Taaperon kanssa Dubaissa

Siis come on, kuinka kauan kestää saada yksi postaus ulos?! Noh, kauan, jos mun blogista on kyse! Mutta niin moni toivoi tätä aihetta Instagramissa, joten kyllähän mun nyt on saatava tämä ulos näpyteltyä. Reissusta on jo vierähtänyt toki hieman aikaa, mutta onneksi on hyvät muistiinpanot (koska tähän pääkoppaan ei enää mitään tunnu jäävän)! Täältä voit lukea matkastamme yleisesti, tässä seuraavaksi ajattelin antaa lähinnä vinkkejä vauvan tai taaperon kanssa Dubaihin suuntaaville. Ja joo, tää on taas tällainen postaus joka menee kategoriaan ”olisinpa itse törmännyt tähän postaukseen ennen lähtöämme”, joten ehkä tästä joku saa oikeasti jotain reissua helpottavia vinkkejä, näin ainakin toivon!

Ota omat soseet mukaan! Jos lapsesi elää vielä sosepurkeilla, ja on kaiken lisäksi nirso tyyppi, ota matkalaukullinen niitä soseita mukaan! En tiedä, miksi kuvittelin, että Dubaista varmasti löytyy sopivat soossit Amandalle, no eipä löytynyt. Hedelmäjuttuja oli kyllä paljon, mutta ne ei Amandalle oikein maistuneet ja suolaisempia soseita oli kaupoissa todella vähän (ja outoja, jotain halal-kanaa, tai sitten sisälsivät maitoa). Kaikenlaista pientä vauvoille ja taaperoille soveltuvaa snackia oli kaupoissa laaja valikoima. Tajusin, että Dubaissa varmaan suositaan sormiruokailua jo pienestä pitäen (ravintoloissa lyötiin aina lasten menu eteen ja ihmeteltiin, kun ei vielä syö isoja omia annoksia). Meillähän tää homma oli vasta erittäin alussa ja tuolla saikin sitten kunnolla tulta alleen kun soseet eivät uponneet. Ja imetin pirusti. Mutta harmitti helkkaristi, kun en ottanut Suomesta mukaan enempää tuttua ruokaa. Oltais vältytty monilta itkuilta.

Ota mukaan vaippoja! Ne ovat Dubaissa hurjan kalliita ja hajustettuja! Onneksi ei tullut mitään ihottumaongelmia, vähän niitä kyllä pelkäsin.

Käytä Careem Kidsiä! Matkustimme paljon taksilla ja Dubaissa vauvat ja taaperot napataan takseissa yleensä ihan vaan syliin, höpsis mitään turvaistuimia ole. Noh, me todellakin haluamme turvaistuimen lyhyillekin automatkoille ja siksipä Careem Kids oli pelastus. Täältä löytyy lisätietoa tästä nerokkaasta palvelusta. Olispa Suomessakin tällainen! Mutta tuolta siis saa helposti ja edullisestikin tilattua taksin, jossa on turvaistuin.

Käy hoitohuoneissa! Dubaissa hoitohuoneet ovat tosi hyviä ja siellä todellakin kannattaa vaihtaa vaippa sekä imettää! Amandahan suorastaan eli tissillä koko reissun ajan ja koska oli tosi kuumakin, imetin todella paljon. Ja Dubaissa ei oikein viitsi missä vaan ihmisten ilmoilla imettää (en tiedä onko siellä ihan jotain rangaistuksia asian suhteen?), usein kyllä mietin että viittiskö tässä nyt kadun varressa kokeilla mutta menin sitten suosiolla yksityiseen tilaan. Kauppakeskusten ja rantabulevardien hoitohuoneet siis tulivat tutuiksi ja ovat älyttömän siistejä, viihtyisiä ja ne saa myös lukkoon.

Ota mukaan hyvät vaunut/rattaat! (Ja testaa viihtyvyys kotona.) Kävelytiet Dubaissa ovat usein aika huonoja, joten hyvät rattaat kannattaa olla. Meillähän kävi köpelösti matkarattaiden kanssa, kun Amanda ei viihtynyt niissä yhtään. Onneksi saatiin lainaan paremmat vaunut ja loppuloma meni mukavammin. Ois ehkä pitänyt ottaa myös kantoreppu mukaan, koska suurimman osan matkoista Amandaa piti kantaa sylissä kun ei viihtynyt vaunuissa. Ei kyllä ole ikinä kantovälineissäkään viihtynyt, mutta tuolla ois voinut sitäkin taas kokeilla.

