Mun Töölö

Kahdeksan vuotta. Niin kauan olen asunut täällä Töölössä, samassa osoitteessa, vuokralla. Ja voi pojat, miten olen rakastanutkaan jokaista noista vuosista. Ihmiset eivät koskaan ymmärrä mun Töölö-rakkauttani. En varsinaisesti rakasta asuntoa, jossa asun, vaan sitä, missä se sijaitsee. Asunnossa pidän vain siitä, että siellä on aina todella lämmintä, keskimäärin 27 astetta ympäri vuoden. Siis mulle just sopiva lämpötila. Vieraat kärsikööt.

Kotiin on aina mahtava tulla ja muistaa, miten huikeessa paikassa sitä asuukaan. Halusin koko Tapanila-nuoruuteni muuttaa keskustaan ja pidän Töölöä tarpeeksi keskustana, jotta voin sanoa, että toteutin haaveeni. Töölö on täydellinen.

Näiden vuosien aikana on ehtinyt tapahtua kaikenlaista. Olen opiskellut, valmistunut, vaihtanut työpaikasta toiseen. Ajoin myös ajokortin täällä Töölössä! On myös tullut matkusteltua ja koti tuoksuu aina ihan erilaiselta, kun palaa parin viikon reissulta. Oudon vieraalta. Neliöitä on 61, mutta Reiskan tultua se tuntuu puolet vähemmältä!

Näihin vuosiin mahtuu mm. samalla pihalla tapahtunut Herlin-kidnappaus, tuhopoltto rappukäytävässä, omaan asuntoon kohdistunut vesivahinko ja murtovarkaus. Ehkei Töölö olekaan ihan niin rauhallinen paikka, kuin voisi helposti luulla…

Töölö on parhaimmillaan kesäisin. Porukkaa kulkee jatkuvasti viereiselle Hietsun uimarannalle ja fiilis on jotenkin tosi rento 24/7. Talvisin täällä tuulee ja on kylmempi kuin missään muualla! Oikeasti!

Naapurissa sijaitsee maailman paras kiinalainen ravintola, jota kutsumme ”ystävällisyyspaikaksi”. Siellä henkilökunta on nimittäin ihan yliystävällistä: kiitetään ja kumarretaan loputtomasti. Oikeasti ko. ravintola on kuulemma ”juottola”, mutta otankin sieltä aina ruuan mukaan. Ravintolan vieressä sijaitsee Motivus Adlon, jossa olen kaikki nämä vuodet käynyt jumppaamassa. Tulen käymään jatkossakin, mutta kuinka kätevää muka on, kun kuntokeskus sijaitsee n. 200 metrin päässä kodista?

Viimeisen puolitoista vuotta olen päivittäin ajatellut, että paska, kohta täältä on muutettava pois. En voi ikuisesti asua tässä asunnossa. Ja tarvitsemme lisää tilaa. Ehkä valoisampi asuntokin olisi kivempi. Ja parveke. Lasitettu, että Reiskakin voi olla siellä.

Ja miksi en sitten muuttaisi tänne Töölöön omaan asuntoon? Koska ei ole varaa. Sen lisäksi että asuntojen hinnat ovat jo valmiiksi pilvissä, ne ovat myös huonokuntoisia ja putkiremonttia vailla. Tai sitten ne ovat ihan ökyhintaisia.

Töölöä tulee olemaan todella vaikea jättää ja tulen aina, AINA kaipaamaan tänne takaisin. Asun täällä vielä johonkin kesään asti. Tulevana tiistaina on kiertokäynti tulevan asuntomme työmaalla ja saan ehkä viimeinkin kuulla tarkempaa tietoa siitä, kauanko voin vielä ylpeästi sanoa olevani töölöläinen.

Nyt menen peiton alle itkemään.

Onko kukaan muu kiintynyt asuinpaikkaansa yhtä paljon?

