Vaihtoehto kahvimaidolle

Maidostakin pitäisi nyt kuulemma luopua. Nykyään on niin samperin trendikästä luopua kaikesta, kohta me ei oikeasti syödä enää mitään vaan kuollaan nälkään kaikki! Mies tuossa on puhissut jo kauan, että lopettaa maidon ja jugurtin ja kaikki, eivät kuulemma ole hyväksi ihmiselle. Toistaiseksi en ole antanut asian pahemmin hetkauttaa, sillä edelleenkin se söppänä vetelee turkkilaista jugurttiaan aamuisin ihan tyytyväisenä.

Mutta silti annoin itselleni luvan innostua mantelijuomasta. Siis juomasta, joka on tehty manteleista. Ajatuskin kuulostaa herkulliselta (koska mantelit on hyviä) ja tuossa eilen työmatkalla kipaisinkin kaupan kautta ja ostin Alpron mantelimaitoa aamukahvin kanssa. Koska juoma on valkoista ja vaikuttaa maitomaiselta, sen on pakko käydä kahviin, eikös niin.

Ja kävihän se. Mutta ei se ihan normaalilta heti näytä, vaan vähän kummalliselta, etenkin jos sitä ei laita kovin paljon. Sekoittaminen auttaa. Maku on hyvä, pehmeän makea. Mantelikahvi on siis ihan hyvää. Etenkin jos tykkää käyttää sokeria kahvissa (minä tosin en), tätä kannattaa kokeilla. Alpron tuote joo, mutta ei sisällä soijaa (sitäkään ei kuulemma saisi syödä). Täältä saa lisätietoja, ketä kiinnostaa. Niin, ja nythän tätä voi huoletta ostaa ja maistaa, kun saa rahat takaisin jos ei hyvältä maistu. Aika reilua, sanoisinko.

Ja mies tykästyi tähän minuakin enemmän. Jatkossakin siis ostamme tätä. Tuskin jätän maitoa kokonaan, mutta tämä on ihan mukavaa vaihtelua.

Löytyykö sieltä mantelijuomafaneja?

39 Comment

 1. Ruu says: Vastaa

  Ihmeset kuohkaa niin joka asiasta,kohta voi vaan jäädä sänkyyn makaamaan ja odottamaan että kuolee… En ole lopettanut mitään, enkä lopeta 😀

  1. No näin just!

 2. Sisko on tuota kehunut mutta en ole vielä saanut aikaiseksi ostaa. Smoothieen vois sopia hyvin, slurps 😛

  1. Monet on kehuneet kyllä! Ja varmasti sopiikin!

 3. Johis says: Vastaa

  Komppaan Ruu:ta, en oo lopettanut minkään asian syömistä, mitä nyt aikuisiällä oon syönyt, enkä aio lopettaa 😀 Lihaa en tosin oo syönyt johonkin 13-14 vuoteen, mutta se nyt ei liittynytkään juuri muuhun ku siihen, etten vaan tykkää lihasta. Lähinnä ärsyttää just tuollanen kaikki pitäis lopettaa ja kaikki on pahasta -mentaliteetti.
  Tuota mantelimaitoa kuitenkin kokeilisin, jos tekisin kahvit tavallisella keittimellä, kuulostaa hyvältä. Kapselikeittimellä vaan tuleee tehtyä yleensä sellaisia kahveja, joissa on jo se maito-osuuskin mukana. Voishan sitä tietenki kapseleistakin tehdä mustana ja kokeilla tuon kanssa 🙂

  1. Ainakin laktoosivammaisille tämä on varmasti aika pelastus! Itsekin joudun juomaan maitoni laktoosittomana.

 4. Niina says: Vastaa

  Mä olen ilmeisen epätrendikäs, koska vedän täällä ulkomailla ihan iloisesti leipää ja maitoakin juon nyt niin perkeleesti, vaikka en sitä Suomessa käytä kuin kahvin kanssa. Ihmisen on syötävä sitä, mitä kaupasta saa. Ja täällä valikoima on aika rajallinen valitettavasti. 😀

  1. No näinhän se on. 😀 Haaveilen itsekin jonkun leivän palauttamista ruokavaliooni…hmm, ehkä kauraleipää voisi kokeilla. Toisaalta voin paljon paremmin ilman.

