Matkasuunnitelmia

Mistäköhän kummasta se johtuu, että mä olen aina -ja ihan sama mikä porukka milloinkin on kyseessä!- se tyyppi, joka järkkäilee reissujen lennot, majoitukset ja aikataulut?! Okei, ehkä siksi, koska haluan varmistaa, että lentojen vaihtoaikataulut ovat sopivat (eivät liian pitkät mutta että kuitenkin ehditään varmasti), hotellissa on (mahdollisesti) toimiva nettiyhteys ja ilmastointi, alueet ovat kaikinpuolin ookoo kauppojen ja raflojen suhteen ja eipä haittaa vaikka hinnatkin olis mahdollisimman edullisimmat, mitä vaan netistä löytyy.

Tän Balin reissun kasaamiseen meni kuitenkin nyt jotenkin ihan pirusti aikaa ja vaivaa! Miehen kommentti oli hyvin pitkälti ”päätä sä, lomaa se on kuitenkin, ollaan me missä vaan”. Huoh. Ja viimeinkin se on kasassa, enkä enää tee mitään (muuta kuin hommaan itseni 1.2. alkavalle matkalle).

Tällainen se meidän lomamatka toivottavasti tulee olemaan:

Lähtö 1.2. Helsinki->Frankfurt->Kuala Lumpur->Jakarta->Bali Denpasar

Matkustusaika kaikkinensa yhteen suuntaan on vuorokauden luokkaa ja Balilla olemme joskus ehkä yhden aikoihin aamuyöllä ja menemme neljäksi (tai no, kolmeksi ja puoleksi) yöksi Sanurille, jonka pitäis olla ihan jees biitsi Balilla. Rauhallisempi kuin esim. Kuta, mutta kuitenkin ihan kivasti ravintoloita. Hotellin olen valinnut toivottavasti upean aamiaisen, allasosaston ja hyvien rantaolosuhteiden perusteella. Aika menee todennäköisesti pääasiassa rentoiluun, lähialueisiin tutustumiseen ja lomafiiliksen aloitteluun.

6. päivä lähtö Gili Airille laivalla. Tällä saarella olemme neljä yötä. Hotellihuone on pieni mutta toivottavasti ihan mukava. Tärkeintä kuitenkin, että se on ihan rannalla (vaikka kai siellä hyvin pitkälti kaikki on aika rannalla). Päiväretkiä voi sitten tehdä mielensä mukaan muille Gileille. Trawangan kiinnostaa ainakin.

10. päivä takas Balille, mutta tällä kertaa Seminyakiin, kivan näköiseen villaan, jossa oma uima-allas!!! Seminyakista olen kuullut paljon hyvää, ilmeisesti aika siisti alue, jossa kivoja rafloja ja kauppoja. Siellä kolme yötä, kunnes onkin jo Suomeen paluun aika, samaa reittiä mutta tietty takaspäin.

Tosi paljon sain vinkkejä teiltä lukijoiltani kommenttiboksiin (kiitos kaikille!!!), kuin myös ihan kavereiden kautta (kiitos niistäkin, jos tätä luette!). Oikeasti mietin ihan hemmetisti näitä paikkoja! Sanurin tilalla oli pitkään Nusa Dua, Seminyak vaihteli Uluwatun ja Ubudin kanssa…Ubudiin teemme ehkä ainakin päiväretken, mutta emme ole yötä. Tosi ihania hotelleja sielläkin kuitenkin. Tää vajaa kaks viikkoa on aika lyhyt aika Balilla, joten emme mitenkään ehdi kaikkialla käydä, enkä halua käyttää koko aikaa matkustamiseen. Pyrin ottamaan mukaan mahdollisimman vähän tavaraa (LivBoxien sisällöt kehiin!), koska laukkuja tulee pakattua, purettua ja kuskattua. Ja ei kai siellä nyt hirveesti vaatteita tarviikaan. Bali olis kyllä aivan loistava reppureissukohde, ja tavallaan onkin aika sääli suunnitella näin tarkkaan kaikki.

Kuten aiemmin kirjoitinkin, olen kuullut Balista sekä huonoa että hyvää. Esim. Lady N:n blogipostaus Balista sai mut miettimään, oisko sittenkin pitänyt olla pääasiassa vaan Gileillä… Ja pelkään aika paljon myös vatsatautia iskeväksi, josta monetkin ovat varoitelleet. Olisi niin ikävää olla sairaana lomamatkalla. Pahemmilta taudeilta reissuilla olen tähän asti välttynyt, toivottavasti on samanlainen onnenkantamoinen nytkin matkassa.

Noh, mutta näillä nyt mennään ja toivotaan parasta, ettei tulla kipeiksi. Otan tietenkin läppärin messiin, joten Bali-päivityksiä toivottavasti tulee! Ajattelin vielä tehdä postauksen reissuun lähtevästä kosmetiikasta! Siellä on muutamia aiemmin tosi hyväksi koettuja juttuja, jotka haluan esitellä.

P.S. On myös hyvin todennäköistä, että emme ikinä pääse Balille asti. Lentoyhtiö Jakartasta Denpasariin kun on tietenkin AirAsia! Heheheheee…Saatan kehitellä tässä itselleni jonkun kivan pienen lentopelon. Mutta hei, joskushan se kuolema tulee ja miksei ennemmin kuin myöhemmin?

