Elokuun ja syyskuun leffat

Olisin saanut elokuulle vaan kaksi leffaa, joten päätin lykätä elokuun ja syyskuun leffat poikkeuksellisesti nyt tähän yhteen postaukseen. Elokuussa tuli reissailtua sen verran, että verotti leffojenkatseluaikaa.

Valerian and the City of a Thousand Planets 3D – Traileri oli niin komia, että pitihän tää nähdä. Leffakin oli komia, mutta näyttelijät jotenkin…sieluttomia. Olen aina pitänyt Cara Delevingneä jotenkin epäkiinnostavana, mutta leffan jälkeen olen täysin eri mieltä! Sääli, että ei ole näyttelijänä mikään kummoinen, sillä ulkonäköä riittää ja sen puolesta sopii kyllä valkokankaalle. Leffa jätti vähän kylmäksi, enkä tiedä toimisko kotitelkkarissa sitten lainkaan, upea valkokankaalla kylläkin. Sarjakuvasta en tiiä mittään, mulle tää oli vaan tämmönen avaruus-seikkailu.

Death Race – Tulevaisuuteen sijoittuvat ”kuolonajot” toki kiinnostavat, ja siis tykkään kyllä autoleffoista, vaikka en autoista noin muuten mitenkään välitäkään. Juoni lyhyesti: Death Race on moniosainen, maksullinen tosi-tv-ohjelma, jossa seurataan vaarallisten vankien rallikisaa, jossa kilpaillaan siitä, kuka voittaa (ja selviytyy lopulta hengissä) ja pääsee ulos vankilasta. Jensen Ames (Jason Statham) on joutunut vankilaan vaimonsa murhasta syytettynä ja hänelle tarjotaan ulospääsyä kisan avulla.

”Ehkä paskin koskaan näkemäni leffa” kommentoi poikaystävä elokuvan puolessa välissä. No ei nyt sentäs, mutta joo, just sellainen täysin aivot narikkaan -leffa, joita jaksaa sen kerran vuodessa. Huono, mutta silti hirveen viihdyttävä. Kaikki tässä jäi jotenkin tosi kevyeksi, mutta tavallaan sopi hyvin. Hienoa kaahailua ja aseita. Ja onhan tässä toki mukana hieman vinoilua näistä reality-sarjoista, kisataanko niissä kuinka pian omalla hengellään.

Kaiken se kestää – Suomalainen, tuttuja näyttelijöitä täyteen tupattu leffa kertoo 1970-luvun aikuisten elämästä lasten silmin ja perustuu ohjaaja-käsikirjoittajan omiin kokemuksiin. Kaiken se kestää on aika ankea ja surullinen ja näyttää selkeästi sen, miten aikuisten parisuhdesäädöt vaikuttavat lapsiin.

Olin kutsuvierasnäytöksessä, joten starat paikalla! En oikein hiffaa suomalaisia elokuvia, etenkään joissa lapset päänäyttelijöinä, ei vaan mun kuppi teetä yhtään. Tässä lapset eivät kuitenkaan olleet IHAN niin ärsyttäviä, siitä pieni plussa. Elokuva ei vaan napannut mua yhtään ja mukana olleet työkaverit olivat samaa mieltä, tämä jäi jotenkin aika turhaksi.

Dunkirk – Elokuva sijoittuu toiseen maailmansotaan, toukokuuhun 1940. Vihollinen on saartanut joukot Dunkirkin rannalle ja sadat tuhannet sotilaat ovat ns. tosi suuressa kusessa, sillä vihollinen lähestyy ja poispääsyä ei ole.

Tykkään sotaleffoista, mutta tän traileri oli niin tylsä, että ajattelin ensin jättää väliin. Todella hyvät arvostelut saivat mut kuitenkin teatteriin. Mutta olipahan tylsä elokuva! Ihan nättejä kohtauksia ja vaikuttava musiikki, mutta silti niin kuolettavan tylsä. Tom Hardya en edes tunnistanut. Tajusin, etten kyllä ihan hirveästi ole Christopher Nolanin elokuvista tykännytkään – Interstellar, Inception… blaah. Samaan tylsyys-kategoriaan menee tääkin. Tästä Dunkirkista en tiennyt kyllä mitään, taisin nukkua ne historian tunnit.

mother! – Yesss, psykologista kauhua! Erikoisen oloinen mutta onnelliselta vaikuttava, lapseton pariskunta (Jennifer Lawrence ja Javier Bardem) asuvat isohkossa talossa maaseudulla. Mies on luovuuden puutteesta kärsivä runoilija, naiselle talon kunnostaminen on tärkein projekti. Kun ovelle ilmestyy pariskunnalle täysin tuntematon mies (Ed Harris) ja myöhemmin hänen vaimonsa (Michelle Pfeiffer), alkaa tapahtua kummallisia asioita. Tämän enempää juonesta ei kannatakaan kertoa.

