Tuoksuihastus

Oon koko elämäni halunnut löytää sellaisen hajuveden, että rakastun siihen niin tulisesti, että käytän sitä päivittäin enkä mitään muita enää edes kaipaa. Töistä silloin tällöin kotiutuu joitakin ehdokkaita, mutta elämääni on tähän mennessä mahtunut vain yksi aivan täydellinen hajuvesi ja se on The Body Shopin ”mansikka”, jota myytiin vuosia sitten. Sellainen vähän öljymäinen hajuvesi, ja voi jumankauta sitä tuoksua. Noin vuosi-pari sitten Body Shoppiin tuli kyllä taas mansikkahajuvesi, mutta se tuoksuu ihan eriltä. Sitäkin ostin, jopa kaksi pulloa, koska parempi sekin kuin ei mitään mansikkaa. Ei silti korvaa sitä ihanaa alkuperäistä.

Mulla kaikki hajuvedet tuoksuvat lopulta jotenkin samalta (paitsi Cleanin Shower Fresh, se tuoksuu mulla märältä koiralta). Ja tiedän, että hajuveden tuoksuun itse tottuu, mutta silti tuntuu vahvasti siltä, etten enää tunnin päästä sen laittamisesta tuoksu miltään (tuo märkä koira on valitettavasti poikkeus). Saatan myös ensin ihastua johonkin ja parin käyttökerran jälkeen en enää oikein tykkääkään. Hajuvedet tuntuvat olevan joko liian juhlavia tai sitten liian…hm, teinejä. Tai sitten muuten vaan ällöjä tai kummallisia. Yleensä ulos lähtiessäni en kyllä edes muista tai ehdi laittaa hajuvettä. Käytössäni olevat hajuvedet löytyvät eteisen viereisen huoneen pöydältä, mutta yleensä viipotan vaan kiireellä ohi.

Mutta nyt löytyi sellainen hajuvesi, johon, noh, jos en ihan lopulta rakastunut, niin ainakin tykästyin todella kovasti. Hervé Léger on mulle tuttu merkki ainoastaan Miljonääriäideistä, voi jessus. Tämän tuoksun sain töistä ehkä jotain vuosi sitten mutta korkkasin vasta äskettäin ja siitä lähtien olenkin tätä aamuisin suihkutellut. Niinpä mun uusi takkikin tuoksuu aivan tältä, ah. Tämäkin tuoksu tuntuu tosin hieman katoavan, mutta ainakin aamubussissa nautiskelen. Pitkästä aikaa ilahduttavan ihana tuoksu. Ja yllätyin, että tämä on Avonin!

Oletteko te löytäneet jo sen oikean, mitä tulee hajuvesiin?

22 Comment

 1. Nonnu says: Vastaa

  Herve Leekeri, niinkuin ne Miljonäärimutsit sanoivat 😀

  Tuo on ihan hyvä tuoksu, Avonilla on muistaakseni kaksi muutakin Leekeriä, niitä tosin en ole tuoksutellut. Mun mielestä aika monet näistä Avonin ns.paremmista tuoksuista toimivat tosi hyvin, mutta ne maksaakin saman verran kuin mitkä tahansa muutkin semiselektiiviset tai jopa selektiivisetkin.

  Mun tuoksurakkauksia on D&G:n La Tempérance 14 ja L’Imperatrice 3. Lisäksi Burberryn Brit on yksi lemppareitani 🙂 ja monta muutakin.

  1. Heh, joo 😀

   Vähän sellainen ”ei tuoksu miltään mut hyvältä kuitenkin” -tuoksu.

 2. Mä rakastuin Vivienne Westwoodin Naughty Aliciin.. ja sitten kun päätin mennä ostamaan sitä, en löydä sitä mistään. Ollenkaan. Ehkä pitää tilata interwebistä? 🙁

  1. Siis näytteen perusteellako?

 3. nea says: Vastaa

  Ei, sitä oikeaa ei ole löytynyt. Pääsuuntaus ei kiitos pääelemenrtinä kukille, varsinkin ruusu hyh, kyllä kiitos hedelmät ja mausteet. Nyt työn alla DKNY:n Golden Delicious, pidän kyllä siitä paljon. Käynpä sitten laivalla tyypittämässä Leekerin 😀

  1. Joo kaikki kukkaistuoksut on ehdoton ei. 😀

 4. Yhtä oikeaa ei itselläni ole, mutta kaikkia niitä 15 (plus muutama pienempi purtilo) tällä hetkellä omistamaani hajuvettä rakastan täydestä sydämestäni :). Makeus, raikkaus ja hedelmällisyys ovat itselläni vaatimuksena.
  Muutamaa pulloa lukuunottamatta kaikki taitaa olla Avonilta, niitä halvempia versioita, ne ”premium”-tuoksut (joihin mm. tuo Herve Leger kuuluu) eivät ole omaa nenääni miellyttäneet, ovat omaan makuuni turhan voimakkaita.
  Outspoken Intense (Fergien toinen tuoksu) on siitä joukosta poikkeus, sen omistan ja siitä tykkään :).

