Parasta kahvia

Juon kahvia oikeastaan ihan vaan tavan ja huvin vuoksi. En erityisemmin edes pidä kahvin mausta, enkä koe sen mitenkään piristävänkään, mutta sitä tulee silti juotua noin yksi kuppi päivässä, aamulla töissä. Ja nimenomaan tavallista suodatinkahvia, en voi sietää mitään erikoiskahveja, hyih. Ja paljon maitoa, mieluiten kermaa! Tykkään kyllä käydä kahviloissa ja siellä kahvi maistuukin kaikista parhaiten (etenkin jonkin hyvän kakunpalan kera…)

Kotona juon kahvia oikeastaan vain viikonloppuisin, koska mieskin juo. Se tosin tykkää tummapaahtoisesta, minä taas mahdollisimman vaaleasta. Kiitos Fazerin ja Fladan brunssien, löysin nyt viimeinkin sellaista kahvia, jonka maustakin jopa oikeasti vähän tykkään: Kaffa Roasteryn Tauko. Fasulla tosin myydään Kaffa Roasteryn Fasua varten tekemää omaa sekoitusta, joten sitä ei valitettavasti ole erikseen ostettavissa, mutta Fladalla taas on juurikin tuota Taukoa, lemppariani. Ja nyt siis jatkuvasti kotonakin.

Kävimme keskiviikkona ensimmäistä kertaa Kaffa Roasteryn Paahtimossa (Pursimiehenkatu 29 A), tarkoituksena ostaa vähän isompi pussi kaffetta. Siellähän on siis ihan kahvilakin, jossa varmasti saa mahdollisimman tuoretta, vasta paahdettua kahvia!

Kahvien hinnat eivät harmiksemme juurikaan Stockaa halvempia olleet, mutta mukaan lähti silti ison Tauko-pussin lisäksi miehelle pienempi espressopussi. Yllätyin, kun kaikki myymälässä olevat kahvit olivat pussissa vielä papuina ja sitten hätäännyin, sillä en todellakaan jaksaisi niitä kotona jauhaa! Mutta haa, nehän jauhettiinkin siellä! Ja kun keitimme kotona kahvia noista noin tunti sitten jauhetuista pavuista, niin voi hitto vieköön mikä tuoksu! Kahvi tuoksui vahvasti jokaisessa huoneessa, kylppärissäkin!

Pakko sanoa, että Presidentit ja Juhla Mokat eivät enää kamalasti innosta, ja taidan siirtyä juomaan aamukahvinikin jatkossa kotona…

Mitä kahvia te juotte ja montako kuppia päivässä? Onko Kaffa Roasteryn kahvit tuttuja?

33 Comment

 1. Arja says: Vastaa

  En juo olleskaan kahvia, en ole ikinä tottunut sen makuun. Teet ovat melkein yhtä pahoja.
  Bonaqua on hyvää, pepsi ja battery 🙂

  1. Mä innostun pari kertaa vuodessa hetkeksi juomaan teetä, mutta se on kyllä edelleenkin vaan pahanmakuista vettä. 🙁

 2. Puoli vuotta sitten join vielä kepeästi puoli pannua aamupäivässä, mutta vappuna tuli stoppi ja olin koko kesän juomatta tippaakaan. Nyt olen taas alkanut juomaan silloin tällöin kupillisen ja aina mieluiten erikoiskahvia, mutta ei tavallisessakaan mitään vikaa ole. Tästä kahvista en olekaan ennen kuullut ja kieltämättä mielenkiinto heräsi! 🙂 Pitää tutkia että mistä kaikkialta noita saisi ostettua, Helsinkiin kun on matkaa se 300km ja siellä tulee suht’ harvoin vierailuta. 😉

  1. Stockalta saa ainakin! Siis ainakin Helsingin, ehkä muiltakin?

 3. ellu. says: Vastaa

  Ihan normikahvia ei pysty juomaan, tulee ihan kamalat tutinat.. mutta espresso ja nuo Dolce guston kahvit ihme kyllä sopii. Ja ne on omaan makuun ihan hyviä, kun en kahvista makunsakaan puolesta välitä.. noi on sitten vähän niinkun kaakao/muu hyväskä-yhdistelmäkahveja 🙂 Lattea ja muita en ole koskaan _oikeasti_ maistanut, mutta tekisi kyllä mieli.

