Patsaalla

Eka yritys Rio de Janeiron ikonin, Kristus-patsaan, luokse jäi tuossa pari päivää takaperin tosiaan vaan yritykseksi, sillä puolessa bussimatkassa huomasimme, että tyyppihän on ihan pilvessä. Ja turha sinne sillon on mennä.

Tänään, meidän vikana kokonaisena päivänä täällä, piti kokeilla onnea uudemman kerran ja sinnehän 706 metrin korkeuteen Corcovado-vuorelle lopulta päästiin. Vuorelle pääsee joko jalkaisin pientä kinttupolkua pitkin, minibussilla/taksilla tai pienellä junalla. Valitsimme jälkimmäisen ja yhteensä sata BRL (vähän yli 30 euroa) pulitettuamme ja ikuisuuden jonotettuamme päästiin ylös. Ja parien kuvien ja virvokkeiden jälkeen samaa reittiä alas.

Patsas nyt oli patsas (jonka sormen muuten ukkonen tuossa äskettäin mursi), mutta näköalat alaspäin olivat oikein kivat. En oo muuten ehkä eläissäni hikoillut niin paljon kun tuolla, joka paikassa oli ihan helevetin kuuma. Tänään muutenkin sopivasti tän reissun kuumin päivä!

 

Tämä Corcovado riitti meille näistä korkeista turistirysistä, emme käyneet Sokeritoppavuorella. Ja nyt tätä Kristusta sitten ois varmasti koko rahalla tässä blogissakin. Mutta on se kuitenkin tämän kaupungin symboli.

Mitäs tykkäätte tyypistä?

17 Comment

 1. ”tyyppihän on ihan pilvessä ”… päivän paras .. Jeesus ;)!

  1. 😛

 2. innaB says: Vastaa

  Mulle tulee aina mieleen vaan se Ääliö ulkomailla jakso, jossa se Karl meni kattoo tuota patsasta… 😀

  1. En oo nähny 😀

 3. Nonnu says: Vastaa

  Ristuksen komian kokoinen Ristus.

  1. 😀 Musta se oli jotenkin tosi paljo pienempi ku mitä luulin…näkyy kuitenkin niin pitkälle!

 4. Ruu says: Vastaa

  No onhan se, tosin kuuluu juuri tuohon sarjaan että jos tuonne asti menee, niin kuuluu asiaan käydä ristusta moikkaamassa 😀

  1. Näin se varmaankin just on. Hirveetä överirahastusta vaan nää nähtävyydet täällä(kin).

 5. Anni says: Vastaa

  Komia on! Näiden postauksien takia harkitsen jo ihan tosissaan portugalin tunteja espanjan kylkeen, niin vois vuoden-parin päästä hilpasta tuonne ja pölistä menemään. Ja miksei samalla kiertää puoli mannerta läpi muutenkin..:)

  1. Joo, täällä kannattaa osata portugalia! 😀

 6. Petri says: Vastaa

  Zero. 🙁

  1. Joo ei ollu muuta lightia 🙁

  2. Anonymous says: Vastaa

   Niin, kyllä tankkaus on tärkeä; myös Tulisuudelman kuumalla parketilla <3

 7. Juttu alkoi todella mielenkiintoisesti ja mulla tais mennä aivot ihan eri rataa: ”tyyppi on ihan pilvessä”. Ai kuka on, bussikuskiko??? En mäkään olis kyydissä bussimatkassa niin korkeelle jos bussikuski olis pilvessä! Ai, siis tuo patsas oli pilvessä, aivan… 😛

  1. Heh, ne bussikuskit kyllä tuolla ajaa sen verran kummallisesti ja tosi lujaa, että varmaan suurin osa jossain pilvessä on!

 8. ”tyyppihän on ihan pilvessä.” 😀

  Kyllähän tuo Jesse näyttää vaikuttavalta, kävisin varmasti itsekin katsomassa jos Rio de Janeiroon menisin.

  1. Joo, kai se vähän niinku ”kuuluu” kun tonne menee, vaikka mietittiin kyl skippaamistaki 🙂

Vastaa