 5. Ei kai tuolla vasemmalla ylänurkassa vain ole Dieseliä?

  Tähän mennessä kaikki nuuskimani Dieselit on olleet ihania, eniten taidan tykätä siitä sydänpullotuoksusta, Loverdosesta. Ihana salmiakkinen ja jotenkin erikoinen tuoksu <3 Muutkin (Fuel for Life denim collection ja Fuel for Life unlimited) on mieluisia. Dieselistä onkin tullut luottotuoksumerkkini.

  Oman tuoksun löytäminen onkin ollut aika vaikeaa, melko monta hutiostosta ja äkkikyllästymistä on matkaan mahtunut…

  1. essim says: Vastaa

   Loverdose tosiaankin <3

  2. On joo Fuel for Life! 🙂 Mulla on noita ”asuja” muutamiakin tolle pullolle. 😛 …tosin en kyl mitenkään vaihtele niitä 😛

 6. Anonymous says: Vastaa

  Voisitko arpoa niitä hajuvesiä, joita et enää halua käyttää?

  1. En arvo mitään avattuja/käytettyjä. Mutta muuten on kyllä arvontoja tulossa. 🙂

 7. Toi Herve Leekeri on niiin klassikko!! 🙂

  Ainoa, joka mulla on viipynyt käytössä jo vuosia, on Armanin SHE. jotenkin vaan Just Hyvä. Se ei myöskään jotenkin etlaannu ollenkaan, johtunee siitä että on pakattuna alumiiniputkiloon. Kestää siis ikuisuuden.

  Nyt käytössä myös DKNY:n ”ompputuoksujen” joku erikoismalli New York ja Victoria’s Secretin Bombshell (joka on kyllä jo näin syksyllä vähän turhan kukkainen..)

  Joskus aikoinaan tykkäsin kovasti Kenzon Flowerista, kunnes muutin takas Suomeen ja huomasin, että näköjään miellyttää montaa muutakin nenää täällä. Nyt pullon jämät on kylppärissä ja sitä suihkautellaan ilmaan, kun kissat on vetäisseet oikeen kunnon jöötit hiekkalootaansa. Toimii! 😉

  1. Hahah repesin bussissa kun luin tän kommentin. Siis tuon jälkimmäisen kappaleen. 😛 Kenzon Flower oli joo mullakin, en enää mitenkään kyl vois käyttää sitä, ääääääh 😀

 8. Juuh,olen löytänyt moneen kertaan ”sen oikean” kunnes tunteeni ovat viilenneet parin kuukauden lähikontaktiajan jälkeen..tyypillistä.

  1. Niinpä. 🙁

 9. M says: Vastaa

  Mulla on ollut melko yllättävä tuoksusuosikki viime aikoina: Soap & Glory:n Mist You Madly! Se on melko makea ja pakkauksen mukaan kukkainen tuoksu mutta jopa minä joka en tykkää kukkaistuoksuista olen ihan päätäpahkaa rakastunut. Mielestäni se tuoksuu jotenkin toffeiselle? Vielä kun pääsisi Girligo:ta kokeilemaan, S & G:n tuotteet kun nyt muutenki tuoksuu ihan mielettömän hyville meikän nenään 😀
  Noin muuten nii tosi kiva blogi ja kirjoitustyyli sulla, kissaämmä ja kosmehullu kun itsekin olen nii kyllä kolahtaa!

  1. Tää oli mulle ihan uus juttu! Joo ei makeet välttämättä oo huono juttu olleskaan, toi TBS:n mansikkakin oli makee mut silti todella ihana.

   Kivaa että pidät! 😀

 10. Anonymous says: Vastaa

  Giorgio Armanin Lei ja Moschinon I love love, siinä kaksi joita on mennyt useampi puteli. D&G La Lunea ja Bossin Femmeä en ole jostain syystä ostanut vaikka ovatkin ihan mielettömän ihania. En ole itse kranttu tuoksujen suhteen mutta iho on, lähes kaikki tuoksut häviävät tai alkavat haista saippualle tai kemikaalimaiselle. Tuntuu että testeritkään eivät anna aina todellista kuvaa tuoksusta kun muhivat lamppujen alla.

  1. Joo mulla vähän sama homma, iho reagoi lopulta aina typerästi tuoksujen kanssa. 🙁

 11. Omat vakkarini ovat dkny pallerot, omena ja cherry blossom (vai mikälie).
  Muut tuoksut tuntuvat vaihtuvan hyvästä, aina kissanpissan haisuun asti omalla iholla. Ilmeisesti musta on vain tullut niin hapan, ettei mikään tuoksu enää hyvältä. 😉
  Nuoruuden lemppari oli Versacen versus, joka oli ihanan mansikkainen.

  1. Heh, tuollahan se Versus kuvassakin pilkottaa. 😛

Vastaa