Kierrätyksen iloja

10,00 €

Mua on jo pidemmän aikaa ärsyttänyt suunnattomasti asia, josta en kuitenkaan voi avautua ko. paikassa (säännöt kieltävät). Mutta mullahan on tää blogi! Tänne saan avautua ihan mistä lystään ja onkin taas korkea aika näin tehdä. NIMITTÄIN:

Olen jo puolisen vuotta ollut mukana eräässä kierrätysryhmässä, joka on siis Facebookissa toimiva suljettu yhteisö. Ja oikein näppärä sellainen, jengi myy siellä enimmäkseen kohtuuhinnalla tavaraa ja aika samoja tyyppejä siellä tuntuukin ahkerasti ostavan ja myyvän. Olen onnistuneesti itsekin ostanut ja myös myynyt, mm. itselleni turhaksi käyneen uv-kynsiuunin, joitakin hajuvesiä, kirjoja ym. pientä. Periaatteessa homma toimii hienosti, mutta sitten on ne tyypit ja asiat, joita ei vaan tajua, ei niin millään:

1. Halutaan ostaa ja huudellaan varauksia, mutta sitten kun pitäis tuote lunastaa (ja maksaa), niin aletaankin epäröidä. Onkin tosi vaikeeta löytää paria minuuttia tapaamisaikaa seuraavaan pariin viikkoon. Ja usein tuleekin lopulta viesti ”sorry, en otakaan tätä.” No tosi kiva, kiitos.

2. Halutaan ostaa, mutta lähdetään vielä yksityisviestissä tinkimään hinnasta. Ei käy. Hinnasta voi tinkiä ilmoituksessa, jotta muutkin näkevät, missä mennään. Mun mielestä hirveän epäkohteliasta ja typerää käytöstä.

3. Halutaan ostaa, sovitaan tapaaminen mutta ei tullakaan paikalle. Eikä tietenkään vaivauduta ilmoittamaan asiasta mitään. Sitten kun myöhemmin sama tyyppi haluaa ostaa jotain ja kun tietenkin kysyy syytä aiempiin ohareihin niin vastaus on jotain ympäripyöreetä ”en mä enää muistanu…” Todella epäaikuismaista käytöstä, todella raivostuttavaa!

4. Myydään ihan hirveetä paskaa! Siis jotain vanhoja koiran puruleluja kaks kappaletta viis euroa. Mun tekee melkeen päivittäin mieli kommentoida jotain myytävänä olevia kohteita sanoin ”heitä samantien roskiin!” Mutta tämä on sääntöjen vastaista.

5. Sitten kun sitä hirveetä paskaa myydään vielä tosi kalliilla. Siis jotain käytettyä piikkimattoa 20 eurolla. Haloo, sen saa ihan uutena läheisestä Tarjoustalosta vitosella. Mutta asiasta huomauttaminen on tietenkin myös sääntöjen vastaista (kerran erehdyin näin tekemään ja tuli tietenkin hirveät huudot).

6. Joku jaksaa jatkuvasti myydä vanhoja rääsyjään hintaan 20-50 senttiä ja lisää ilmoitukseen lauseen ”voit tulla sovittamaan!” Onko ihmisillä oikeasti LIIKAA AIKAA? Mä en todellakaan jaksais pitää mitään jatkuvaa kirppistä kotonani tolla hinnalla. Enkä varmasti kehtais edes mennä jonkun himaan sovittamaan jotain, joka maksaa alle 5 euroa! Ihan käsittämätöntä touhua.

25,00 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mutta niin. Aina löytyy niitä hulluja jotka jaksavat ja haluavat maksaa ihan ihmeellisistä jutuista ja säätää ihan älyttömästi. Ja hyvä kai niin, ei siinä mitään. Olenhan itsekin lähtenyt tähän touhuun mukaan, tosin niin vähän kuin mahdollista ja yritän selvitä aina mahdollisimman helpolla. FB-kirppisryhmien etu on kuitenkin ehdottomasti se, että kamoistaan saa hieman isompaa hintaa kuin peruskirppiksellä (jonne muuten olen myös menossa tulevana lauantaina). Joten suosittelen kyllä silti tutustumaan oman alueen vastaaviin ryhmiin, varmasti sellaisia nimittäin löytyy. Ja kun asutaan kaikki tietyllä samalla alueella, ei nopeat treffit YLEENSÄ ole mikään ongelma.

