Parhautta

Mä ihan vaan vähän rakastan mansikoita. Oikeastaan mun suhde mansikoihin on jotain hulluutta lähentelevää ellei jo sitten ole sitä. Yksinkertaisesti sekoan aina kesällä, kun suomalaisten mansikoiden aika viimeinkin koittaa ja sitäkin ennen olen jo ahtanut itseni täyteen espanjalaista sorttia. Saan mansikoista aina jonkinlaisen mansikkaihottuman, suupielet halkeilee ja mansikkakuumeenkin oireita on ollut havaittavissa…mutta ihan sama! Ne on vaan niin älyttömän hyviä!

Tietenkin friikahdin näitä viime päivien otsikoita siitä, että mansikat ovat tänä kesänä etuajassa ja kaikki kypsyy kohta kuoliaiksi ja niitä ei enää saa mistään. Niinpä vanhempieni ystävällisellä avustuksella kotiutin tänään töiden jälkeen kolme laatikollista Polkaa. Onneksi en tunnu olevan ainoa hullu, sillä mansikkalaatikot kuulemma suorastaan revitään käsistä.

Mutta huh, kylläpä vuosi meni nopeasti, ihan kun vasta oisin ollut samanlaisessa mansikanperkuupuuhassa Arskan pyöriessä ympärillä (ja tein siitä silloin aika samanlaisen postauksen kuin tämä, katsokaa vaikka). Tuntuu, ettei Arska ole edes hirveästi kasvanut tuosta, heh. Ihan vastaava episodi oli siis tänään, kun kävin mansikat läpi ja heitin ne uuteen, 210 litraa vetävään arkkupakastimeeni. Jääkaappipakastin mun pitää vielä sulattaa ennen kuin sinne kehtaa mitään lykätä, mutta senkin aion ladata täyteen. Tällä kertaa laitoin mansikat rasioihin ilman sokeria.

Me syödään talvellakin niin paljon mansikoita, että kolme laatikkoa ei riitä mihinkään. Ensi viikolla alkaa loma, joten varmaan heti sen alkajaisiksi pitää lähteä mansikkaostoksille…Aion pakastaa myös mustikkaa ja punaviinimarjaa! Rakastan marjoja! Rakastan pakastamista!

Mites teijän pakastuspuuhat? Oletteko yhtä sekaisin mansikoista?

16 Comment

 1. Oooh. Mä oon vaan syöny viisi mansikkaa tänä vuonna O_o

  (Miks mun kommentit alkaa aina seuraavilla ”ååh”, ”oooh”, ”uuh”, ”aaah”? 😀 )

  1. Viisi? No TOI on hulluutta 😛

 2. Nina says: Vastaa

  Osasin jo odottaakin mansikkapostausta! 😀 Ja mun suhde mansikoihin? Vähän etäinen, syön niitä aina teillä 😀

  1. Haha! Tuu joskus syömään 🙂

 3. Elisa says: Vastaa

  Haha, mäkin tykkään pakastamisesta 😀 Harmi, että näin opiskelijasolussa ei tota pakastintilaa hirveästi ole, vaikka nyt elelenkin ilman kämppistä. Äidin luona kuitenkin auttelen pakastus- ja säilömishommissa ja se on musta oikeesti kivaa!

  Suosikkipakastusasiat: raparperi, mansikat ja viinimarjat.

  1. Elisa says: Vastaa

   Niin juu ja sienet! Sienestys jee!

  2. Sienet on tosi hyviä. Mun pitäis perehtyä sienestämiseen.

  3. Elisa says: Vastaa

   Tarvii toivoa, että tulis yhtä hyvä suppilovahverovuosi kuin viime vuonna. Kerättiin kuutisen kiloa äidin ja mamman kanssa, yhdellä kertaa ja yhdeltä paikalta 🙂

 4. Apua en oo vielä saanu tälle kesää yhen yhta mansikkaa, asialle täytyy kyllä tehä jotakai ja pian…

  1. No KYLLÄ!!!!

 5. essim says: Vastaa

  Viime kesänä ahtasin pakastimen täyteen mansikoita (en myöskään sokeroi) ja ne ehti huveta jo ennen lumien tuloa. Höh. Pitääkö mun tosiaan huomenna jo kiirehtiä mansikkaostoksille, kun kaikki vauhkoaa että kohta niitä ei enää saa?? Tänä kesänä on mennyt omaan mahaan jo ainakin 100 rasiallista ulkomaalaista mansikkaa. En liiottele yhtään. Välillä musta tuntuu että se olen minä joka ne ulkolaiset mansikkamyyjät rahoissa 😀

  1. essim says: Vastaa

   Vien mansikoita ja vadelmia aina töihin evääksi ja työkaverit senkun jaksaa ällistellä, että eikö noista tuu sitä listeriaa/salmonellaa/hepatiittia mitä lie… Tuleeko niistä? Ihan sama, kunhan minä saan marjoja!

  2. Sama täällä, sillon mulla oli tosin vaan normaali, pieni pakastin käytössä. Nyt mahtuu enempi, tosin, noh, samantien noita aletaan jo vetää napaan. 😀

   No ei tule mansikoista mitään listeriaa/salmonellaa/hepatiittia, työkaveris on ihan hupsuja!

 6. Anitra says: Vastaa

  Viime vuonna ei riittänyt 60kg, loppui jo huhtikuussa. Tänä vuonna pakastetaan vähintään 80kg. Eli joop, kylhän me mansikkaa vähän syödään 🙂 Mustikkaa tulee sit sen verran kun ehtii/jaksaa kerätä. Muut marjat pöllitään porukoilta 😛

  1. Meil tais marjat loppuu jo joskus syys-lokakuussa. 😛 Vanhemmilta saadaan mustikkaa ja punaviinimarjaa, mutta ois kiva päästä poimii iteki.

 7. Petri says: Vastaa

  Huomasin eilen mökiltä tullessa, että tossa ihan vieressä ois pelto josta voi itse käydä poimimassa mansikoita. Pitänee käydä joku päivä tsekkaamassa.

Vastaa