No se repsahdus

Tänään on äidin syntymäpäivä ja vaikka äippä leipoo tositosi hyvää kakkua, niin ajattelin, että välillä vois armahtaa äidin keittiössä seisomisesta ja niinpä pakotin vanhempani meidän kanssa Karl Fazer Cafén brunssille. Fasun brunssihan on tosi suosittu ja pöytävarauksen teinkin jo viikkoja sitten. Periaatteessa ilman varaustakin voi mennä, mutta jonkun aikaa joutuu kyllä jonottamaan. Melkoiset jonot siellä koko brunssin aikana ovella olikin! Meillä oli hyvä pöytä salin perällä.

Tää oli mun elämäni toinen brunssi ja kun edellisessä ei ollut hirveesti mitään hyvää, niin tämä oli kyllä aika täydellinen. Pari tuntia meni oikein iloisesti syödessä. Olin ihan varma, että tän brunssin jälkeen tulee ainakin vähän paha olo, sillä kun normaalisti en syö leipää tai hirveästi kakkujuttuja, niin tänään söin ihan kaikkea. Ja paljon. Ja oli kyllä ihan älyttömän hyvää.

Karl Fazer Cafén brunssi on lauantaisin (9-14) ja sunnuntaisin (10-14), ja maksaa 19,50 e/hlö. Ei mun mielestä mitenkään kovin kallis, kun tolla kattaa sekä aamiaisen että lounaan. Jos nimittäin ihan syömällä syö, niin ei ole kyllä nälkä vielä iltaseiskaltakaan!

Erityisesti odotin lettuja, mansikkahilloa, kermavaahtoa ja suklaakastiketta. Ennen brunssia ei tietenkään syöty mitään aamiaista, joten kyllähän siinä helposti parit letut upposi jokaisella.

Kakkupalan kohdalla tulikin sitten täys stoppi, vatsa ilmoitti ettei enempää vaan mahdu ja puolet jäi lautaselle, valitettavasti. Mutta kaikenlaista hyvää tuli syötyä ja oikeastaan oli ihan virkistävää mennä vakkarikahvakuulatunnin sijasta syömään, hah!

Fasun brunssia voin kyllä suositella erittäin lämpimästi. Jos jotain miinusta pitää ihan keksimällä keksiä, niin olisin toivonut vielä jotain marjoja jugurtin kanssa. Mutta muuten, täydellistä. Lähdettiin kaikki brunssilta tyytyväisinä vatsat pullottaen. Lisätietoja ja ruokalistaa kyseisestä brunssista saa täältä. Ja Fasun aamiainen arkisin on sisällöltään lähes yhtä hulppea. (Niin ja tämä ei ole mikään maksettu mainos, vaikka siltä nyt saattaa vähän näyttääkin. Tykkään lukea hyväksi koettuja asioita muiden blogeista ja kertoilla sellaisista täällä itsekin.)

Olettekos te brunssi-ihmisiä? Hyviä brunssipaikkoja saa ja täytyykin vinkata!

14 Comment

 1. Ah – brunssi viikonloppuna on about parasta, mitä tiedän! Tuota Fasun brunssia en ole testannut, mutta ehdottomasti täytyy laittaa listalle seuraavan kerran, kun olen Helsingissä!

  1. Joo, ihanaa syödä paljon! 😀

 2. Me ollaan testattu varmaan lähemmäs 10 Helsingin brunssia ja nyt viimein ollaan todettu, että pettymyksien ja (ja välillä äärimmäisen *) vitutuksen välttämiseksi mennään aina Fasulle. Siellä vaan on täysin ylivoimainen hinta-laatu -suhde. Aamen.

  *) Kun ruoka on vaan pahaa ja hinta kova (jo edesmennyt Martta-ravintola), kun palvelu on paskaa/sitä ei ole (montakin paikkaa), kun ryysis pilaa tunnelman (Primula) ymsjne.

  Fasun brunssiin valmistautuminen kannattaa muuten aloittaa jo edellisiltana! Siis syödä niin kevyesti, että aamulla on sairas nälkä 🙂

  1. Jep mä en kans usko, et ton parempaa brunssia tulee Suomesta ainakaan löytymään. Mennään ehdottomasti uudestaan!

   Ja oli mul ainaki ihan sairas nälkä, mul on aina aamusin!! En ikinä poistu kotoa tyhjällä vatsalla, ikinä. Oliki tosi outoo.

