Vähän parempi iho

Blogeja aktiivisesti seuraavat ovat viime aikoina saaneet lukea myös uudesta villityksestä iho-ongelmien nujertamiseksi. Eli sinkistä. Itse aloitin sinkkitablettien popsimisen tämän jatkuvasti uusiutuvan flunssan takia ja olen nyt näitä parisen viikkoa vedellyt. Ihan vain yhden 22 mg tabletin otan aamuisin, joskin tämäkin on jo sellainen keskivahva annos. Parempaa ihoa en siis sinkillä alunperin lähtenyt tavoittelemaan, joskin jos näistä jotain hyötyä on, niin vielä parempi. Vielä ainakaan en ole huomannut mitään ihmeellistä eroa. En lähde nyt tässä kertomaan sinkistä, siitä voi halutessaan lukea lisää vaikkapa täältä. Tai niistä monista muista blogeista.

Iho-ongelmani ovat pidempään blogissani viihtyneille enemmän kuin tuttuja, ja heti kun luulen saavani edes hieman apua jostakin, ihoni tottuu siihen ja tilanne taas pahenee. Mutta nyt olen oikeasti viimeinkin löytänyt kaksi asiaa, jotka aivan varmasti mun kiukuttelevaan ihoon todella toimii myös pidemmällä käytöllä ja olen saanut ihoni jopa ihan ok-kuntoon! Toki finnejä ja näppylöitä on edelleenkin, mutta ne pahimmat olen saanut aika minimiin ja omalla hyvän ihon asteikolla olen nyt jopa ihan tyytyväinen.

Jonkinlaista apteekista saatavaa lääkevoidetta (reseptillä tai ilman) olen käyttänyt ihooni jatkuvasti, mutta vasta nyt viime aikoina olen alkanut käyttämään sitä ihan joka ilta, ja huomannut, että vain näin käytettynä se oikeasti toimii. Basiron AC 5% on näistä paras. Tämähän monien ihoa ärsyttää aika tavalla ja etenkin näin kylmemmillä ilmoilla kuiva iho ei tästä tykkää. Mun iho on tähänkin jo enimmäkseen tottunut (tuttu jo teini-iästä), joten ohuelti levitettynä ei enää aiheuta punoitusta ja kutinaa. Tätä levitän joka ikinen ilta naamapesun jälkeen ongelma-alueille eli leukapieliin ja otsaan. Tämä nitistää ainakin sellaiset tosi pienet näppylät tehokkaasti ja ennaltaehkäisee uusien ilmestymistä.

Ja sitten: en enää käytä lainkaan nestemäisiä meikkivoiteita, vaan siirryin pelkkiin mineraalipohjiin.

Uskon, että näillä on erittäin suuri merkitys ihoni nykyiseen parempaan vointiin. Olen jo vuosia käyttänyt vaihtelevasti mineraalipohjaa ja nestemäistä meikkivoidetta ja aina, kun iho on alkanut kiukutella enemmän, on mineraalipohja tuntunut parhaimmalta vaihtoehdolta ja sen myötä ihon kunto taas parantunut. Huomasin ihoni olevan aina tosi tukossa erityisesti iltaisin, kun olen käyttänyt nestemäistä meikkivoidetta, ja tämä korjaantui hyvinkin nopeasti siirryttyäni mineraalimeikkeihin. Eroja nestemäisissä en ole huomannut (ja testattu on tosi monia), ne eivät vaan mitkään sovi mun iholle. Tällä hetkellä käytän vain bareMineralsin pohjia, mutta myös LilyLolon olen hyväksi todennut.

Tässä siis minun viimeiset keinoni paremman ihon saavuttamiseksi. Ilman hormoniavustusta ihoni tulee varmasti aina olemaan edes jonkin verran ärsyttävä, mutta kai se on vaan pakko hyväksyä. Näillä nyt mennään ja ihan tarpeeksi onnistuneesti.

Oisko teillä jotain sanottavaa sinkkitableteista tai mineraalimeikeistä?

19 Comment

 1. Mineraalimeikistä on sen verran sanottavaa, et kannattaa sit muistaa pestä se sivellin usein. Muuten sitä vaan pyörittelee niitä samoja pöpöjä kasvoille päivästä toiseen. Mut tää nyt on varmaan aika itsestäänselvyys 🙂

  1. Joo, mä yritän ainakin kerran viikossa pestä! Tosin tosta tuleekin semmonen kamalan näkönen, joten kyllä sen muistaakin. 😀

 2. ”Iho-ongelmani ovat pidempään blogissani viihtyneille enemmän kuin tuttuja, ja heti kun luulen saavani edes hieman apua jostakin, ihoni tottuu siihen ja tilanne taas pahenee.”

  Juuri näin minullakin. Ihonhoitopostaukset saattavat pyöriä luonnoksissa viikkoja tai juuri nyt kuukausia, koska turhauttaa kirjoittaa jostakin tuotteesta, että jee, tämän tuotteen avulla ihoni kunto parani, kun viikon päästä kaikki voi olla toisin. Sinkistä ei ole kokemusta pillereinä, mutta sinkkipastaa levitän näppylöille, silloin kuin muistan.