Helpotti muuten tosi paljon, kun sain avautua tästä(kin) asiasta. Kiitos ja anteeksi.

Onko teillä kokemusta tällaisista vastaavista kirppisryhmistä?

27 Comment

 1. Eiko says: Vastaa

  Kokeilin, mutta mullekin kommentoitiin että myyn selekosmetiikkaa liian kalliilla. (Hinnat oli n. 40-50 % normaalista myyntihinnasta ja tuotteet miltei käyttämättömiä). Yritti tinkiä hintaa ja kommentoi vielä ”ettei kukaan osta noin kalliilla”.

  No kävi sitten niin, ettei ostanut. Sinänsä ihan jees, sillä jokainen tekee omat valintansa mitä ja mihin hintaan on valmis ostamaan. Itse tein valintani ja poistin myyntikohteet ja erosin ryhmästä.

  1. Mutta tällainen kommentointi on KIELLETTYÄ! 😀

  2. Eiko says: Vastaa

   No, joko siinä ryhmässä se ei ollut kiellettyä tai sääntöjä rikottiin räikeästi. Ko. kommentti tuli nimittäin tyyliin heti kun perustin oman kansion ja laitoin sinne tuotteita :D.

   Muutoinkin olen huomannut, että blogissa kommentoidaan kiinnostuneesti siitä että myisin jotain tuotteita, mutta kun laitan ne myyntiin ei kukaan halua ostaa. En halua antaa/myydä tuotteitani ihan ilmaiseksikaan joten pidän ne sitten itse…

 2. ellu. says: Vastaa

  Fb:n kirppisryhmien laatu on laskenut mun mielestä ihan kamalasti. Aikaisemmin ne jotenkin edes toimi, ei ollut sellaista ihan hirveetä kyttäämistä ylläpitäjien toimesta yms, mutta nyt ei oikein tee edes mieli tehdä kauppaa sitä kautta. Siksipä tungen yleensä kaikki tavarat Toriin ja saan joskus jopa myytyä jotain, sekä ollaan tehty ihan mielettömiä löytöjä nyt parin viimeisen kuukauden aikana 🙂 ..tosin on mulla edelleen Fb:ssäkin tavaraa myynnissä, jostain kumman syystä 😀

  1. Mä en ole kun tuossa + sit jossain kissakamojen kierrätysryhmässä, mutta se on aika hiljainen eikä kiinnostava muutenkaan.

 3. Jooo ai että kun pääsiskin kunnolla avautumaan näistä! Ehkä eniten vituttaa nää lukutaidottomat; jos ryhmän seinälle postailu on kielletty, niin se on silloin kielletty! FB ilmottaa uudesta viestistä minuutin välein kun joku urpo latailee retkujaan siihen seinälle ja yp poistaa ne samantien ja kohta on seinällä vinkumista, et miksi tämä ei toimi, miksi aina mun ilmoitukset poistetaan. Huoh!
  Ja nämä hupivarailijat, sovitaan kaupat ja oon antanut tilinumeron, koskaan vaan ei rahoja kuulu eikä tyyppi vaivaudu vastaamaan viesteihin. Mutta ylipäänsä olen kyllä noilla fb kirppareilla saanut hyvin myytyä tavaraa ja saanut kohtuullisia hintojakin, sellaisia mitä ei todellakaan kirpparilla sais.

  1. Tuolla saa postailla seinälle, mutta niitä ei onneks omaan näkymään tule kun sillon tällön, etenkin jos vasta vierailee ryhmässä niin saattaa hetken ajan heittää niitä omaan seinänäkymään.

   Mutta joo, etenkin arvokkaampaa, satunnaista tavaraa kannattaa myydä tollasen kautta, jos haluaa ihan rahaakin.

 4. Iiny says: Vastaa

  Syitä miksi en halua edes kokeilla FB kirppiksiä tai vastaavia. Ärsyttäisi niin suunnattomasti tollainen. 😀

  1. Muakin on nyt lähiaikoina niin paljon, että en hetkeen aio mitään myydä enkä ostaa.

 5. Sissi says: Vastaa

  Mua v*tuttaa ehkä eniten ebay-rojua jollain 3000% voitolla kauppaavat myyjät. Noita näkee aika paljon tuolla kosmetiikka- ym. naisille suunnatuilla kirppiksillä, myydään tyyliin 2 dollaria maksanutta rannekelloa 29€:lla ym. En tajua miksei ylläpito puutu noihin. Monilla myynti on lähes ammattimaista, voi olla ihan oma sivukin tehty kaupankäynnille mutta tuskinpa hommasta maksetaan mitään asiaankuuluvia veroja ym.