Aluesuositus: The Walk Suurimman osan lomasta vietimme The Walkilla ja oli kyllä ihan huippu paikka, sinne menemme ehdottomasti uudelleenkin. Kiva ranta, kaupat ja raflat, pieni tivoli. Rafloissa syöttötuolit, mukavaa henkilökuntaa, leikkipaikkoja rannalla ja sen vieressä. Olemme todennäköisesti menossa marraskuussa jälleen Dubaihin, ja haluaisin kyllä tänne uudestaan.

Hotellisuositus: Roda Amwaj Suites (Jumeirah Beach Residence) Siis joo, kyllä meidän lapsen pitää nukkua yönsä pimeässä, omassa huoneessa ja pinnasängyssä. Eka viikko oltiin kavereiden kämpässä ja valoisat aamut, samassa huoneessa nukkuminen, matkasänky lattiatasossa…joo, kukaan ei nukkunut hyvin. Olikin ihan huippua päästä hotelliin (sijaitsee siis The Walkilla), jossa Amandalla oli oma pimeä huone ja oma, kunnon sänky. Nukkui tosi hyvin niin päikkärit kuin yötkin. Lisäksi oli hyvä hotelliaamupala, sillä Amandan aamunälkäkiukun kanssa ei oltais pitkälle pötkitty ja samalla kun neiti veteli puuroa ja muroja sai siinä jotain itsekin syötyä. Hotellissa oli myös kiva pieni uima-allas jossa tuli polskittua. Mutta siis, täydellinen sijainti ja huoneet sai kunnolla pimeiksi myös päivisin!

Ravintolasuositus: Wagamama Haha, täällä me syötiin TODELLA usein. Wagamama oli lähes joka kauppakeskuksessa. Hyvää ja edullista ramen-sapuskaa, josta Amandakin tykkäsi (kanaa ja riisinuudelia), supermukava henkilökunta joka rakastaa lapsia ja puukauha, joka viihdytti taaperoa riittävästi, haha. Mua aluksi todella hirvitti syödä ulkona kaksi kertaa päivässä, ja etenkin tuolla kun mikään ruoka ei tuntunut lapselle maistuvan… mutta aika pian Amanda tottui. Suosimme ruokapaikkoja, joissa pääsi ulos syömään, joten Amandalle riitti katseltavaa. Onneksi innostui sormiruokailemaan, piti vaan tilata sellaista ruokaa, jota pystyi Amandallekin antamaan, koska omia kokonaisia annoksia nyt ei kuitenkaan vielä jaksanut syödä.

Eihän se matkustaminen toki enää ole samanlaista kuin ennen lasta. Joka asian kanssa saa säätää ihan hitosti, ulkona syöminen on kaukana nautinnosta jne. Olen aika mukavuudenhaluinen nykyään enkä oikeastaan jaksa liikaa säätöä, ja Amandan kanssa haluan usein mennä helpoimman kautta. Dubai on ehdottomasti helppo ja siisti kohde, ja suosittelen sitä todella lämpimästi jos miettii reissua johonkin lähelle jossa on kuitenkin lämmintä ja mukavaa. Dubai onkin todella suosittu lapsiperhekohde ja sen kyllä uskon, koska onhan siellä siistiä, turvallista sekä lapset kyllä huomioidaan ihan eri tavalla. Amandalle tultiin lepertelemään ihan joka paikassa, ravintoloissa henkilökunta hauskuutti jatkuvasti jne. Kukaan ei myöskään hätkähtänyt, jos Amanda sai jonkun raivokohtauksen (mm. kerran raflassa lensi vedet ympäriinsä jne), Dubaissa lapset saavat näkyä ja kuulua. Ja lentomatka Dubaihin on siedettävä kuutisen tuntia (siis siedettävä etenkin jos lapsi malttaa nukkua päiväunia). Noh, okei, kyllä joka ikinen minuutti lentokoneessa oli ihan sairaan pitkä, ja ajattelin, että neljän tunnin lentoaika tän lapsen kanssa ois ihan max, mutta kyllähän tuo nyt jotenkin meni.

Tosiaan, marraskuussa olis tarkoitus mennä Dubaihin uudestaan. Silloin Amanda on toki vähän isompi ja salaa toivon, että reissusta tulee helpompi.

Olisko teillä heittää muita vinkkejä? Onko Dubai tuttu mesta?

P.S. Mun Instassa on Dubai-osio, jos sieltä napatut pätkät kiinnostaa!

Vastaa