 5. Joo maidosta en luovu, tai mistään mun maitotuotteista, koska niissä on hyvin proteiinia 😛 Missä muuten sanotaan, että maidosta pitäisi luopua? O_o

  Mä meinasin heti mennä hankkii tota mantelisysteemia, kun hehkutit sitä Facessa, mutta sitten unohdin kaupassa. Koska kaikkea on pakko testata kuitenkin 🙂 Tota voi varmasti heittää johonkin leivonnaisiin sun muihin systeemeihin..

  1. Joo no just smoothieissa tää vois toimia hyvin. Ei kai missään sanota että pitäis luopua, mutta nää wannabe-paleot on semmosia hölmöjä…

  2. Haha ”wannabe-paleot” 😀

 6. Yksineläjän jääkaapissa soija/riisi/kaura/mantelimaito säilyy paaaaljon kauemmin kuin tavallinen maito. Käytän maitoa ainoastaan kahvissa eli kulutus on aika vähäistä ja siksi tuo säilyvyys on mulle niin tärkeää.

  http://www.vice.com/read/rob-rhinehart-no-longer-requires-food

 7. Elisa says: Vastaa

  Juuri kun keksin, että voisin kokeilla laittaa soijarouhetta aamuhedelmärahkani sekaan, tulikin tieto siitä että paskaahan sekin on. Ja tosiaan koko aamupalakonseptini on ilmeisen pielessä ja väärin, sillä syön rahkaa ja turkkilaista jogurttia sekoitettuna kiivin, banaanin ja mustikoiden kera. Noista saisin syödä varmaan vain mustikoita. Kerettiläisen aamupalaani jatkan tuoremehulla ja lounaalla syön lähestulkoon aina perunaa lisäkkeenä.

  Pilalla ja peruttu.

  Maitoa en kotiin juurikaan osta, mutta kiitos mantelimaitovinkistä! 🙂

  1. Ihan hyvältä toi aamiainen kuulostaa, en oo mäkään vielä kiivistä luopunut. 😛

  2. Elisa says: Vastaa

   Jep, yritän olla kamalasti stressaamatta syömisistäni kun pääasia mulla on että ylipäänsä syön. Yleensä mun päivään kuuluu kuitenkin vain yksi lämmin ateria :/

 8. Jennipenni says: Vastaa

  Olen kokeillut tuota mantelimaitoa, mutta en tajunnut tunkea sitä kahviin. Olin hieman pettynyt siihen, koska monet hehkuttivat miten se sopii rahkan kanssa. Itse en tosiaan välitä maitorahkan perusmausta ja pyrin peittämään sen esimerkiksi mehukeitolla 😀 Tosin smoothiessa tuo olisi varmaan hyvää 🙂 Maitoa tulee nykyään käytettyä lähinnä kahvissa, mutta en lopettaisi maitotuotteiden käyttöä juuri proteiinin takia. Viljatuotteista luopumista harkitsen….

  1. Jep maitorahka ei oikeen maistu sellaisenaan mullekaan, pakko laittaa mukaan jotain jugurttia tai kermaa.

 9. Mä olen saanut seurata niin montaa ruokakohkausta elämäni aikana että ei paljoa jaksa notkauttaa.
  Itse olen joutunut monesta hyvästä luopumaan sairauksieni ja vaivojeni takia ja ketuttaa kun jotkut oikeasti vaan pelleilee ruokatrendien perässä.
  Ruokadiivailusta on tullut mediaseksikkyyden edelläkävijä,ehtymätön rahasampo kaikenlaiselle pilipalipaskalle.
  Kohtuus kaikessa,kaikkea voi syödä jollei allergiaa pukkaa.
  Kaikkihan ne on ruuat ja juomat ajallaan kuolemaksi..ja tottahan se on..syöt mitä vaan niin kyllä se viikatemies joku päivä niittää.

  1. Mä taas en oo oikeen ymmärtänyt miks ketään kiinnostaa mitä muut syö tai on syömättä. Voihan sitä itse syödä niinku haluaa. 🙂 Itse ainakin testaan kaikkea mielelläni ja verrattuna esim. toissa vuoden syömisiini, niin on kyllä eroa ja huomaa sen kyllä olotilassakin.