23 Comment

 1. Neiti says: Vastaa

  Mitä ihmettä, luulin että olette muuttamassa omaan asuntoon Töölöön? Vai mitä kummaa?

  Mulla on palava rakkaus Helsinkiin. Muutin tänne 7 vuotta sitten ja ihastun tähän koko ajan enemmän. Rakastan Helsingissä kaikkea ja fiilistelen aina ihanaa kotikaupunkiani.

  Ollaan nyt vuosi asuttu Kumpulassa, mutta olen kolunnut kaikki postinumerot Pitkältäsillalta tänne asti. Välillä hairahduttu itään ja pohjoiseen (sarjamuuttajia…) mutta kyllä mun tunnesiteeni liittyy eniten Kallioon, vaikka Kumpulasta en lähde ennen kuin on ihan pakko. Harmi että tämäkin on niin prkleen kallis alue, ettei täältä asuntoa niin vaan osteta :'(

  1. Ei kun ollaan muuttamassa Arabianrantaan. 🙂 En tunne sitä aluetta ollenkaan omakseni, mutta saa nähdä…Ainakin siellä on kuulemma (pari työkaveria asuu siellä) tosi hyvät hiihtoladut talvisin, joten ehkä innostun ostamaan sukset! 🙂 Ja hyvät kulkuyhteydet on sieltäkin…Mutta, ahdistaa silti.

 2. Neiti says: Vastaa

  No hemmetti, tervetuloa tänne naapuriin. Arabianranta/Vanhakaupunki/Toukola on aivan IHANAA aluetta. Ellei rakastettais Kumpulaa palavasti, hakeuduttaisiin juuri sille. Uskon että viihdytte hyvin. Olen itse järkyttävä asuinalue natsi, mutta tämä on oikeesti tositositositosi kiva paikka asua. Kauempana keskustaa on kyllä, mutta itse olen nähnyt sen ihan mukavana asiana. Ratikat kulkee ja busseja menee koko ajan, palvelut on hyvät, seutu on kaunista ja alueiden ”henki” on tosi mukava.

  1. Kiva kuulla, tällaiset puheet helpottavat asiaa aina! 🙂

 3. Marie says: Vastaa

  Äää, ite asuin ihan koko elämäni siellä Helsingin seudulla, Vantaallakin tuli asuttua yhdessä vaiheessa. Rakkaimmaksi paikaksi kuitenkin muodostui Arabianranta, sen verran ihana alue on. Vaikka se suht. kaukana keskustasta oli, niin meillä tuli ratikka melkein etuoven eteen, ettei se haitannut yhtään. Liikkumismahdollisuudet aivan ihanat ja ainakaan meillä ei mitään pahempaa vandalisointia tullut huomattua. Muutenkin sellainen todella siisti ja ihana alue. Jos nyt saisin valita paikan, jossa asuisin, se olisi artsu. (; Kaksi vuotta sitten muutettiin rehellisesti sanottuna metsään, mutta en minä osaa täällä olla.. 😀 Puolen vuoden päästä muutan sitten keskustan kupeeseen, kun opiskelupaikka on Helsingissä. <3 Muutoinkin olen ihminen, joka tarvitsee sitä pientä hälinää koko ajan ympärilleen, en osaa asua täällä näin hiljaisessa paikassa, kun autoja menee ohi ehkä kolme päivässä… D:

  1. Joo, meillekin tulee Arabiassa ratikat ihan melkeen etuoven eteen. Ja varmasti onkin ihan kiva alue, mutta en vaan usko, että on Töölön voittanutta…

 4. Marie says: Vastaa

  * Apua toi eka lause, ihan kuin olisin kuollut. :”’D Olen hyvä kirjoittaja. 😀 Tarkoitan siis, että aiemmin asuin siellä. 😀

  1. 😀

 5. Näin vanhana puksulaisena voin sanoa, että oih puksu on ihana. NOT 😀 Hertiska on parempi! NOT! Jos joskus muutan takasin Helsinkiin mulla tulee olee ongelmia minne haluaisin muuttaa, olen unohtanut ihan totaalisesti, mitkä paikat on jees ja mitkä ei… Mutta mikään paikka ei ikinä ole ollut ihanampi kun Majorna Göteborgissa. Se oli kun oma pieni maailma, jossa oli pikkupikkuputiikkeja ja kahviloita ja kaikki talot ihania puutaloja! Sinne takasin joskus sitten ehkä. Missään muussa paikassa en ole oikein totaalisesti viihtynyt. OOn aika levoton ihminen kai.

