Nytpähän sitten tiedätte nämäkin

Olen tehnyt tällaisen vastaavan haastepostauksen aiemminkin, mutta ajatellut useasti sen jälkeen, että toivottavasti joku vielä haastaa mut tällaiseen. Ja nyt näin onnellisesti kävi, sillä ihana Lady N haastoi minut! Kaupan päälle tuli vielä haastajan 11 omaa kysymystä. Mutta ihan ensin kerron itsestäni yksitoista sellaista asiaa/mielipidettä tms., joita ei ainakaan ihan kovin moni (vielä) minusta tiedä.

1. Käytin lapsuudessani aina paljon aikaa uusimman Aku Ankan nuuhkimiseen, rakastin sitä painomusteen tuoksua. Kun isä lopetti Akkarin tilaamisen kotoa pois muutettuani, olin vähän närkästynyt. Vieläkin joskus salaa töissä nuuhkaisen Akkarin sivuja (varmistettuani ensin, ettei kukaan vaan huomaa).

2. Hupullinen yläosa ei mielestäni sovi töihin lainkaan. Oli työ mikä tahansa, pidän hupparia erittäin epäsopivana vaatteena. Vaikka kyseessä olisi muuten asiallinen villakangasneule, jossa on huppu, niin eieieiei. Vaate, jossa on huppu, on liian arkinen!

3. Asettelen vaatteet pesun jälkeen kuivumaan pyykkitelineelle niin, että sukkaparit ovat ehdottomasti vierekkäin. Tämän takia yleensä minä hoidan meillä pyykinpesun, koska on raivostuttavaa nähdä pyykkiteline, jossa sukat ovat ihan jokapuolella!

4. Aina koiran silittämisen jälkeen tulee pakottava tarve pestä kädet. Oli koira tuttu tai vieras, en halua ainakaan syödä mitään, jos en ole ensin pessyt käsiä. Kissat ovat eri asia, kissat eivät haise.

5. Kutsun katkarapuja kusiravuiksi, ja nypin ne pois jokaisesta ruuasta, jossa niitä sattuu olemaan (jos mun pitää sitä syödä). Katkaravut eivät maistu mielestäni yhtään miltään (paitsi ehkä vähän siltä pissalta) ja ovat jokseenkin kuvottavia.

6. Sisäistin kunnolla vasta noin kaksi vuotta sitten, että kalkkuna on lintu. En ole vieläkään oikein uskaltanut syödä sitä, koska se on mielestäni jotenkin niin kummallinen tapaus koko kalkkuna.

7. En oikein jaksa ymmärtää ihmisiä, jotka ovat todella avuttomia tietokoneiden kanssa. Etenkin, jos ovat vielä kohtuullisen nuoria. Mielestäni useimmilla työpaikoilla pitäisi olla jonkinlainen testi työnhakijoille tietokoneen ja yleisimpien ohjelmien käytöstä ja aika suuret vaatimukset sen läpäisemiseen.

8. En itke helposti enkä usein, mutta Särkänniemen delfinaariossa en muuta teekään. En halua enää käydä siellä, koska siitä tulee niin paha mieli niin pitkäksi aikaa. En pysty katsomaan iloisia eläimiä vankeudessa, siinä on jotain niin käsittämättömän väärää.

9. En käytä enää helmiäiskynsilakkoja. Tykkään niistä, mutta ne eivät näytä omissa kynsissä yhtään hyviltä enkä oikein edes tajua, miksi näin on.

10. Olin pienenä ahkera unissakävelijä. Tämän takia minusta ei tykätty tarhassa: päiväunien aikaan unissakävelin aina jonkun muun petiin ja nolotti, kun heräsin siihen, kun tarhakaveri rääkyy että mitä toi tyttö tekee mun vieressä. Huh, hirveän vihamielistä, jos multa kysytään.

11. Jos poimin kaupassa (tai no ihan missä vaan) käteeni purkin, jossa on jotain nestettä sisällä, en voi olla heiluttelematta sitä hetken edestakaisin. Ihan kuin arvioisin sisällön laatua ja määrää, vaikka se on yleensä aika mahdotonta. Sain tästä aikoinaan kuittia exältäni, jonka takia edes tajusin koko asian.

