Almuriini

Minä kutsun Almaa ”Almuriiniksi”, ja aina silloin miehen suunnalta kuuluu ”Ei ole Almuriini!” No onhan se, ihan selkeästi on. Almalla on enemmän lempinimiä kuin kellään meidän elukoista: Almuska, Almuskainen, Almalainen, Rää-Rää, ALMURIINI. Jälkimmäinen on paras.

Kokosin iloksenne pari (eli viisi) faktaa Almuriinista:

1. Alma vihaa kuvaamista yli kaiken. Se pirulainen tietää, että kamera on paitsi kamera, myös kännykkä. Yrittäessäni ottaa kuvaa tulee vihainen RRRÄÄÄ ja Alma lähtee tuohtuneena kohti kameraa. Hienosti siis meni kun yritin opettaa sen pienestä pitäen tottumaan kuvattavana olemiseen. Kyllä ei yhtään onnistunut.

2. Hyvin Almuskasta huomaa, että koiraan eli Rosaan se on kuitenkin tottunut pennusta asti. En tiedä onko se kuitenkaan kokonaan hyvä asia, sillä Alma ei osaa varoa Rosaa yhtään ja kiusaa sitä jatkuvasti. Onneksi Rosa on maailman leppoisin koira ja sen sijaan että ärähtäis kun Alma on hännässä kiinni, siirtyy se vaan sopuisasti vähän kauemmas.

3.  Alma ei halua tunnistaa omaa nimeään. Eikä siis todellakaan tottele ihan vaan käskemällä. Kuitenkin jos ärähtää isommin, Alma kyllä helposti vähän pelästyy ja myös uskoo. Itsepäisin pieni kissa se silti on.

4. Alma ei oikein tykkää kynsienleikkaamisesta, harjaamisesta eikä muustakaan syynäämisestä, joka kestää liian kauan. Joskus kyllä hetkellisesti nauttii harjaamisesta (Tangle Teezerilla!), mutta on vaan liian malttamaton ollakseen paikoillaan. Ja nimenomaan siitä se johtuukin: Alma ei vaan malta olla liian kauaa samassa paikassa. Myöskään sylissä Alma ei kauaa viihdy kun jo pitää mennä eteenpäin.

5. Alma on kissoistamme ainoa, joka nukkuu pää tyynyllä. Ja nimenomaan miehen tyynyllä. Usein yöllä kun herään, siinä ne kaksi nukkuvat sopuisasti päät samalla tyynyllä. Se on kyllä aika ylisöpöä. Ylisöpöä ei kuitenkaan ole se, että samaan aikaan Alman häntä on puoliksi mun suussa!

Tunnistatteko jostain näistä myös oman kissanne?

30 Comment

 1. Iiny says: Vastaa

  Yksi kohta on meillä samaa. Harjaus ja kaikki muu tuollainen on meidän kissojen mielestä ihan paskaa. 😀 Ja varsinkin nyt vielä kun ollaan alettu harjaamaan niiden hampaita, niin se on sellanen että EI TODELLAKAAN KÄY.

  Lenni on meillä se joka tunnistaa oman nimensä. Se alkaa aina silloin heiluttamaan häntää siihen malliin, että olis vähän vihanen. 😀 Lenni on muutenkin aina vähän sellanen että sillä olis menkat joka päivä.

  Ja se vielä että meillä on myös kissoilla niin monta nimeä.. Ehkä meidän Jupiterilla on eniten lempinimiä. Herra Puppelsson, Bubbelinbabbeli, Puppi, Pippi, Pupi, Jupi, Pupiter… lista vois vaan jatkua. 😀

  1. Heh, mäkin joskus Reiskan hampaita yritin ”harjata”, kun oli pienempi, mutta aika pikaiseen loppui se…Ja Reiskallakin on menkat joka päivä! :’D

 2. Pari samaa kohtaa löytyy! Meidän Jade ei tykkää kuvaamisesta, lähinnä siitä syystä että se inhoaa salamavalon välähdystä. Sen takia se kääntääkin pään poispäin kamerasta ja saa olla nopea että siitä saa kuvan, jossa katse on kameraan päin.. 😀 Jade oli myös pienenä sellainen ettei se tykännyt harjaamisesta tai muista toimenpiteistä, mutta nuoruuden uhmaiän jälkeen se on alkanut nauttia niistä. 🙂

  Meidän kissoilla on myös monia lempinimiä, varsinkin Hugolla: Hugopugo, Huugeli, Huugelsson, Hukkeli/Huugeli-ukkeli/Ukkeli/Ukko, Huugis, Huge jne.. 😀

  1. Joo kissat on pentuina kyllä aina hyvinkin erilaisia kun sit vähän kun ikää tulee.

 3. eekku says: Vastaa

  <3

  1. 🙂

 4. Niina says: Vastaa

  No ihan selkeästi Almuriini hei. Ei ne miehet vaan tajua. 😀

  Meidän koiralla on niin paljon lempinimiä, että ihan hävettää. Yleisimmin Aino vääntyy jostain syystä Raimoksi.