   Ainoa asia, mitä mietin, on ne, joilla on oikeasti keliakia. Kun nykyään on niin trendikästä gluteeniton ruokavalio, mutta vaikka se on toki hyväkin asia keliaakikoille, niin ollaanko kaikessa enää ihan niin tarkkoja ton ”gluteeniton” -tarran kanssa? Sapuskat eivät sais olla missään kosketuksissa gluteenillisen ruuan kanssa, ettei tule oireita, jotka oikeasti keliakiaa sairastavilla voivat olla tosi pahoja.

  2. Totta,koska kun allergia on tosiasia niin siinä voipi olla pahimmillaan se henkikin kyseessä.Ääritilanteessa,mutta kuitenkin.Ja pahan allergian omaava saa rajuja oireita hyvin pienistä määristä.
   Pähkinä on kans sellanen joka mua mietityttää monesti..maininta ”saattaa sisältää pähkinän jäämiä” tms kun on lätkäisty tosi moneen tuotteeseen,mutta sitten firmoilta tuntuu tulevan hyllyille hutikuteja.Eli linjat sekoilee ja pussukassa voikin olla jotain ihan muuta kun luvataan..Ja pähkinän kanssa ei oo paljoa jakoja jos allergia raju.
   Näiltä ruokavaliokohkauksilta on vaikea välttyä,kaikenlaiset uhkakuvat nostetaan otsikoihin,siellä on tappavat kananmuukkelit ja silpovat sipsit vuorotellen..
   Ensimmäinen otsikkokohu jonka muistan on 80-luvulta,kananmunat!

  3. Joo no mutta kaikkeen ei pidä lähteäkään mukaan, järki käteen. Se mikä toimii toisilla, ei toimi kaikilla. Ja vähän myös elämäntilanteen mukaan näitä valintoja. Jaksaa huvittaa, että nyt on niin in naisilla hankkia lihaksia mutta samalla kuitenkin halutaan vältellä kaikkia hiilareita ettei lihois. Ööööh. Pitäis ehkä päättää.

 10. AC says: Vastaa

  Se maito ei leviä ihan noin pahasti, kun laittaa ensin mantelimaidon, ja sit kahvin päälle 🙂 jos se nyt edes niin paljoa häiritsee.
  HUomasitko muuten, että tossa ”maidossa” oli huimat 2 vai jopa 3 prosenttia tota mantelia…

  1. Joo, huomasinkin tämän eilen! 😀

   En huomannu, katoin tuoteselosteen niin pikasesti läpi ja totesin tarpeeksi terveelliseksi 😀

 11. Muakin jotenkin ärsyttää se, ettei mitään saisi syödä, kun jokainen aiheuttaa syöpää tai vähintään pahaa mieltä jollekin toiselle. Huoh. Olen edelleen sen kannalla, että mitäpä jos vaan otettais joka aamu yks pilleri, joka kattaa kaiken ni ei tarvis sen enempää mietiskellä loppupäivästä, että mitä kaupasta kantaa kotiin 😉
  Mä löysin viimein tätä mantelijuomaa eilen kaupasta, kun meidän omassa kaupassa ei vissiin sitä myydä. Olen juonut sitä pelkästään ja kohta on tuo litra mennyt. Ilmeisesti ostan uudelleenkin 😉