  AAAAAAAAAAA!

  1. Nojoo ja nythän on tullut ilmi sellasta, että ostetaan ja sit myydään toisessa ryhmässä puolet kalliimmalla. Noh, onko se väärin vai ei, on vähän mielipideasia. Ja onko se väärin ketään kohtaan, yleisesti ottaen tollasesta ei kuitenkaan hirveesti tykätä.

 6. nea says: Vastaa

  Hehe 😀 Mä oon niin laiska, etten ikinä myy tai osta mitään käytettynä, muuten kuin äärimmäisen harvoin huuto.netistä, koska se pelittää pirun hyvin. Mulle alkaa tässä vaiheessa elämää ja työuraa olla aika arvokkaampaa kuin raha 😀 Ja just tollaseen säätämiseen menee ihan liikaa sitä aikaa. Mutta kai tässä kirppistelyssä jotain positiivistakin on, eikai sitä muuten harrastettaisi? Hassua sinänsä, että kyllä voisin hyvin käytettyjä vaatteita ostaa (jos viitsisin), mutta kosmetiikkaa kyllä en, vaikka olisi ”lähes käyttämätön”. SIitä tulee ”likainen” fiilis 😀 Yleensäkin ihmiset yliarvioi käytetyn tavaran hinnan ihan naurettavalla tavalla. Vaikka olisi käyttämätön tuote, mutta saman saa kaupasta, niin miksi ostaa käytettynä ”riskillä” ja säädön kanssa, kun voit kävellä kauppaan ja tehdä kuluttajansuoajalain mukaisen kaupan, saada asiakaspalvelua ja valita juuri itsellesi sopivan mallin / värin jne. juuri silloin kun itse haluat. Huoh.

  1. Joo. Kyllä kirppiksiltä pitääkin saada edullisesti, sehän on selvä. Mutta etenkin täysin käyttämättömistä, esim. ihan vaan hutiostoksista, saa pyytää vähän korkeampaakin hintaa. Ja noh, tyhmähän on kai se, joka ostaa. 😛

  2. Musta ei kirppiskontekstissa voi sanoa että ei se oo tyhmä joka pyytää vaan se joka ostaa, koska kai se oletus on kuitenkin että halutaan tavara kiertoon=myytyä. Niin silloin on musta tyhmää pyytää ylihintaa ja tavara jää käteen. Oon tätä monesti miettinyt kirppareilla että ihmisillä on usein erikoinen käsitys tavaran käyvästä hinnasta. Voihan sitä aina koittaa meneekö kaupaksi jos ei oo mitään siitä kiinni, ja tietty on oikeasti arvokastakin myytävää mitä nyt ei tarvi ilmaiseksi antaa pois, mutta harvemmin ylihinnoittelu palvelee ketään. Eli voi se olla tyhmä joka pyytää mutta varmaan etenkin se joka maksaa 😀

   Hiukka ot mutta menköön.

 7. No voi kyllä! Monet oharit on mulle tehty, enkä oikein jaksaa enää pelleillä noiden fb-kirppisten kanssa, ihmiset osaa tehdä kaikesta niin hemmetin hankalaa. Viime kuussa erehdyin taas laittamaan pari juttuja myyntiin ja vieläkin yks ostaja ”on lomalla ja pankkitunnukset jäi kotiin mutta maksaa kyllä vielä”. Ensin piti tietenkin neljä kertaa muuttaa mieltä siitä, mitkä kaikki hän haluaa minun laittavan VARAUKSEEN eiihh