 3. Fazerin brunssi on kyllä paras! Letut ja miljöö. <3 Mies narisee aina, ettei ole munakokkelia ja pekonia, mutta muuten kyllä hänellekin uppoaa kaikki hyvällä ruokahalulla. Olen käynyt tuolla ehkä neljä, viisi kertaa, aina on ollut ihanaa.

  1. Joo, kiva paikka, helppo ottaa sapuskaa jne. Heh, munakokkelia ois kyl saanu joo olla! ;D Aamiainen pitää joskus kyl kans testata, lomalla kenties?

 4. nea says: Vastaa

  Fasun brunssi on selkeä naisten brunssi. Mun mies ei myöskään diggaa sitä, koska sieltä tosiaan puuttuu se muna-pekoni -osasto, eikä siellä kyllä sitä lihaosastoa munkaan mielestä hirveästi ole. Itse olen tykännyt, että ihan hyvä brunssipaikka, mutta ei missään tapauksessa paras. Fazerilla ärsyttää järjetön ryysis ja tietyllä tapaa vähän tylsä / perinteinen valikoima, mutta laatu on kyllä erinomainen, kaikki ruoka on siellä mun mielestä ollut todella hyvää. Parasta Fasulla on mun mielestä jälkiruokaosasto, ja sen takia onkin harmi, että silloin on aina jo liian täynnä pystyäkseen nauttimaan täysillä 😀

  Mutta toki kerron, mitkä brunssit ovat sitten meillä mieleen:

  Mies rakastui Bruuverin brunssiin. http://bruuveri.fi/ Ihan kelpo kamaa munkin mielestä, tilaa hyvin ja ruoka ihan jees, vaikkei mielestäni niin hyvää kuin Fasulla. Paljon äijäruokaa, eli varmasti muutenkin miehet tykkää. Bruuverissa yllätti kuitenkin hyvä jälkiruokapöytä! Siellä oli mm. oikein onnistuneita macarone-leivoksia.

  Henkilökohtainen suosikkini on Le Havren brunssi http://www.hotelliseurahuone.fi/ravintolat/fi_FI/brunssi/. Se oli mielestäni jotenkin valikoimaltaan mielenkiintoisempi kuin Fasu, puitteet on todella upeat ja palvelu parmempaa kuin Fasulla, koska ihmisiä mahtuu paikalle vähemmän. Myös jälkkäripöytä oli sairaan hyvä macaroneineen, brownieineen ja panna cottineen. Ah.

  Yhteinen suosikkimme mieheni kanssa on Kawa cafen hampurilaisbrunssi http://www.kawacafe.fi/lounas/. Niillä on useammin tavallinen, mutta silloin tällöin nimenomaan hampparibrunssi, jossa on alkupalojen jälkkärien lisäksi tarjolla ainekset omien hampurilaisten kokoamiseen.

  Olen ehdottomasti brunssi-lover 😀

  1. No jopas tuli kattavaa brunssiselvitystä! 😀

  2. Anonymous says: Vastaa

   Hei käy testaa Oivan sunnuntaibrunssi! Sairaan hyvä! Myös Sävelessä on sikahyvä lauantaibrunssi, Kawasta en tykänny, liian eko ;D

  3. Ai? Pitää käydä! Kiitos!

 5. nea says: Vastaa

  Aijjoo ja Pasificon brunssi oli muistaakseni tosi hyvä, mutta mun näkökulmasta se on vähän kaukana keskustasta kun se on siellä Kalliossa ;D Ja siellä on kyllä sellainen krapula-brussi-meininki, lattiat tahmeat ja edellisen yön biletys tuoksahtaa. Itse asiassa en muista, millaista se ruoka oli, mutta jotenkin siitä jäi ihan hyvä fiilis…

  1. Oho? Aina ohi kiitäessäni mietin, että uskaltaiskohan sinne joskus mennä.

 6. Mä en oo koskaan ollut missään syömässä brunssia O_o Ehkä pitäis, koska kaikki muutkin bloggaajat näköjään tuota harrastaa eh eh.

  1. No en tiedä pitäiskö, mut jos haluaa överisyödä niin sit! 😀

Vastaa