  1. Töissä on noita kahvimasiinoita yleensä useampikin testilainassa, mutta kierrän ne hyvin kaukaa.. 😛

  2. ellu. says: Vastaa

   Joskus halusin oppia oikein juomaan kahvia, mutta kun tosiaan sitten ei sovi tuo kofeiini, niin totesin, että olkoot.. kaffikapselit saa kelvata 😀

 4. Juon paljon kahvia (ja olen vähän hifistelijäkin) ja iso EI Juhlamokille ja Presidenteille, eihän ne oikeasti ole kahvia nähnytkään. Suomessa juodaan eniten kahvia maailmassa asukaslukua kohden, valitettavasti suurin osa siitä juodusta kahvista on tuota huonolaatuista ”moskaa”. Sen jälkeen, kun aloitin aikanaan juomaan kunnon kahveja, on muut maistuneet kuralta. 😀 Kylässäkin joutuu väkisin nielemään kahvikupillisensa.

  En ole testannut tätä kahvia, kun ei täällä pikku kaupaungissa myydä, mutta onneksi on netti ja suomalainen kuppikuumaa.fi, missä näkyy tätäkin olevan. :p Omia suosikkeja ovat Helsingin kahvipaahtimon kahvit, Monterivat ja Yard Dog.

  1. Ainakin tuo Tauko on tosi pehmeän ja kivan makuista, tykkään. Ja joo, valitettavasti nyt töissä ei oikeen enää kahvi maistu.

  2. Ai niin, unohdin sanoa, että aikoinaan mieheni alkoi saada vatsavaivoja kahvista ja valitti asiaa lääkärille. Lääkäri sanoi, että jättää juuri nuo litkut pois ja juo kunnon espressoa, että mahan sietää sitä paremmin. Kas kummaa taas pystyy juomaan kahvia, eikä maha sano mitään. 🙂 Se on oikeasti jännä, kun suu tottuu kunnon kahviin, niin voi apua noita muita. 😀

  3. Joo, oon tämmösiä tarinoita kuullut useampiakin. 🙂

 5. Petri says: Vastaa

  En oo ikinä juonu kahvia, enkä juo!

  1. Uskon.

 6. Anonymous says: Vastaa

  Nams kahvia! Itse olen tilaillut hasbean.co.uk:sta espresso starter packeja joissa on viittä eri sekoitusta ja hitsi että on hyviä kahveja. <3 Mutteripannulla keittelen törkeen vahvat kahvit kaksi tai kolme kertaa päivässä ja olen ihan kofeiinitärinöissä. Ihana laillinen huimausaine. ;P

  Metku

  1. Heh 😀 Joo, kai jotkut tärinät sais iteki aikaan jos vahvaa vetäis! Hyyh 😀

 7. Maya says: Vastaa

  Suurkuluttaja ilmoittautuu! Joka päivä 1-1,5 pannullista mustana ja pahasti riippuvainen 14-vuotiaasta asti. Enkä siedä minäkään erikoiskahveja, ylihypetettyä tavaraa. Mitä nyt joskus saatan ottaa kahvilassa kunnon kofeiinipiikin tuplaespresson muodossa.

  1. Mun vatsa ei kyl kestäiskään paria kuppia enempää per päivä! Mutta voisin ihan hyvin olla ilmankin kahvia, ei tulis mitään vieroitusoireita.

 8. Mulle kelpaa mikä tahansa kahvi, kunhan siinä on kofeiinia. Ja juon yleensä bimbolattee, eli törkeän paljon maitoa :3 Tosin Ruotsissa mun mielestä nuo kaupassa myytävät kahvivalikoima huomattavasti parempi kuin Suomessa. Ruotsin keskipaahto on esim juhla mokan ja pressan ”tumma paahto.” Peruspressaa ja juhla mokkaa en enää juo, koska se on niin vaaleaa ja vatsa ei oikein tykkää – tumma paahto on lempeämpi vatsalle. Mikään hifistelijää musta ei ikinä tule (pistää vaan vituttaa kaikki hifistelijät hnngghh mukamas parempia ihmisiä kuin muut koska juovat hianoa kaffeeta.. what a load of bs!) , mutta damnation amaretto latte on perkuleen hyvää mutteripannussa tehty (multa sellainen löytyy, en vaan jaksa usein tehdä)

  paras kahvi jonka ikinä olen juonut oli jossain pikkukahvilassa Vincin kylässä Italiassa.