  1. Noh, Töölö on jees! 😀 Ei kannata muualle muuttaakaan, hehe. Puksussa tuli oleskeltua yks kesä… 🙂

  2. hehe. Ja sitten vaa: Kiitti mulle riitti? 😀

  3. No se oli semmonen poikaystävän ”kesäkämppä”. 😀 Olin sillon Linnanmäellä töissä niin pääsi aina kätsysti junalla kun kämppä oli siinä Puksun aseman vieressä. 🙂

  4. Nii se onkin Puksun ainoa hyvä puoli, sieltä pääsee äkkiiäkkii pois junalla heheh

 6. Mohn says: Vastaa

  Minä olen erittäin kiintynyt kotikaupunkiini, olen täällä syntynyt ja aion asua täällä lopun ikäni. Myös juureni ovat täällä ja minulle se on tärkeä asia. Tiedän kuka olen, missä ja mistä tulen ja että nää on mun maitani. =) Tai no, saattaa olla, että jossain vaiheessa on pakko katsella uutta kotia jopa naapurikunnista (uijuijui ;-( ) mutta periaatteessa silti pysyn omissa nurkissani. 😉

  1. Aika ihanaa. 🙂

 7. Nina says: Vastaa

  Mä oon muuttanut elämäni aikana niin satatuhatta (tai no 15) kertaa etten ole oikein ehtinyt kiintyä mihinkään 🙁 Oon asunu Helsingissä tasan kuus vuotta ja nyt on menossa viides kämppä. Tarviiko sanoa että oon aika hyvä pakkaamaan?

  1. Olen siis ainakin muuttorumbalta säästynyt so far! Huh, pelkään kyllä muuttoa tuon pakkaamisenkin osalta. Tavaraa on nimittäin päässyt kertymään…

  2. Nina says: Vastaa

   Muutot on kyllä siinä mielessä hyviä että pääsee turhasta roinasta eroon. Ja sitten sitä luulee että ”Ei mulla mitenkään hirveen paljon kamaa ole”. NO EIPÄ!! 😀 Aina se laatikoiden määrä vain pääsee yllättämään. Mutta tsemppiä 🙂

  3. No totta! Eiköhän tässä tuu pari kertaa ainakin käytyä kirppiksellä myymässä…

 8. Hanna says: Vastaa

  Olen viime vuosien aikana muuttanut useampaan kertaan. Viime talvena pidin kirpparipöytää useamman viikon ja ihan hyvää teki! Ihanasti tavara väheni!
  Lauttasaari pysyy mun sydämessä aina. Oi se tuntuu niin kodilta, tärkeältä ja läheiseltä. Sinne haluan vielä muuttaa takaisin.

  1. Tavaran väheneminen tulee kyllä olemaan helpotus. 🙂 Tosin sitten uuteen asuntoon tulee kyllä ostettuakin kaikenlaista…

 9. Henje says: Vastaa

  Töölöön kaipaan niin! Vartuin siellä, koin siirtymäni ala-asteelaisesta teiniksi. Sitten siirryttiin hetkeksi Taka-Töölön ja Meilahden rajoille mutta takaisin Etu-Töölöön kaipaan =(

  1. Heh, en ole koskaan oikein tiennyt, asunko Etu vai -Taka-Töölössä, mutta Töölö kokonaisuudessaan on ihana. 😀

Vastaa