Ja sitten Lady N:n kyssäreihin:

1. Milloin ja mille olet nauranut viimeksi? 

Näille mun sélfie-kuville. 😀

2. Maistuvatko sinulle paremmin sipsit vai karkit? 

Ehdottomasti karkit. En ole oikeastaan lainkaan suolaisen hyvän perään. Sipsejä tykkään syödä lähinnä vain silloin, kun juon siideriä! Kiellän nyt itseäni syömästä irtokarkkeja, koska se lähtee helposti taas käsistä…

3. Minkälaisia paheita sinulla on? 

No ainakin herkkujen syömisen suhteen se, etten osaa syödä vähän. Mulle ei riitä yksi tai kaksi karkkia, vaan jos en voi syödä koko pussia, olen mieluummin syömättä. Siksipä en usein karkkia syökään.

4. Kuvaile, mitä asuntosi suurimmasta ikkunasta näkyy? 


Vastapäinen talo, joka on kai HOASin ja jossa siis asuu opiskelijoita. Aluksi järkytyin sen myrkynvihreästä väristä, mutta nyt pidän siitä paljon.

5. Mikä on hulluinta, mitä olet koskaan tehnyt? 

Heh, matkalla Brasiliaan lentokoneessa mietin, että olin kyllä ihan hullu, kun hyppäsin laskuvarjohypyn. En oikeasti tiedä, uskaltaisinko enää. Hirvitti katsella alas, kun lentokone nousi maasta ja ajattelin, että huhhuh, olen oikeasti hypännyt koneesta. Suosittelen kyllä kokemusta kaikille, ihan ainutlaatuista.

6. Elätkö mielestäsi terveellisesti? 


Kyllä kai ihan riittävän. Syön ihan kohtuullisen terveellistä ruokaa ja urheilenkin jonkin verran, enkä edes juo usein alkoholia. Herkutteluakin olen yrittänyt nyt vähentää reippaasti.

7. Milloin kävit viimeksi vaa’alla? 


Käyn noin kerran viikossa, aina kun mietin, että olenkohan nyt lihonut tai laihtunut. Viimeksi kävin keskiviikkona illalla ja painoin 57 kg.

8. Minkä blogin äärellä, olet viimeksi nauranut, itkenyt tai tullut hyvälle tuulelle? 

Natan blogin, kun luin hienoista tuloksista! Tulin siis hyvälle tuulelle.

9. Kuka on mielestäsi Suomen turhin julkkis? 


Äh, en mä tiedä tämmösiä, en oikeen seuraa näitä. Matti Nykäsen toilailuille joskus pyörittelin päätäni, kun se oli jatkuvasti otsikoissa ties minkä takia.

10. Kamalin ruoka, jota olet koskaan maistanut? 

Kaviaari ja kalan mäti. HYI HELVETTI.

11. Uskoisitko tulevasi toimeen kuukauden ilman puhelinta? 

No ihan helposti. Ja avomiehelle tiedoksi, että ihan turhaan siellä tukehdut nauruusi, otetaanko kisa?! (Tosin noh, töissä tää ois vähän hankalaa, pomo ei ehkä tykkäis…)

En nyt kyllä haasta ketään, anteeksi. Itse olin tästä haasteesta ilahtunut, mutta aika moni bloggaajakollega on tämän jo tehnyt. Jos kuitenkin joku haluaa tarttua tähän, niin antaa palaa! Mä luen näitä tositosi mielelläni.

14 Comment

 1. MRMR says: Vastaa

  Aaa, ihanaa, vihdoin joku joka ymmärtää käsien pesun koiran paijailun jälkeen! 😀 On kamalaa olla jossain kylässä ja paijata koiraa, kun en tahdo kehdata mennä pesemään käsiä ettei koiran omistaja ajattele että pidän koiraa jotenkin ihan saastaisena. En pidä, niistä jää haju ja sellainen rasvaisen likainen tunne, ihan sama millainen koira on kyseessä. Kissat on ihan eri homma.

  1. Juu, koirista lähtee sellaista inhottavaa rasvaa, joka haisee. 🙁 Ja kylässä just on aina ärsyttävintä, etenkin jos koira on ihan jatkuvasti siinä vieressä kiehnäämässä.

  2. Anonymous says: Vastaa

   Psst, ei pidä paikkaansa vinttikoirien kohdalla. 😉 Eivät haise ”koiralta”, vaikka pesusta olisi kuukausia, sillä karvansa ei rasvoitu muiden rotujen tapaan. Joskin itsellä hoidossa olleet muut koirat ovat saaneet käydä pesun kautta meille jäädessään, sillä ei se pesty muunkaan roturyhmän edustaja haise tai jätä käsiä rasvaiseksi.