13 Comment

 1. Oi, tuo kuulostaa niin hvyältä 😀 Mä olen ulkoilstanut nut hotelli varaukset ukolleni, se saa valita ja varailla, niin ei ainakaan mulle voi valittaa jos huono on 😀 Ite kun en ole niin vaativa 😀

  1. No sehän tässä just onkin, mulle voi sit valittaa!! 😀

 2. nea says: Vastaa

  Ihanaa matkaa 🙂 Ja mehän kaikki tiedetään, että autoliikenne on rutkasti vaarallisempi kuin lentäminen <3 Ja reissukosmetiikkapostaus kiinnostaisi kovasti! Mulla oli kahden viikon Etelä-Ranskan reissussa viime kesänä ihokriisi vajaan kosmetiikkavaraston takia ja päädyin kuorimaan korppuihoa aamiaispöydästä pöllityllä sokerilla ja öljypohjaisella aurinkovoiteella 🙁

  1. Ihanaa kun tuut tänne! <3 😀 Jajoo, tiedän, aamubussissa on vaarallisempaa. 😀

 3. Jenni says: Vastaa

  Hei saatoin kommentoida aijempaan Bali-postaukseen, että itekin oon lähdössä sinne päin ja erityisesti Gileille. Itse lennän ekaa kertaa elämässäni ja mulla oli hirveet kriteerit lennoille 😀 ”Edullisimmat lennot, Malaysian Airlines…. Joo ei kiitos”. Harkitsin myös Finnairin edullisia lentoja Singaporeen ja sieltä Balille, mutta en uskaltanut lentää myöskään AirAsialla 😀 En myöskään halunnut lentää Pariisin tai Hong Kongin kautta. Lennän siis Tukholman ja Dohan kautta ja varasin just pariks päiväks majapaikan Sanurista 😀 (Sanurilta?!) Sieltä menen varmaan Gili Menolle. Tosin itse olen liikenteellä pienellä budjetilla ja yksin! Jännittää. Itse pelkään kaikkia mahdollisia ”ukotuksia” Balilla, mutta yritän käyttää tervettä järkeä ja välttää mm. liikkumista pimeällä 😀 Luin myös (tyhmyyksissäni) vanhaa pallontallaajien keskustelua aiheesta ”huumeiden tunkeminen tuntemattomien rinkkoihin” ja siitä kuseen joutuminen maassa. Joo, todella epätodennäköistä mutta vähän kuumottavaa http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/indonesia-teloitti-huumerikollisia-joukossa-useita-ulkomaalaisia/4703142
  Kuitenkin, hyvää matkaa! Jään innolla odottamaan reissujuttujasi 🙂

  1. Sanurilta/Sanurista (:D) on meilläkin se eka hotla!

   Noi samat ”pimellä liikkumisen välttämisvinkit” on joka paikassa, eihän toi Bali ole mitenkään vaaralliseksi tituleerattu! Terveellä järjellä tosiaan pärjää. 🙂

 4. Nina says: Vastaa

  OTA MUT MUKAAN.

  1. SENKUS TUUT! 😀

 5. Niina says: Vastaa

  Mä jo odotan, että pääsen lukemaan teidän reissusta! Vaikka me ei miehen kanssa Baliin oikein ihastuttu, niin ei se pelkkää kurjuutta ollut. 😀 Olen melko varma, että sieltä löytyy sellaisiakin paikkoja, joissa oltaisiin viihdytty paremmin. Ja toi neljä yötä Gileillä on ehkä ihan sopivakin, koska siellä ei ole oikein mitään tekemistä. Paitsi että mähän nyt voisin möyriä vedessä kalojen kanssa viikkokausia, että olen siinä mielessä vähän huono sanomaan.

  Mä kyllä vieläkin ihmettelen sitä, miten vältyin kaikilta mahataudeilta yhtä lukuunottamatta, vaikka asuttiin niinkin pitkään Aasiassa. Ja me syötiin välillä ihan mitä sattuu. xD

  1. Mä olin Malediiveillakin kaks viikkoa ”tekemättä mitään”, kyllä se aika vaan kummasti silti kuluu! 😀

 6. Me lennettiin Thaimaassa asuessa aika monta kertaa Air Asialla ongelmitta. 🙂 Itse tykkäsin niin Balista kuin Gili-saarista, jälkimmäisestä tosin nappasin denguekuumeen ja olin 1,5 viikkoa sairaalassa. Huo o tuuri. 🙁

  1. Joo kyllähän se tuolla taitaa pääasiassa ongelmitta edelleenkin lennellä. 🙂 Apuaaaa tolle denguelle! Eiks sitä oo kai Menolla?

 7. Jenni says: Vastaa

  Ehkä oon lukenu liikaa noita metanolimyrkytys/laukun pöllimisjuttuja Balilta 😀 Btw, toi että Menolla olis malariaa/dengue kuumetta sen järven takia, on käsittääkseni harhaluulo.Dengue kaiketi mahdollista saada kaikkialla Indonesiassa http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/24/Dengue.png/800px-Dengue.png

Vastaa