Kenkäkaappi

Tämä kuvassa poseeraava pieni, muka-viaton sininen tyyppi poikkeaa Reiskasta muullakin tavoin kuin niiden peräpäähajujen osalta: siinä missä Reiska ei pentunakaan ollut kiinnostunut kengistä, Arskalla on niitä kohtaan suuri intohimo ja palo. Etenkin kengät, joista löytyy nauhat, ovat parasta maailmassa. Niitä riepotellaan parhaimmillaan tai pahimmillaan ympäri asuntoa. Muitakin kenkiä on kiva vähän pureskella tai ainakin sekoittaa ne ympäri eteistä. Rasittavaa.

Niinpä kun tapasin keväällä ihmisen, jonka kodissa oli minulle ennestään täysin vieras asia eli KENKÄKAAPPI, halusin sellaisen nyt ehdottomasti itsellenikin. Tämä superkätevä piilota-kenkäsi-kissojen-hampailta -kaappi on tietenkin Arskan suuri harmistuksen kohde. Aika mitäänsanomattoman tylsä, valkoinen kaappi löytyi Kodin Ykkösen alennuksesta, eikä sinne kyllä mahdu kerrallaan läheskään kaikki kenkäni (isä hyppi tämän kuultuaan seinille…) mutta pitää eteisen mukavan siistin näköisenä ja ennen kaikkea rakkaat kengät turvassa. Oli siis erittäin hyvä ostos.

Omistaako joku muukin tällaisen ihmeellisyyden? Ja kai tuo Arskan kenkäfetissi menee iän myötä ohi?

28 Comment

 1. Meiän Nöpö-tyttö kävi järsimässä kaikkiin mun korkkareihin hampaanjäljet kengänkärkeen, ku säilytin niitä, missäpä muuallakaan kuin kirjahyllyssä. Mies teki onneksi seinälle kiinnitettävän kenkähyllyn, mutta se jäi hieman liian alas, nimittäin Nöpö tavotteli sinne tossa eräänä iltana.
  En oo ennen tavannut kenkäfetissistä kissa, joten en tiedä onko ohimenevä ilmiö… ;D
  Umpikaappi ois ehkä kaikkein paras.

  1. Joo kyllä noi mun pojat pääsee kaikkialle avoimiin kaappeihin, eli ei auta oikeen nostaa niitä mihkään ylöskään…tuolla pysyvät turvassa, eivät ainakaan VIELÄ osaa avata noita ovia! 😛 En ihmettelis vaik joku päivä näin tapahtuis…

  2. Meillä kans kissat änkeytyvät ihan joka paikkaan. Ovellistenkin vaatekaappien oven edessä täytyy olla joku painavampi esine, etteivät könyä kaappiin pudotellen mennessään kaiken, mitä tielle sattuu. Siirsin kirjahyllyssä korkkareita jo kerran hyllyä ylemmäs, mutta eihän se mitään auttanu. Laitoi kengänkärkien peitoksi semmoiset ihanan pehmoiset sukkatossusysteemit, se auttoi sen aikaa, kunnes sain varsinaisen hyllyn.
   Hanilon mainitsema vitriini ois ihan parasta! …ehkä sitten seuraavaan kotiin VAADIN sellaisen, jos siellä ei ole Zalandon mainoksessa nähdyn kaltaista walk-in-vaateHUONETTA…

  3. Joo semmonen ois kätevä kans. 😛 Tosin pojat kyllä oppisivat avaamaan oven sinne.

 2. Ruu says: Vastaa

  pakko muuten suurena Reiska fanina todeta, että kun ihkupihkusöpöpikku Arskaliini on tullut, niin Reiskasta ei ole melkein koskaan enää kuvia 🙁 Ei sillä etteikö Arskakin ole ihana:)
  meillä saa lengat olla ihan rauhassa, ei tarviyse piilotella, ainut että välillä nuo menee makaamaan miehekkeen kenkien päälle, mutta ei ne tee muuta kun retkottaa siinä päällä 🙂

  1. Joo en mitenkään suosi Arskaa, se vaan on enemmän linssilude kuin Reiska, joka lähtee paikalta tai ainakin kääntää pään pois jos otan kameran esiin. 😛 Mutta yritän kyllä jatkossa saada Reiskuliakin kuviin!

 3. Nina says: Vastaa

  Mä oon miettiny kenkakaappia monet kerrat mutta koska kenkiä on sekä mulla että miehellä aika tuhottomat määrät, noita kaappeja pitäis olla tyyliin seittemän 😀 Eli ostaminen on sitten aina jäänyt.. mutta pysyishän kengät kyllä huomattavasti siistimpinä kuin nyt kun ne on kerroksittain eteisen naulakon pohjalla 😛

  1. Joo noitakin oli yhtä isompi koko (ja yhtä pienempi myös), mutta se oli aika korkea…eikä siihenkään kaikki mahtuis 😀

 4. Mäkin oon suunnitellut tällaisen hankinta ajo piitkän aikaa. Vihaan sitä kun eteinen lojuu täynnä kenkiä, niin tämä ois vallan mainio ja ihana homma siihen. Kenties uuteen kotiin!

  1. Joo, pitää kyllä hyvin järjestystä yllä! Ja kyllä tuonne mahtuu mun ”tärkeimmät” talvikengät tai kesäkengät, loput saakoot olla sitten vaatehuoneessa.

 5. Meillä ei ole mitään ”tuholaisia”, mutta en tykkää yhtään, jos eteisessä lojuu kymmenittäin kenkiä. Onneksi meidän eteisen vaatekaapissa on kaksi hyllyä tilaa kengille ja vitriiniin menee muutama hienompi korkokenkä.