  1. 😀

 5. Nekusta ei saa kuvia siksi että se on ihan hulluna puhelimeen ja kameraan (ja kaukosäätimiin ym) eli kun saan kameran päälle niin pikkumies jo säntää sitä puskemaan ja tassuttamaan.

  Lempinimiä on tietenkin kymmeniä. Luna on yleensä Strömi ja Nekku on Nepsu. Luna inhoaa kun ottaa tassusta kiinni niin sen kynsien leikkuu on vähä vaikeaa, pitää olla tosi velmu.

  1. Lunatic!

 6. Ihana Alma. Hah, sä olet sitten saanut perspuolen, kun mies saa nauttia siitä kauniimmasta näystä. 😀

  1. No on se häntäkin kiva, mutta ei kasvoilla…

 7. Anonymous says: Vastaa

  Ei ole Almuriini 🙂

  1. Ononononon.

 8. anana says: Vastaa

  Nietos lähtee heti menee jos kaivan kameran esiin, miten se voi tietää! Pienempänä myös inhosi harjaamista tai kampaamista mutta nyt retkottaa pitkin pituuttaan eikä anna lopettaa Tangle teezerilla harjaamista. Mahasta ei saa harjata. Kynnet antaa leikata nätisti, tietää että saa makupalan sen jälkeen. Ja nietoskin nukkuu käyttäen tyynyä, minusta se on todella kummallista. Se tyyny voi olla maton reuna tai sitten oikea tyyny, mutta pään alla pitää olla joku ”yksikkö” 😀 Nietos on yleensä nietos, möykky, lapanen tai rukkanen.

  1. No Alman vatsakarvat on just ne, jotka pitäis harjata etteivät huovutu! Arska tykkäis kyllä harjaamisesta!

 9. Tunnistan meillä tuon ”ei viihdy kauaa sylissä”, sellainen Pipsa oli pienempänä. Nykyään ihan sylivauva, tiedä vaikka Almuskasta sellainen kehittyisi 🙂 meillä molemmat tunnistavat nimensä ja juoksevat toiselta puolelta taloa jos kutsuu 🙂

  1. Joo, Arska oli kans pienenä tommonen, ettei sylissä kauaa jaksanut olla ja nyt kyllä kököttää niin kauan kun vaan sitä kestää. 😀 Reiska juoksee paikalle kutsuttaessa (ja muutenkin)!

 10. Tosca on nyt viimeaikoina ottanut tavakseen hivuttautua vierestä vaivihtaa mun tyynylle, takajalat edellä. Mikä tietää aikamoisen määrän häntää suoraan mun naamalle. Siitä se sitten vaivihkaa siirtyy lähemmäs ja lähemmäs kunnes luovutan tyynyn kokonaan sille…koska eihän kissaa voi siirtää.

  1. Arska on kans tommonen varovainen hivuttautuja! 😀 <3

 11. Kohta 5 😀 <3 Meidän kissat on ulkokissoja, eivätkä viihdy sylissä, elleivät päätä itse siihen istahtaa. Ovat ne siis toki sisälläkin, mutta ulkona saavat kulkea vapaasti. Nyt mä pelkään pahoin, että olen niille allerginen :'( Ne asuvat äitini luona onneksi, joten en kauaa altistu niille, enkä joudu luopumaan niistä kokonaan.

  1. Höh, toi on mun suurin pelko 🙁 Mähän olin Reiskalle tosi allerginen kun se tuli sillon mulle ja exälle ja pelkäsin jo, että joudun siitä luopumaan. Onneks siedätyin!

 12. LauraL says: Vastaa

  Meilläkään ei tykätä kamerasta, sylissä olemisesta (paitsi sillon kun se ite haluaa, määrää myös ajan) eikä harjaamisesta. Olkaa onnellisia että teijän kisut tulee sänkyyn nukkuun, meillä ei tuu ja se ärsyttää mua, toisaalta vois ärsyttää just se että se tulis, se nukkuis kuitenkin väärässä paikassa 🙂

  1. Juu, kaikki tulee, mutta aina vähän vaihtelee tämäkin 🙂

 13. 1, 3 ja 4 osuu KissaKaramelliin 🙂

  1. 🙂

 14. Jenni says: Vastaa

  Kräää, mulla on just hoitokissa nimeltään Räärää. 😀 Tosin raptorimaisesta pihinärääkymisestä on volyymi noussut kauheaan kiljumiseen, kun paralla on omat ruokansa mahavaivojen takia, niin joutuu elämään eristyksessä.

  1. Haha, huippu! 😀

 15. Anna says: Vastaa

  Onko Alma minkä rotuinen? Selailin mutten löytänyt 🙂 Muistutta niiiin meidän Tikrua, aina tekemässä pahuuksia ja kiusaamassa toista kattia. Kameraakin pitää aina käpälällä huiskia. Meillä on samantapainen kisu, pienikokoinen, karvainen ja suuri majavakarvahäntä. Nyt jo kahdeksan kuukautta, mutta silti pieni ja kipittelee pitkin taloa kuin mäyräkoira. 😀

  1. Alma on Pyhä Birma, sinitabbynaamio. 🙂

Vastaa