Mansikkarumba

Kyllä, mun blogi toistaa itseään. Aion nimittäin taas kirjoittaa mansikoista. Tarkistin eilen, että vuosi sitten bloggasin niistä vähän aikaisemmin, kesäkuun lopulla. Sama mansikoiden pakastusrumba siis joka kesä, mutta mansikoita himoitsevat riiviöt lisääntyvät. Mutta nyt se on loppu, nimittäin kissojen ostelu, mansikoita sen sijaan aion ostaa ja pakastaa vielä monta laatikkoa lisää!

Eilen sain vanhempien avustamana ja kyyditsemänä kolme laatikkoa, tänään tulee kuulemma vielä kolme lisää. Viime kesänä pakastin -NOLOA- yhteensä VIISITOISTA laatikollista mansikkaa. Ja mikä VIELÄ NOLOMPAA, oltiin syöty ne kaikki jo lokakuun lopussa! (Montakohan lukijaa menetän kertomalla tämän, koska onhan tää nyt oikeesti ihan sairasta?!) Yhteensä 75 kg mansikkaa!

No mutta tämä oli kuitenkin Alman ensimmäinen kunnon tutustuminen tähän ihmeelliseen marjalajikkeeseen ja sehän tosiaan sitten tapahtuikin ihan perusteellisesti. Kun lisäksi mukana tohotti tuo mansikkahimoinen Arska, kyllä tämä operaatio taas kesti ihan riittävän kauan.

Onneksi äiti kuulemma hjelppaa mua seuraavien laatikoiden kanssa ja ilmeisesti saan marjat jo valmiiksi pakasterasioissa…Ehdin siis ehkä illalla tehdä muutakin kuin raivota kissoille! Reiska ei muuten vois enää vähempää välittää, se meni samantien parvekkeelle päikkäreille ja antoi nuorempien vouhottaa. Vanhemmassa kissassa on kyllä puolensa.

Montako litraa mansikkaa teillä menee tänä kesänä kylmään ja onhan teilläkin näitä tosi kivoja apureita?

P.S. Arskahan syö ilolla noita vihreitä mansikankantoja…onko ne miten epäterveellisiä?

30 Comment

 1. ellu. says: Vastaa

  Mä olen suoraansanottuna kade tosta mansikkamäärästä! Viime kesänä saatiin hyvä että yksi pieni pussukallinen pakkaseen, edelliskesänä hiukan enemmän.. Niitä ei vaan tullut hankittua ja sitten, kun asian huomasi, oli parhain mansikkakausi jo mennyt ohi :/ Tällä kertaa aion kuitenkin panostaa asiaan ja ostan ainakin yhden laatikon! Pirun kalliitakin ovat 😛 Mikä on muuten paras lajike, mitä itse suosittelet?

  1. Polka on paras! Se on makein ja muutenkin parhaimman makuinen.

   Mä maksan laatikoista sen n. 22 e /kpl (5 kg).

 2. Alma on oikea hurmuri kuten kansikin kertoo 🙂 tänään käyn katsomassa löytyykö halvemmalla kuin 30 e…en kyllä rupea tuommoista riistohintaa maksamaan!

  1. Arska on ehkä enemmän hurmuri. 🙂 <3 ! 30 e on kyllä liian kallista!

 3. eekku says: Vastaa

  Oho hurja määrä mansikoita,tosin on ne kyl nii hyviä.Pitää kattoa raskiiko ostaa 1 laatikon

  1. YHDEN?! No raaskit, MONTA.

 4. Mä syön marjat mieluiten tuoreena, jos on mahdollisuus. (Toisin sanoen – liian pieni pakastin…)

  1. No niin mäkin syön, mutta talvella ei oo mahdollisuutta. 😀

 5. Pitäisi varmaan itsekin käydä kohta ostamassa mansikat pakkaseen 🙂

  1. Kannattaa. Luulen nimittäin, ettei niitä kovin pitkään enää hyvässä kondiksessa saa.

 6. Saako kissat syödä mansikoita? Minun kissani on myös kiinnostunut mansikoista, mutta en ole antanut syödä niitä kun en ollut varma ovatko sopivia kissan masulle. Eli laajennan vielä vähän sinun kysymystä mansikankannoista. 🙂

  Söpöt kuvat. Oikein perheprojekti näköjään. 🙂

  1. Jep, semmonen oikein hermoja kiristelevä perheprojekti. 😀 😀

   Arska tosiaan syö noita vihreitä osia, viime kesänä taisi vedellä jonkun parikymmentä, mutta itse mansikoita ei kai. Eihän ne kissoille sovi, mutta tuskin ovat kuolemaksikaan. Kissahan on lihansyöjä, joten oikeastaan vaan lihaa pitäisi syöttää.

