Valoimpulssihoidossa

Olen haaveillut tästä jo vuosia ja nyt viimeinkin sen toteutan. Olin eilen Bulevardilla Radical’Epil -hoitolassa ensimmäisessä valoimpulssihoidossani. Tavoitteenani on päästä kokonaan eroon kainalokarvoistani, joten vaikka ensimmäisen käyntikerran ko. hoitolassa sai uutiskirjeen tilaajana ilmaiseksi, aion sitoutua projektiin, joka kestää n. 5-10 hoitokertaa ja kestää mahdollisesti jopa yli vuoden.

Hyvin lyhyesti valoimpulssihoidosta: valoimpulssilaite kohdistaa valoimpulssit ihokarvan juureen tuhoten sen, joten ihokarvat eivät enää kasva tai kasvavat hyvin heikkoina tai vaaleina. Ihokarvat aktivoituvat eri aikoina ja siksi hoitokertoja vaaditaan useampi. Valoimpulssihoito tehoaa yleensä parhaiten tummiin karvoihin. Hoitokertoja vaaditaan keskimäärin 8, noin kuuden viikon välein. Hoidon tehon näkee vasta noin 2-3 kerran jälkeen. Tämä siis ei ole mikään mullekaikkinytheti-juttu, vaan vaatii kärsivällisyyttä.

Joudun sheivaamaan kainaloni päivittäin. Säärissäni ei kasva karvoja lähes lainkaan ja nekin vaaleita ja hentoja, mutta kainaloissa kyllä ja ihan päinvastaista! Sheivaaminen on kuitenkin alkanut ärsyttää ihoani, vaikka miten käytän geelejä ja voiteita ja olen mahdollisimman hellävarainen. Jatkuvasti kainalot ovat kuitenkin ärtyneet ja verillä. Siksi nyt lähdinkin innolla kokeilemaan, pääsisinkö sheivailusta jopa kokonaan eroon. Tai vaikka en ihan täysin kokonaan, niin ainakin ohuemmat, vaaleammat ja harvemmat karvatkin kelpaisivat.

Olin etukäteen lueskellut kokemuksia valoimpulssihoidosta, joten ei tarvinnut etukäteen jännittää. Lisäksi Radical’Epilissä minua oli vastaanottamassa hurjan mukava hoitaja, joka kertoi ensin perusteellisesti koneen toiminnasta ja  tulevasta operaatiosta. Kainaloiden putsailun jälkeen iholle levitettiin viileää geeliä ja sitten kainalot käytiin läpi valoimpulssilaitteella. Kainaloni käytiin molemmat läpi kaksi kertaa ja aikaa koko operaatioon ei mennyt yhteensä edes kymmentä minuuttia. Laitteesta tuli pientä lämpöä ja sen jälkeen iholla tuntui ihan pienenpieni nipistys, mutta minkäänlaista kipua ei kyllä missään vaiheessa ollut, eikä sellainen olisi asiaan kuulunutkaan, laitteen tehoa säädellään yksilöllisten tuntemusten mukaan. Kaiken kaikkiaan siis todella iisi juttu. Uudelleen menen kahdeksan viikon kuluttua ja aion täällä blogissani kertoa tämän homman edistymisestä. Toivottavasti vuoden päästä heiluttelen täällä onnellisena karvattomia kainaloitani!

Jos jotakuta täälläpäin asuvaa valoimpulssihoito kiinnostaa, niin suosittelen lämpimästi Radical’Epiliä. Siisti paikka, hoidot tehdään alakerrassa kaikessa rauhassa, osaava ja mukava henkilökunta. Lisäksi valoimpulssihoidot ovat täällä hinnoiltaankin erittäin jees, kävin nimittäin ahkeraa vertailua eri hoitoloiden välillä, etsien sekä hyvää että halpaa.

Kiinnostaako valoimpulssihoito? Haaveileeko joku muu karvattomista kainaloista, sääristä, bikinialueesta?

P.S. Niihin kotihoitolaitteisiin ei muuten sitten kannata oikeasti satsata, eivät ole teholtaan hoitolalaitteiden tasoa, vaan ihan pelkkää rahan -ja etenkin ajanhukkaa! Oman laitteeni möin viimeksi kirpparilla eteenpäin.

13 Comment

 1. Blondie says: Vastaa

  Vitsit, toivon todella, että sulla toimii ilman mitään ylimääräistä ”kivaa”. Mä kävin valoimpulssihoidossa kainaloitani hoidattamassa(yhteensä 8 kertaa) ja vaikka karvoja ei enää paljoa kasva, kainaloiden hikoilu on äitynyt ihan järjettömäksi. Tähän ei mitään muuta syytä ole, kaikki hormonitasot yms tsekattu lääkärillä. 🙁 Absolut torr on siis paras kaveri, eikä sekään pidä kainaloita kuivana koko päivää..