  1. Joo no mun asunnossa nyt oli semmonen tylsä avoin eteisen vaatenaulakkokaappi, jossa kenkiä ei saa mihkään järkevästi…

 6. meillä on eteisessä semmonen ihan kokonainen kenkäkomero, tai semmonen samankokonen ku yksi ovellinen vaatekaappi, junou? siellä oli siis ihan valmiina semmoset kenkätelineet ja meillähän saattaa kans olla yhdet tai kahdet kenhgät… no sinne menee just ne akuuteimmat ja sit mulla on puolet semmosesta isosta komerosta täynnä kenkiä. jotka on kaikki erilaisia ja tärkeitä vaikkei kaikkia käytäkään joka vuosi.

  mutta se pointti oli että lunalla on kengänPOHJALLISfetissi. ja vähän valikoiva sellainen. tietyt kengät pitää muistaa laittaa kaappiin HETI ettei pohjalliset kulkeudu ties minne. tuhoja se ei ole kummemmin tehnyt, mutta vieraidenkin tullessa kylään se odottaa kärsimättömänä että ne ottaa kengät pois että se voi tukkia itsensä sinne kenkään ja ratkaista sitten pienessä päässään että onkohan nämä pohjalliset varastamisen arvoiset vai ei. erityisesti yhden mun miehen joukkuekaverin pohjalliset lähtee aika nopeesti kävelemään jos ei pidä varaansa.

  lunalla on myös muovipussifetissi (koskee myös karkkipusseja ja -papereita) ja lattiakaivonavauspakkomielle. lisäksi se löytää ponnarinauhat Ihan Mistä Vaan.

  1. Hahah, sairasta. Kellä on parhaimman hajuinen kenkähiki. 😀

   Joo muovipussifetissi löytyy Reiskalta (tein postauksenkin aiemmin aiheesta), tosin koskee lähinnä kaupan muovipusseja, muut ei kelpaa. Lattiakaivonavauspakkomiellettä esiintyy ajoittain (en tiedä kumpi, molemmat??), ponnarinauhat kelpaa aina ja jatkuvasti molemmille.

 7. Satunnaisesti jotkut kengät aiheuttaa myös vastustamatonta tarvetta kiehnätä kyseisten kenkien päällä jollekin yksilölle. Myös lattiakaivopakkomielteinen löytyy meiltäkin, tai useampi, en oo itseteosta yhyttänyt ketään. =DD

  1. Jep, sama, en tiedä kumpi on asialla vai ovatko molemmat. 😛

 8. Nonnu says: Vastaa

  Ei omista, mutta tuollainen on ollut ostoslistalla….ööööö…noin kolme vuotta 😀 Että hyvin aikaansaavaa porukkaa asuu meidän taloudessa, as you can see 😀

  1. Arvaa vaan mitä kaikkea mulla on ostoslistalla…!

 9. En jotenkin tajua kenkäkaappia. Tai siis tajuan, mutta en halua sitä, kun ne kengät menee ihan hyvin eteisen kaappeihin. Jos vaan jaksais aina keväällä ja syksyllä päivittää sitä kokoelmaa siellä kaapissa… Kesät talvet samat kengät lojuu siellä, niin varmasti on ahdasta.

  Mies ois ostanu meille kenkäkaapin, ite halusin ennemmin lipaston, koska sinne saa paremmin tavaraa. Kun eteiseen tarvittiin joku paikka tavaroille.

  1. Niin no mulla on vaan semmonen avoin eteisen kaappitila, jonka Arska siis säännöllisesti hajottaa ympäri eteistä jos siihen jotain jättää näkyville. Tai no on mulla ovellinenkin kaappi, mutta ei oikein sovellu kengille…

 10. Liina says: Vastaa

  Joo, juurikin vastaavanlainen kenkäkaappi lepää tuossa paketissa. Äitini kävi kylässä viikko sitten ja osti tuollaisen, ei mun oma sisustukseni kaapittomassa ja kenkälaatikoilla koristetussa eteisessä kelvannut. Mutta onhan se kiva saada ainakin nuo lenkkarit piiloon… heti kun sen kaapin sais kasaan! Ihan fiksu keksintöhän se on, aikaisemmassa kämpässä oli jopa kiinteänä kalusteena kenkäkaappi.

  1. Joo onhan tuo tosi siisti. 🙂

 11. No ite valitsisin tuollasin kissan, joka kenkiä riepottelee, toisinku se että meijän kissu pissaa sänkyyn osoittaakseen mieltä.
  Niinku tänäänki olin pistäny vahingossa pesuhuoneen oven kiinni kun menin saunaan, sillä välin neiti kävi pissaan sänkyyn osoittaakseen mieltä, kun ei päässyt pesuhuoneeseen makoilemaan pesukoneen päälle… voi huoh…

  täsä ois muutes sulle samalla haaste
  http://sopusointuja.blogspot.fi/

  1. Huh, onneks tota pissausongelmaa ei ole kummallakaan pojista (eikä mullakaan…) ja NYT KOPUTAN ÄKKIÄ PUUTA!

   Käyn tsiigaa haasteen!

 12. Olen suunnitellut kenkäkaapin ostamista ihan siksi että saisi vähän tilaa eteiseen. Yksihän meiltä löytyy, mutta se onkin sijoitettu kylppäriin 🙂 Tämä mahtava ideanihan voitti suorastaan erään blogin sisustusvinkkikilpailunkin tässä taannoin 🙂 http://littlebigthings-littleb.blogspot.fi/2012/08/kodin-muutos-esittelyssa-kylpyhuone.html

  1. Ohoh 🙂

 13. Liisa says: Vastaa

  Aww kuinka söpö kissa!!

  1. Semmonen se Arska on. 🙂

Vastaa