😀 Mut joo, menee rahaa elokuvalippuihin, kun käydään vaan viikonloppusin.

   1. ellu. says: Vastaa

    No mä olen parhaassa tapauksessa saanut elokuvapaneelista 1,50e kyselyltä 😀 Kyllähän ne aikansa ottaa ja kyselyt on tosi laajoja.. mutta mitäs työttömällä muuta on, kun aikaa! Tosin mäkin pääsin nyt töihin (hihhei!!), joten ehkäpä mekin päästään tulevaisuudessa leffaan vähän useemmin 🙂

    1. Onnea duunista! 😀 Joo, mä en kyllä jaksais. Ne kyselyt ei yhtään ees liittyny leffoihin!!!

 7. Merja says: Vastaa

  Toi As above so below oli semmonen, että tuli todettua miehelle, että jos joskus mennään Pariisiin, ni mua ei katakombeihin saa. Ja se ois ollu parempi kattoa kotona missä ois voinu hautautua viltin alle. Siis mä säikyin ihan kunnolla sitä kattoessa, en yleensä säiky yhtä pahasti kauhuleffoja kattoessa. Ihme etten nähny painajaisia.

  Mut joo, Still Alice nähty ja tykkäsin älyttömästi. Olen myös kirjan lukenut ja suosittelen. Tykkäsin myös The Imitation Gamesta, Guardians of the Galaxysta, Avengers: Age of Ultronista ja.. Fast and Furious 7.

  Pitäis käydä katsomassa Jurassic World, Ant-Man, Minions, Terminaattori, ..

  1. Joo oikeesti ahisti henkee toi As above…! 😀 En TODELLAKAAN menis minäkään!!!

   Ostan ton Alice-pokkarin matkalle mukaan 🙂 !

Vastaa