Blogihaaste: Muistoja

Hei tyypit! Haluan aloittaa nyt blogihaasteen. Tehtävänä on kuvata kaksi sinulle rakasta esinettä, jotka tuovat ihania/kamalia/hauskoja/mahtavia/järkyttäviä muistoja mieleen. Esineet voivat olla uusia tai vanhoja, mutta niihin pitää liittyä jokin muisto/tarina/syy, jonka takia ne ovat sinulla pysyneet. (Kuvan lisäksi kerro siis myös se muisto!)

Ja minä tietenkin aloitan:

Mun ensimmäiset kunnon ulkokengät, siis sellaiset, joilla sain jo jotain actionia aikaan. Ovat kokoa 20. Näillä olen kävellyt, juossut ja kaatuillut. Vaikka olin vielä pieni, muistan silti monia kivoja hetkiä nämä jalassa, lähinnä kuvien kautta. Kovin ovat likaiset ja hyvin käytetyt. Muistan käyttäneeni näitä usein hameen kanssa. En muuten pienenä tykännyt hirveästi hameista, enkä oikein vieläkään. Näistä kengistä tulee mieleen pikkuserkkuni Jukka, mulla tais olla nää usein jalassa, kun kyläiltiin kummitädin luona. Näistä tulee mieleen myös toinen kummitätini Terttu, jonka kanssa ruokittiin sorsia ja oltiin leikkipuistossa, vaikka satoi. Säästän nämä ikuisesti.

Toinen rakas esine on tämä säästönalle, jonka sain ala-aste-ikäisenä. Äiti osti tämän minulle matkalla ienleikkauksesta kotiin. Mulla oli pienenä ylähampaiden yläpuolella oleva ien/jänne (”smiley”) niin ylikasvanut (vrt. Anna Perho), että se leikattiin pois. Matkalla hammaslääkäriin näin tämän posliinisen nallen jossain keskustan näyteikkunassa ja äiti lupasi ostaa sen minulle paluumatkalla. Ja näin myös teki. Itse päivässä nyt ei ole mitään muistamisen arvoista, leikkaus oli aika ikävä: paljon verta, puudutuspiikkejä laitettiin noin sata jne. Tämä nalle on vaan jotenkin hauska muisto siitä muuten tylsästä päivästä. Ja leikkauksen jälkeen jouduin vuorokauden verran syömään vain jäätelöä, voi että isoveikkaa harmitti! 😀 Tähän olen lapsena ahkerasti säästänyt kolikoita ja seteleitä, ja myös tyhjentänyt vähintään yhtä ahkerasti! 😀 Kolikkoaukko on iso, ja se sijaitsee nallen takaraivossa. Tyhjennys tapahtuu luonnollisesti alhaalta.

Löysin muuten tämän sisuksista vähän päälle kaksi markkaa! 😀

Nyt on teidän vuoronne. Osallistukaa kaikki ja linkatkaa tänne! Heitän tämän haasteen kuitenkin nyt muutamille: Nina, Iina, Noora, ottakaa koppi!

9 Comment

 1. Täähän on just hyvä! En ainakaan muista mitään tällaista aiempaa haastetta.:) (Tai sitten mua ei haastettu, nyyh…)

 2. No nyt on! :)) Tällaset on musta kiinnostavia!

 3. Nina says: Vastaa

  Ou dänks, toteutetaan! Söpöt nuo kengät 🙂

 4. Janna says: Vastaa

  Ihana, uusi haaste!

 5. Epe says: Vastaa

  Mie niin totaalisesti rakastuin siun blogiin – saati sitten Reiskaan <3 Rapsuta ja silittele sitä miunkin puolesta, noin ikäänkuin hyvän joulun toivotuksen maussa, jookos? 😀

 6. Käyppä tutustumassa blogiimme.Tällä hetkellä käynnissä arvonta jossa palkintona on canvastaulu omalla kuvalla! (:

  http://differentstudio.blogspot.com/2011/12/sistustaulu-arvonta-canvastaulu-30x30cm.html

  – A & J

 7. Epe: Ai ku kiva! 🙂 Tervetuloo vaan! Rapsutan Reiskaa juu! 😀

 8. Kivat kuvat ja muistot 🙂

 9. No kuvista en tiedä. Tällä hetkellä kotona on vain yksi paikka, jossa ottaa jotain esinekuvia ja niidenkin valoa pitää säätää sekä kamerasta että jälkikäteen Photarilla. Grr. Grrr.

Vastaa