Siis mä tykkäsin tästä elokuvasta todella paljon. Luulen kuitenkin että suurin osa katsojista pettyy, koska odottavat ehkä perinteistä kauhuelokuvaa ja sitähän tämä ei ole. Jennifer Lawrence oli taas mulla yllättäen suurin syy haluta tämä nähdä ja olihan toki ohjaaja/käsikirjoittaja Darren Aronofsky ihan vaikuttava nimi (mm. Requiem for a Dream, Black Swan). Poikaystävä ei pitänyt tästä elokuvasta lainkaan, ja kyllä mullakin sinne noin puoliväliin vei, ennen kuin todella aloin tätä ymmärtää. Ihan huippua näyttelijäntyötä, todella erilainen ja vaikuttava, vahva elokuva, jonka tulkitsemisen koin viihdyttäväksi. Voi olla jopa tän vuoden paras leffa!?

Beasts of No Nation – Netflixin omaa tuotantoa oleva, Länsi-Afrikkalaisista lapsisotilaista kertova elokuva kiehtoi erilaisuudellaan. Leffa kertoo Agu-nimisen, 10-vuotiaan pojan lapsuuden loppumisesta ja hurjasta matkasta lapsisotilaaksi.

Mietin läpi leffan, koska painan STOP-nappulaa ja jätän kesken. Silti vaan jotenkin kiinnosti edes sen verran, että jaksoin jatkaa. Pitkä elokuva (2 h 17 min), ja tosiaan ehkä vähän liiankin pitkä. Uskon, että monien mielestä tää leffa on todella raaka ja kauhistuttava ja toki niitäkin kohtauksia löytyy, mutta en tiedä väsyttikö mua jotenkin superpaljon vai mikä oli, mutta tää leffa ei vaikuttanut muhun sillä tavalla kuin olisin toivonut.

Rendel – Suomalainen supersankarielokuva! Kasvoton sankari käy taisteluun rikollisjärjestöä vastaan, joka haluaa markkinoille testaamattoman rokotteen.

Nojoo ei. En tiedä miten tätä leffaa kuvailisin, ehkä sanalla ”hassu”. Mua häiritsi tankero-englanti ihan sairaasti ja jotenkin tää oli vaan niin…suomalainen. Ärsyttävä. Hitaasti etenevä. Ei vaan mun juttu yhtään, kuten ei 95 % suomalaisista elokuvista muutenkaan. (Tästä poikaystävä kuitenkin tykkäsi, joten meillä taitaa olla nykyään tosi erilainen leffamaku.) Odotin jotain suurempaa, petyin.

Mut hei loppuun sarjavinkki: HBO:lla startannut Liar on aika koukuttava! Vähän ehkä sellaista The Affair -tyyliä.

Kuvat Googlen kuvahaulla.

8 Comment

 1. Kepa says: Vastaa

  Me käytiin myös kattoo Dunkirk. Poikaystävä oli tosi fiiliksissä, mutta mä koin jotenkin tylsäksi ja tasapaksuksi koko leffan. Rendel taas kutittelis katsoa, kun sitä on kuvattu mun kotikaupungissa.

  1. Kissis says: Vastaa

   Oli meijänki porukassa yks Dunkirk-fiilistelijä. 😀 Mutta joo, tylsä ja tasapaksu kuvaa oikein hyvin omastakin mielestä.

 2. Marjo K says: Vastaa

  Mua kiinnostais näiden lisäksi lukea mitä leffoja odotat?

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo! Nyt on ehdottomasti Yösyöttö ja Blade Runner! Siis jos toi Yösyöttö nyt vaan ikinä tulee mihinkään, piti mennä tulevana pe kattomaan mut siellä nyt ensin riitelevät että tuleeko ees Finnkinolle. :/

   1. Marjo K says: Vastaa

    Mä ootan star warsia ja churcillista kertovaa leffaa. ?

    1. Kissis says: Vastaa

     Mä en hirveen monta kertaa tässä enää leffateatterissa nyt ehdi käydäkään ennen vauvan tuloa, sen jälkeen pitääkin sit katella ainakin jonkin aikaa ihan vaan kotona leffoja. :/

 3. RuuRuu says: Vastaa

  Mä niiin odotin tota Randeliä, mut masennuin kun luin arvostelut, enkä oo käyny ees kattomassa, on ollu ihan luokattoman paska leffa syksy, ei mitään oikeesti kiinnostavaa tarjolla…

  1. RuuRuu says: Vastaa

   No noin paljon jakso kiinnostaa leffa kun nimenkin typotin 😀

Vastaa