  1. Mulle ei onneks tullut vastaan kuin yhdet oharit, mutta sitäkin ärsyttävämmät. Ja joo, tollanen on megaärsyttävää.

 8. Joku hommasi sellaisen säännöttömän ryhmän tänne Örppööseen -> kaikki siirtyi sinne tekee kauppoja -> ihan vitusti valitusta ja wajnaamista tinkimistä (ja se tinkiminen on ihan naurettavaa: pyydetään toimivasta älypuhelimsesta vaikkapa 800 kruunua nii joku älykääpiö vaa: 10 kruunua.. oikeesti..) ja se homma meni ihan samanlaiseks sekoiluksi.. Pysyn kaukana tuollaisista ryhmistä, koska ihmiset ei ihan oikeasti osaa käyttäytyä (juu yleistän – niitä idiootteja on aina enemmän kuin fiksuja ihmisiä.. ) Lisäksi en menisi edes normikirppiksellekään myymään, koska no ihmiset on ihan vitusta melkein aina (anteeksi kielenkäyttöni.) Lahjoitan tästä lähtien tavarani hyväntekeväisyyteen tai kavereille.

  Olen puhunut.

  1. 😀 No säästät ainakin hermoja ja aikaa!

 9. eekku says: Vastaa

  Ei ole kokemusta mutta kuulosti ärsyttävälle

 10. On kokemusta ja itselläkin omat kansiot parissa ryhmässä. Ihan hyvin on toiminut vaikka pari tyyppiä on ollut sellaisia että siirtää ja siirtää tapaamista ja sit sanookin että ”en ota”. hmm.

  Mut yks tyttö on kyllä jääny mieleen ja tällä hetkellä estettyjen listalla mulla, koska:

  Myin vanhaa amiksen oppikirjaani jota olin käyttänyt ehkä kerran ja omasta mielestäni ihan edulliseen hintaan, kirja oli maksanut 50euroa. Tyttö halusi ostaa tuon ja paikan päällä alkoi tinkaamaan!! ”hei saisinko sen 20eurolla?” Öö et ku pyysin siitä 25e? 😀 No maksoi pyydetyn summan ja kauppa tuli.

  Vähän tuon jälkeen laitoin mustan laukun myyntiin. Sama tyttö tuli kyselemään onko paljon käytetty. Taisin tästäkin pyytää 25 euroa (mikä ei mielestäni ollut paljon). Näimme ja tyttö otti 20euron setelin lompakostaan ja sanoi että ”mulla ei oo enempää”. SIIS MITÄ HITTOA?? Jos joku tuote maksaa 25e niin kyllä silloin pitäis olla sen verran. Meni hermo mutta myin sitten sillä 20eurolla ja tämän jälkeen estin kyseisen tyypin. huoh.

  1. Joo kyllä niitä ihme tinkijöitä ym. riittää noissa ihan riittävästi!

 11. Ansku says: Vastaa

  Hieno ja varmasti vapauttava avautuminen minullekin niin tutusta aiheesta! Mikä siinä sääntöjen lukemisessa ja noudattamisessa on niin vaikeaa? Ja mistä niitä lukutaidottomia urpoja oikeasti sikiää? 😀

  1. Niinpä. Tosin kerran itsekin rikoin sääntöä kun erehdyin kommentoimaan korkeaa hintaa. Mutta otin opikseni! 😀

 12. essim says: Vastaa

  Voi vitsit, ite en noita kirppareita harrasta mutta sivusta olen seurannut useampaa tapausta. Älyttömintä on se että ihmiset varaa ja lupaa tulla noutamaan, sovitaan tietty aika ja sitten ei tullakaan. Eikä vaivauduta ilmoittamaan. Sit luvataan tulla viikon päästä uudelleen ja sama juttu… Aika vastuuntunnotonta touhua, ja usein ihan aikuisia ihmisiä. Ja se että ostetaan ns. ”turhaa tavaraa” ja ei ookaan varaa maksaa sitä? Sit ruvetaan neuvottelee jostain osamaksusta jonkun 10 euron tähden… mitä hittoa?! Vakavaa kirppisriippuvuutta ilmassa 😀

  1. No niinpä. Jos itellä on aikaa säätää ei tarkota että muilla olis!

 13. Ihana, kun oikein kuulee tekstistä, kuinka kovin kiehuu!! 😀

  Välillä käyn noita kirppiksiä kurkkimassa naamakirjassa ihan vain huvin vuoksi..

  1. 😀 Joo kyl tohon on toki vähän koukkuun jääny. Ostin viikolla 6 eurolla vähän käytetyt tosi jeessit Addun tennarit ja olen iloinen ostoksestani! 😀

Vastaa