  2. Musta tuntuu että minun kissa on puoli-vege. 🙂 Kaikki vihannekset kiinnostavat. Myös sipuli – mikä on ankarasti kielletty (myrkkyä kissoille). Hedelmät ovat kuitenkin hyvin epäilyttäviä, jo ihan ulkonäöltäänkin – pitää lyödä tassulla. 🙂

 7. LauraL says: Vastaa

  Kuinka iso pakastin teillä on?! Ihan hullu määrä ja vielä noin nopeesti ootte kaikki popsinu! Mihinkä kaikkeen oot sitä oikein tunkenu?! 😀 Mä en kyllä jaksais sitä perkaamista. Ite laitoin viime vuonna pari laatikkoo, mutta tuntuu että sais nyt laittaa vaikka neljäkin, niin ei tarttis pelätä että loppuu kesken.
  Ihania kuvia Almasta kera mansikoiden!

  1. Meillä on arkkupakastin! 😀 Ostin viime kesänä! 😀 Syödään mansikkaa aamuin illoin. ^____^

 8. oon syöny varmaan 10 mansikkaa yhteensä, ja hinnat on niin kovia , että pakkaseen ei päädy yhtään. mutta mä olenkin pihi paskiainen 😀

  1. Joo no meillä meni viime kesänä 300 euroa mansikoihin. 😀 😀

 9. Anonymous says: Vastaa

  Apua mikä määrä mansikkaa! 😀 Itse pakastin eilen kolme laatikkoa, mutta ne loppuvat kyllä kesken. Viime vuonnakin loppuivat. Eli ehkä pari laatikkoa vielä haettava 😀 Saako sieltä päin suomea marjaa millaiseen hintaan? Tuntuu että mansikan hinta ainakin täällä hieman pohjoisemmassa on noussut jo rutkasti viime viikosta…

  1. No tähän aikaan saa kyllä sen 19-22 e /laatikko (5 kg). Ton verran mä suostun maksamaan.

 10. Panda says: Vastaa

  15 on VÄHÄN vielä eli no hätä 😀

  Kannattaa vielä ostaa ja kerätä, kohta ne taas lilluuntuu pelloille ja eivät ole enää yhtään hyviä ja vanhoja ei edes ehditä kerämään pois kun uusia tulee tilalle entisä vetisempänä x(

  1. Joo, nyt jo huomaa että alkaa olla tosi ylikypsää!!

 11. (Hyvällä tavalla) en kestä tuota Almaa <3 <3 Kuinka se voi olla noin pörröinen pikkuinen untuvapallura :’)

  1. Hahaha en mäkään tajuu 😀

 12. Hyvä, että sulla on noita innokkaita pikku apulaisia niin et joudu yksin keittiössä raatamaan 😀

  Mansikan mikään osa ei ole myrkyllinen, kantojen syöminen on kuin kissanheinää söisi ja varmaan samasta syystä niitä vetävät 🙂

  1. Todella joo, eilenkin meinas mennä hermot kun Alma yritti hypätä mansikkalaatikkoon heti kun silmä vältti 😀

   Ja hyvä tietää, eihän se Arska tosiaan oo mitään oireita noista saanut!

 13. Niina says: Vastaa

  Mä ajattelin tänä vuonna vähän panostaa näihin marja-asioihin, että saadaan pakastimeen ainakin mustikkaa ja mansikkaa. Yhtään laatikkoa en vielä ole tosin ostanut, koska hinnat ovat olleet vähän turhan kalliita. Pöh.

  1. Mustikkaa pitää pakastaa kans! Sitä saakin sit vähän huonommin (kalliimpaa) 🙁

  2. b says: Vastaa

   Mustikkaa on Suomen metät täynnä eikä maksa mitään! Tai no, maksaa vaivaa ja aikaa 😉 itse olen mustikoiden suhteen onnekas koska vanhemmat on mustinkanpoimintahulluja. Kerää ja kerää eikä mihinkään mahu tai ei ite kerkiä edes talvella niin paljon syömään.. Nooh minulle mahtuu ja olen iloinen kun ei ite tartte niitä poimia, koska vihaan mustikoiden poimimista 😀

  3. Hah, mustikkaa mulle tulee joka vuosi ilmaiseksi anopin toimesta, se ihan innoissaan kesälomallaan kerää niitä ja tuo meille ihan pyytämättä yleensä ainakin ämpärin tai parikin jos on ollut metsässä paljon 😀

 14. Mulla on tällänen iloinen asia kuin äitin mansikkamaa. Sieltä tulee nyt tällä hetkellä sellainen 12 litraa tai enemmän päivässä. Että syödä saaminkä ehtii eikä lopu kesken talvea… Kissat ei mansikoista välitä, mutta muuten ovat ilahduttaneet omatoimisesti keksimällä kaikkea tekemistä, kuten koiranruokapötkylöiden tuhostamista sänkyyn jne…

Vastaa