 2. Aaaa mulla on ihan sama juttu koirien paijailun jälkeen 😀 ja pienestä asti. Kaveri ala-asteella pahoitti mielensä tosissaan kun huomasi että pesin kädet aina kun olin rapsutellut hänen koiraansa. Koira oli vielä bichon frisee ja se kikkara karva oli jotenkin tosi rasvaisen oloinen. Pari kertaa kaveri jopa haastoi mua olemaan pesemättä käsiä ennen kuin juotiin mehua ja syötiin keksejä. En pystynyt.

  Omien kissojeni paijailun jälkeen pesen kädet joskus, mutta lähinnä siksi että saan pestyä käsiin jääneet irtokarvat pois… ja vaatteet on heti käytävä läpi tarrarullalla 😀 Kaksi pitkäkarvaista päästää karvaa ihan hemmetisti. Luulen että tästä tavastani toinen kissa on ottanut jopa oppia: sylittelyn jälkeen alkaa hysteerisesti nuolla itseään läpi. Joka kerta.

  1. Mä olin kans aluks hysteerinen noista karvoista, kun Reiska tuli. Mutta nyt oon kyl jo aikoi sitte luovuttanu, karvaa on niin pirusti 😀

 3. 1) Painoalalla työskentely oli jokapäiväinen joulu. Nykyään pitää ihan tehdä tikusta asiaa, että pääsee asiakaskäynnille painotaloon. Kaikista parhaat tuoksukiksit saa esim. uuden lautapelilaatikon avaamisesta ensimmäisen kerran, kun kaikki ne eri materiaaleihin imeytyneet musteet ovat saaneet muhia muovikelmun sisässä.

  5) Oikea ammattitermi on kusirapu.

  11) Kaikki nestettä sisältävät purkit on kaupassa käännettävä vähintään kaksi kertaa rivakasti ylösalaisin koostumuksen ja pohjaan kertyneen sakan tarkistamiseksi, ja tämän operaation jälkeen on silti valittava toinen purkki varmuuden vuoksi.

  1. Joo, piti korjata, en tiedä, miksi kirjoitin pissa! Tosin käytän sitäkin.

 4. Ne on kakkarapuja, kun niiden sisäelimet revitään niin niiden ”uloste” leviää pitkin lihaa 😛 Ja ne syövät kuolleiden eläinten ihoa. Nami!

  1. Yyyyyyyyyyyyyyyyyyyh.

 5. Niina says: Vastaa

  Melkein jo hihkaisin, että joo samaa mieltä, hupullinen paita tms ei sovi töihin! Mutta sitten muistin viime kesäni paikallislehden toimittajana…pidin paljon hupparia (yleensä päällystakin sijaan, mutta ihan muutenkin), koska jouduin usein juttukeikoille jonnekin korpeen (tai käytännöllisesti katsoen olin kyllä töissä korvessa), päivisin satoi usein vettä ja luonnollisesti yritin suojella tukkaani kastumiselta. Mutta en mä missään nimessä mikään tyylikäs toimittaja ollut, eheh. 😀

  1. Haha, no toki JOISSAIN töissä huppari varmasti käykin, siis jossain korvessa. Ois ehkä pitänyt lisätä, että toimistotyössä. Enkä mä katso mitenkään pahalla silmällä, yleensä ainakaan, hupparillisia ihmisiä. 😀

 6. Haha, musta tuntuu että tuo hupparikohta oli mulle (just kirjoitin että pitäisi mennä hupparikaupoille että tarkenee töissä). Mun töissä sporttivaatetus on suositeltavaa 😀

  Ja karvaisuusongelma eläinten kanssa huoh… Vielä kun sattuu tykkäämään mustista vaatteista. Oon havainnut käytännön syistä viihtyväni enemmän nykyään muissa väreissä, ei karvat erotu nii, selvästi 😀

  1. Kyllä mäkin kaikenlaisissa kuteissa töissä hiihtelen, mutta hupparia en vaan pysty laittaa töihin 😀

 7. Anonymous says: Vastaa

  Mulla on sama pakkomielle pestä kädet koiran rapsuttelun jälkeen! Tykkään tosi paljon koirista ja miellän itseni koiraihmiseksi, joten tunnen melkeen syyllisyyttä tästä. Perus on aina myös haistaa käsiään koiran rapsuttelun jälkeen. 😀 Ja vaikkei haisiskaan, niin tuntuu että niihin jää likakerros, enkä voi tehdä niillä mitään ennen käsipesua. Kissaa voisin vaikka nuolla ällöttymättä likaisuudesta (en kuitenkaan nuole).

Vastaa