  1. Hmm. En oo kuullutkaan, että tolla vois olla jotain vaikutusta hikoiluun? Siitäkin olen kyllä kärsinyt, botoxiakin kokeillut. Nykyään Neutral-dödö riittää.

 2. Anonymous says: Vastaa

  Suosittelen ennemmin Aleksandriittilaseria. Sitä käytetään joissakin lääkärikeskuksissa – Ainakin LaserTilkassa ja Aavassa. Hoitovaste on huomattavasti parempi, etkä tarvitse noin useita hoitokertoja.

  1. Ymmärtääkseni laser ei ole yhtään sen varmempi keino päästä karvoista lopullisesti eroon kuin valoimpulssikaan. Lisäksi ilmeisesti myös kivuliaampaa? Hoitokertoja toki voi olla vähemmän.

  2. Anonymous says: Vastaa

   Lääkärien käyttämä laser on tehokkaampi kuin kosmetologien käyttämä IPL-valoimpulssi.

   Laserissa käsiteltävä alue käydään vain kerran läpi hoidon aikana, ja tulokset ovat näkyvät jo yhden käsittelyn jälkeen. Esim minun kainaloni on aikoinaan laseroitu Aleksandriittilaserilla kaksi tai kolme kertaa, eikä niissä kasva enää kuin harvakseltaan hentoa ja väritöntä haituvaa.

   Laser ja IPL ovat yhtä kivuliaita (ainakin minun kokemukseni mukaan), mutta koska laser-hoito on huomattavasti nopeampi, niin sen kestää paremmin. Lisäksi hoidon aikana voidaan käyttää kylmäpuhallusta, joka vähentää mahdollista kipua ja kuumotusta.

  3. Nopeampi varmasti, mutta onko se parempi? Kalliimpi ainakin.

   Enkä nyt sanoisi kyllä ainakaan valoimpulssihoitoa kivualiaaksi! 😀 Ei siinä ollut mitään ”kestämistä”…

  4. Anonymous says: Vastaa

   Kyllä, laser on kalliimpi koska se on parempi. Laitetta saa käyttää vain lääkärit tai sairaanhoitajat, koska se on niin tehokas.

   Laserhoito tuntuu aina – Sitä enemmän mitä tummempaa ja tiheämpää karvoituksesi on. Valoimpulssihoitosi ei sattunut, koska se ei ollut tehoiltaan terpeeksi voimakas, eikä näin ollen saavuttanut karvatuppia.
   Olen itse käynyt myös kosmetologin tekemässä IPL-hoidossa, ja voin kertoa että se sattuu myös, jos tehot ovat kohdillaan.

  5. Joo tossa IPL:ssa tosiaan tehoja sen mukaan, miten ne kestää. Mullahan nyt ei ”mikään tunnu missään”, joten aika nopeesti sai jo täysillä tehdä. Yksilöllistä toki ja ihokin tottuu.

 3. Hmm. Minulla ei kasva karva oikeassa kainalossa, eikä myös haise hiki. Johtuu siitä, että siltä puolelta on rintasyöpä leikattu kahteen otteeseen, ekan kerran olin 37-vuotias. Tuli vaan mieleen, että mitä ovat hoidon specsit?

  Valoimpulssihoitoa olen saanut naaman maksaläiskiin. Monta kertaa ja hemmetin kallista ja dermatologi sanoi, että tarvitaan monta hoitokertaa, koska pigmentti vaan nousee pintaan.

  Lisää täällä: http://dzinninajatuksia.blogspot.com

 4. Pelkkä ajatus kirpaisee. Kävin aikoinaan hoitamassa bikinirajaani valoimpulssilla ja muistan kylmän hien nousseen otsalle useaan otteeseen, kun impulssi iski iholle, kuin kiristetty kuminauha. 😀 Tummiin karvoihin se kyllä toimii ja voin suositellakin.. Kipuunkin aavistuksen tottuneena käytän nykyään epilaattoria samaan hommaan. au au au.. 😉

  1. Huh! Mä tunnen vain pienen nipistyksen, mutta en olekaan mitenkään kovin herkkä!

 5. Alma says: Vastaa

  Heippa. Mitä tälle proggikselle kuuluu? Oon itse miettinyt myös tuota hoitoa nimittäin.

  1. Käyn hoidossa 6 viikon välein ja päivitän kuulumisia tänne blogiin! Tässä uusin: http://kissaamma.blogspot.fi/2014/02/kolmas-kaynti.html

Vastaa