  1. No mä olen täällä rohkeasti huudellut kaikenlaisesta uudesta, joka tosiaan onkin auttanut, mutta mun kohdalla ei niin kovin kauaa. 🙁

 3. Vinkkaile vaan kaikesta mikä auttaa, mua itteä hirvittää että naama räjähtää pian kun jouduin vaihtamaan hormoniehkäisystä toiseen (tylsä lääkäri ei kirjottanut enää mulle mun vanhoja pillereitä). Sinkkiä syön tosiaan aina kun muistan mutta en valitettavasti läheskään joka päivä muista. Noita mineraalimeikkejä oon kokeillut vaan markettimerkeiltä ja ne on kyllä ihan kivoja mutta koska mulla ei tässä kymmeneen vuoteen oo mitään ihmeempiä iho-ongelmia ollut niin en osaa niiden ihovaikutuksista sanoa. Kaikilla on varmaan omat ongelmia aiheuttavat aineensa mitkä pitää oppia tuntemaan. Jos tässä alkaa jotain ongelmaa tulla niin haen kyllä tota basironia.

  1. Anonymous says: Vastaa

   Basiron kyllä nitistää näppylät, koska se tuhoaa aknen aiheuttavan aknebakteerin iholta! 😀 Ei se aknea ”paranna” mutta paikallisesti estää kokonaan näppylöiden muodostumisen.
   Ihon tyypistä riippuen voi olla todella tuskaista aluksi kun sitä käyttää, mutta kaikkien ihon pitäisi tottua siihen. Itselläni meni kuukausi karseeta poltetta, mutta nyt ei tunnu missään ja näppylöitä ei enää ole. 🙂

  2. Niin, ainakin tosiaan aktiivisesti käytettynä Basiron toimii!

 4. Mulla taas mineraalimeikit nimenomaan räjäyttävät ihon. Näin me ollaan erilaisia. 🙂 Kiva kuulla että olet löytänyt itsellesi sopivia toimivia juttuja, koska omastakin kokemuksesta tiedän että iho-ongelmat on syvältä.

  1. Höh. Mutta joo, näinhän se on, ei kaikki toimi kaikilla. 🙁

 5. Tässä myös yksi ongelmaihoinen. Huomenna ajattelin postata asiasta: http://dzinninajatuksia.blogspot.fi

  Bio-Strath on yksi hyvä ravintolisä hehkeään ihoon. Sinkkikään ei ole pöllömpää, ja oikea annostus on mg per painokilo.

  1. Käyn lukemassa! Tosta Bio-Strathista en oo kuullukaan…

 6. -K- says: Vastaa

  Minäkin kokeilin Lily Loloa vuosi sitten kun niin moni kertoi mineraalimeikeillä olleen hyvä vaikutus ihoon. Tykkäsin kovasti kun kerrankin ei naama kiiltänyt…mutta sitten koko finni-ongelma räjähti ihan käsiin. :/ Helpotti vasta pari kuukautta sen jälkeen kun olin lopettanut lily lolon käytön.

  1. Höh. 🙁 Mutta niin, näin se sitten menee toisilla.

 7. June says: Vastaa

  Mineraalimeikkipohja todellakin auttaa! Mulla on myös lääkkeistä iho kuivunut nyt todella paljon. Apua oon saanut hurjasti L’atelier des Délices’n voiteista (esim. tämä yövoide, tyyris ja ”ikääntyvälle iholle” (no kai 30 on jo ikääntyvä, kääk?!), mutta ehdottomasti kaiken arvoinen! http://kauppa.jolie.fi/product/1171/latelier-des-dlices-ikaantyvan-ihon-taytelainen-voide-4550), sekä Ahavan kosteuttavasta suolasaippuasta. Se ei ole oikea saippua, eli meikkejä sillä ei saa pois, mutta esim. aamuisin se tekee ihohuokosille ihmeitä. 🙂 Ja toki iltaisinkin esim. kaksoispuhdistuksen osana. Ahh. Kympin hinnallaan palanen ei edes rokota lompakkoa kamalasti.

  Mutta niin – jokaisen iho on niin erilainen, ettei kaikki keinot mitenkään toimi kaikilla. Mutta tässä pari mun vinkkiä. 🙂

  1. June says: Vastaa

   Ja niin, sinkki kyllä kiinnostaa myös, mutta itelläni on tällä hetkellä vielä päällä kaikenlaisten lisäravinteiden syöntikielto, joten täytyy yrittää löytää tarpeelliset ravintoaineet normaalin ruokavalion kautta.

  2. Kiitos näistä! Suolasaippuaa tosiaan käytän ajoittain vielä itsekin, mutta ei se sen hyvän alun jälkeen tarpeeksi helpotusta tuonut. 🙁

 8. Anonymous says: Vastaa

  Syön 15mg sinkkitabletteja välillä kuurina viikon, mutta vähintään kerran viikossa otan yhden tabletin. En ole ihosta huomannut niin muutosta, suklaan ja ihon päivisin koskettelun välttäminen on auttanut ehkä eniten. Mutta on tuo ainakin auttanut että flunssat ovat tulleet lievempinä tai pysyneet kokonaan pois 🙂 Sinkkiä kait suositellaan ottamaan vain kuurittaisesti. Itsellä tabletit vaikuttavat yöuniin että päivänä jolloin niitä syön unet ovat tosi eläviä ja välillä jopa vähän pelottavia.

  1. Heh, mä en ole kai unissa huomannut mitään eroa! Tosin nään kyllä painajaisia aika useinkin…

 9. Nina says: Vastaa

  Multa tulee kohta kopiopostaus koska T luki tämän ja kävi ostamassa mulle Basironia ja sinkkitabletteja 😀

  Mut voin sanoa kyllä jo näin yhden illan kokeilun perusteella että Basiron vaikuttaa hemmetin hyvältä! Se jotenkin heti laski näppylöitä ja vei sen ällöttävän kipeyden, eli auttoi varmaan tulehdukseen. Kivaa!

Vastaa