Design Market 2012

Designia siellä ja designia täällä. Helsinki Design Weekiin kuuluva Design Market avasi ovensa tänään Kaapelitehtaalla klo 11 ja olin paikalla noin klo 11.02. Hyvä minä.

Voin taas suorastaan kuulla kauempana asuvien hampaiden narskunnan, kun meitä helsinkiläisiä jälleen hemmotellaan tällaisella tungos-shoppailu-tapahtumalla. Joo, täytyy myöntää, nämä ovat kyllä erikivoja.

Väkeä oli kuin pipoa, perkele, kuvaaminen oli hankalaa ja ihmiset olivat kärttyisiä jo valmiiksi. Kyynärpäätaktiikalla mentiin. Oma tarkoitukseni oli löytää mahdollisimman vikkelästi Finnish Design Shopin piste, kun jo etukäteen FB:ssa ilmoittivat myyvänsä halpaan hintaan mallikappaleita. Mielessäni oli Muuton Myy -valaisin keittiöön, punaisena tietenkin. Mutta lähdinpä sitten kuitenkin väärään suuntaan ja kun lopulta pisteelle pääsin, oli siellä jo valtava jono eikä mitään punaista näkynyt missään. Samperi.

Eniten väkeä veti kuitenkin Lumi. Olen erästä Lumin laukkua jo pidempään katsellut, mutta täältä en sitä löytänyt ja ihmiset olivat suorastaan aggressiivisia näiden laukkujen edessä. Miehetkin.

Kaikkea kivaa katseltavaa oli kyllä tehdas pullollaan!

Mutta mua ei miellyttänyt oikeastaan oikein mikään. Mitään isompaa en olisi jaksanut lähteä roudailemaankaan ja pieni oli sellaista peruskrääsää, mitä näkee näissä vastaavissa tapahtumissa jatkuvasti. Noh, tietenkin samat merkithän näissä pyöriikin, sehän on selvä. Vaatteita oli esillä aika vähän.

Mattoja, tuoleja ja valaisimia oli paljon, mutta kaikki jotenkin vähän rumia. Vika on varmasti minussa. Enkä ollut edes oikein ostotuulella (ihme kyllä). Lisäksi mitään ei kyllä saanut oikeasti halvalla, vaan hinnat olivat lähinnä vain muutaman euron normaalia halvempia. Isommat sisustusromppeet saattoivat tosin olla paljonkin halvemmalla, olivat lähinnä hieman kolhuja saaneita kuvauslainoja sekä mallikappaleita. Mutta en vain nähnyt mitään kiinnostavaa, tai sitten nopeimmat söivät taas meidät hitaat.

Laser Cut Studion piste oli kiinnostava, mm. hienoja koruja ja iphone-kuoria. Jos en olisi ´lastu caselta ostanut omiani jo aiemmin, olisi kivat puukuoret varmasti lähteneet tuolta mukaan.

Hämmästyin siitä, että valokuvaukseen suhtauduttiin hieman nihkeästi ja oudoksuen. Eräänkin kojun pitäjä kysyi minulta hieman epäystävälliseen sävyyn kuvaanko vain omaan tarkoitukseen. En ymmärrä tällaista, kamera kun näkyi tuolla aika monen kädessä. Miksi kenelläkään olisi mitään valokuvausta vastaan?

moko market & café näytti tosi kivalta ja ah mitä muffinsseja! Tarjolla oli myös ruokaisia salaatteja ja leipiä. En ottanut kyllä vastaan edes ovella tarjottua ilmaista light cokista. Mikäköhän mua tänään vaivaa…

Tykkään kovasti näistä Kaunisteen tekstiileistä, harmi että ehdin just eilen tilata Finnish Design Shopista tuollaisen punaisen keittiöpyyhkeen muun tilauksen yhteydessä, tuolta olisi saanut hieman halvemmalla…mutta onneksi vain hieman. Siis jonkun euron tai jotain.

Myös eläinten ystäviä hemmoteltiin, katsokaapa vaikka:

Todella kivaa käydä tällaisissa tapahtumissa, vaikka ei mitään löytäisikään. Mutta löysinhän minä, tämä liittyy siihen Finnish Design Shop -tilaukseeni, jonka esittelen ensi viikolla:

somaNetin pisteeltä löytyi jos jonkinmoista magneettia ja tämä magneettikoukku lupaa kannatella myös painavampia esineitä, mm. paistinpannun! No, pianhan se testataan…

Kävikö joku blogini lukijoista tuolla tai onko menossa? Design Market on siis auki tänään ja huomenna klo 11-17!

Nyt relaan hetken kotona ja sitten lähden ulos syömään pasta-annoksen ja vilkuilemaan miesstrippareita elikkäs Magic Miken! Kivaa lauantaita kaikille, pus!

8 Comment

 1. Semi says: Vastaa

  Kävin, mutta huonot tarjoukset ja tolkuton tungos eivät innostaneet ja poistuin tyhjin käsin. Metron goodiebag oli myös pettymys: sisälsi mainoksia ja mainosheijastimen. Hohhoijaa. Kirpparit, outletit ja nettikirppikset parempi paikka tehdä löytöjä, mutta joskus on kiva käydä haistelemassa vähän uusia tuulia. Esim. toi mainitsemasi Laser Cut Studio ei ollut mulle ennestään tuttu ja kuolasin ständillä tovin jos toisenkin.

  1. Heh, ei kai sitä oikeen ”goodiebagiks” voinu ees sanoa 😛

 2. Anonymous says: Vastaa

  Vai vähän muotia? Siellähän oli kaksi kokonaista hallia – Puristamo ja Valssaamo – omistettuna vaatteille, asusteille ja koruille! Taisit löytää vaan Merikaapelihalliin…

  1. No höh, niin taisin 🙁

 3. Anonymous says: Vastaa

  hohhoijaa, olit varmaan noussut väärällä jalalla! Tarkemmin lukeneena olisit huomannut että hinnat olivat, ainakin isommissa tuotteissa yli puolet halvemmalla, mikä oli marketin alkuperäinen tarkoituskin! eikä sinne ole pakko mennä jos kaikki jurppii jo menomatkalla!

  1. Tuollahan kirjoitinkin, että isommissa tuotteissa alennukset olivat suurempia. 🙂 Ihan hyvällä fiiliksellä menin ja myös lähdin pois.

 4. Voi mä aiona ja uudelleen missaan nämä. Ens vuonna koitan muistaa :)! Aivan ihania kaikkia juttuja oot bongannu kameras kanssa.

  1. Joo tuli sen verran paljon kuvia et eihän tätä kukaan jaksa ees tsekata! 😀

Vastaa