  Siitä tulikin mieleen, pakko ostaa uus kahvinkeitin.

  1. Joo, tumma onkin lempeämpi vatsalle, mutta niiiin pahan makuista. :/

 9. Salla says: Vastaa

  Kahvi on mulle yhtä sydämenasia kuin Snow Fairy 😉 Eli tosi tärkeä juttu! Mulla on jo yli 10 vuotta ollut käytössä Bodumin pressopannu ja viimeiset vuodet myös töissä. Tykkään eniten Caffin kahveista, mutta Kaffaakin olis kiva ostaa kotiin. Tähän mennessä ainoa kokemukseni siitä on Kluuvin Fratellon kahvikupillinen, joka oli totaalisen kuraa! Siksi varmaan en ole Kaffaa ostanutkaan, vaikka uskon vian olleen keittimessä/keittäjässä purujen sijaan.. 😛

  1. Heh, sulle pitäis olla jotain kahvin tuoksuista suihkugeeliä! 😀

   Kluuvista en tiijä, oon vaan Fasulla ja tuol Fladassa juonu. Fasun kahvi on hyvää, mutta tosiaan sitä ei myydä muualla/erikseen.

 10. Mä juon kahvia vaan huijausversioina eli latte, mochaccino yms. Koska en tykkää oikeasta kahvista. Ja sit pakolla kerran kuussa jäsenkorjaajalla koska aina on kaadettu valmiiksi ja on kermaa ja pullaa ni meneehän se siinä sivussa 😀 teetä meneeki sitten kuppikaupalla ja oon ollu kofeiiniriippuvainen aika pienestä asti. Keitän kyllä superhyvää kahvia, kaikki aina kehuu. Isoveli on opettanut ettei se oo kahvia jos siitä näkyy läpi.

  1. Kahvi kerman kera on parasta! Tekee aina mieli ostaa täysmaitoa kotiin kahvin kanssa, mutta ei se ehkä oo niin kovin terveellistä.

  2. Anonymous says: Vastaa

   Terve! Mistä kahvillapaikoista on mahdollista saada moccachinoa?

  3. No mä en kyl ainakaan tiedä. 😮 En juo mitään erikoiskahveja.

 11. Suvi says: Vastaa

  Hyi, kahvia. :< Oon enempi semmonen teeaddikti, ettei eri teemakuja voi koskaan olla kaapissa liikaa.

  1. Tee on vaan pahanmakuista vettä. :>

 12. Anonymous says: Vastaa

  Pirkan Costa ricaa useimmiten, köyhällä opiskelijalla kun ei ole muuhun varaa 😀 sellainen puoli pannullista menee aamuisin.

  1. Tota en oo maistanutkaan. 🙂

 13. Mä tykkään juoda tumma paahtoisia ja niistä ehdoton suosikki tällä hetkellä on Brazil, pehmeä tummapaahtoinen marketin kahvi, noihin papukahveihin en ole nimittäin vielä tutustunutkaan. Pitäisi kyllä ehdottomasti! Perkolaattorin ostoa olen harkinnut, sillä saisi pannukahvin makuista kahvia. Nyt käytössä on moccamaster ja kahvia kuluu päivässä 1-2 kuppia.

  1. Tässä just tälläkin hetkellä kiroan duunipaikan kahvia…arggh.

 14. Taru says: Vastaa

  Saakos tuolla paahtimossa ollenkaan ”tavallista” kahvia kun taulussa kaikki ovat jotain espressoja, cappucinoja ja latteja? :DD

  1. Jaa-a! Enpäs itse tajunnutkaan, en osaa vastata!

Vastaa