  1. suppu says: Vastaa

   ”tai vähintään pahaa mieltä jollekin toiselle” INDEED! 😀

  2. Mä muuten NIIIIN odotan tommosta pilleriä! 😀 Syöminen on kivaa, mut ei aina jaksais miettii mitä haluu syödä.

 12. Ainiin ja smoothieen aion laittaa sitten, kun saan taas sen vempeleen rikkinäisen tilalle 🙂

  1. Mun pitäis kyllä ahkerammin väsätä näitä smoothieita…etenkin jotain viherpiiperrysjuttuja.

 13. suppu says: Vastaa

  Mä oon pikkuhiljaa vähentänyt maitotuotteiden syömistä. Luin joskus artikkelin maidon ”epäterveellisyydestä”, kuinka se ei sopisi ihmiskeholle lainkaan (lukuunottamatta raakamaitoa? Eli ilmeisesti pastorointi ei oo hyväks..) Artikkeli oli kiinnostava mutta en hetkauttanu korviani siitä muuten. Oon monet vuodet syönyt maitotuotteita aamupalana/välipaloina/iltapalana joten ei tullu mieleenkää luopua niistä (juurikin hyvien protskujen takia). Loppuvuodesta kärsin jonkin näköistä stressiä ja menetin ruokahaluni(se oli outoa!!! mulla on AINA ollut hyvä ruokahalu), ja yritin syödä mikä hyvältä tuntuu ja maitotuotteet oli YÖK-listalla.
  Noh stressi laantui ja ruokakin alko maittamaan, jolloin lisäsin taas jugut+maitorahkat ruokavalioon. Heräsin siihen kuinka noiden syömisen jälkee olo oli tosi inhottava, jotenki turvonnut..
  Nyt tällä hetkellä syön vaan juustoja ja luomumaitoa(kahviin) ja olo on mainio! Tässä yks ilta söin kreikkalaisen jugun jämät ja heti taas tunsin raskaan möykyn kropassa. Jännä juttu. Ja tällähän tarinalla ei ollut päätä tai häntää, halusin vaan jakaa sen täällä, koska olen vasta tajunnut kuinka maidottomuus sopiikin mulle! 😀

  Yritän bongaa tuon mantelimaidon ja testaa kahviin, kiitos vinkistä =))

  1. Joo näinhän se kai onkin, ettei maito oo ihmiselle tarkotettu juttu alunperinkään. Monet muutkin puhuu tosta turvotuksesta. Ootko testannut laktoosittomia? Mä en tod.näk. pysty luopumaan täysin koskaan jugurtista tai rahkasta…en oikeen keksi niiden tilalle mitään.

  2. suppu says: Vastaa

   Joo välillä sitä kaupassa miettii et olis se niin paljon helpompi ottaa rahka mukaan kun pitäis saada nopeeta välipalaa. Oon sitten ostanu hedelmiä tai tehnyt riisikakusta voileivän yms.. Laktoosittomia en oo kokeillut eikä oikeestaan oo tullut mielenkään, nyt on hyvä näin 🙂

 14. Joo, mitään ei saisi nykyään syödä 😀 Laajojen empiiristen tutkimusten jälkeen voin muuten kertoa, että kaikista kokeilemistani kasvimaidoista Alpron Soija Light on ainoa joka ei kökköönny kahvissa. Ihan vaan jos tosta efektistä ei erityisemmin tykkää 🙂

  1. Mä en oo oikeen koskaan soijasta ollut kiinnostunut…Ja maitoa käytän kahvissa varmaan useimmiten edelleenkin.

 15. Anonymous says: Vastaa

  Mantelimaito kahvissa ja smoothiessa on ihan parasta. Harmittaa vaan kun sitä ei saa mistään lähellä olevasta kaupasta enkä sen takia viitsi matkustaa jätti-prismaan ostoksille.

  Ensimmäistä kertaa kommentoin, olen lueskellut blogia jo pitkään ja tykkään! 🙂

  metku

  1. Smoothie-testaukseen se lähteekin seuraavaks. 🙂

   Kivaa että tykkäät! 🙂

 16. Essi says: Vastaa

  Maitotuotteista olis ihan hullun vaikeeta luopua kokonaan, tykkään niin paljon. Pian taitaa kuitenkin olla edessä, kunhan ensin pääsis allergiatesteihin, mutta en kyllä viime aikasten ”maitohuhujen” perusteella!

  Toi mantelimaito on kyllä normi maidon sijasta käytössä, maistuu paremmalta:)

 17. Anonymous says: Vastaa

  Niin toi mantelimaitohan on tosi helppo tehä itekki ja saa sokerittoman siitä 🙂

  Liottaa yön yli pari desiä manteleita, huuhtelee ja laittaa tehosekoittimeen. sitten lisää nelisen desiä vettä ja surauttaa niin että mantelit on hajonnu pieneks silpuks. Sitten siivilöidään ja nautitaan 🙂 Ite tehty mantelimaito kestää jääkaapissa noin 3 vuorokautta.

  -Mellu-

 18. Vivika says: Vastaa

  Tämä ”ruokatrendi” tulee varmaan aikalailla meiltä vegaaneilta jotka on niin hirveitä ihmisiä että miettii maapalloa, samoin kuin vaikka sähköautojen käyttäjät. Anteeksi.

  1. Sähköauto olis cool!

Vastaa