Reiska juustopastailee

En yleensä osta Reiskalle mitään eläinkaupan herkkuja, koska ne ovat aika epäterveellisen lihottavia joitain poikkeuksia lukuunottamatta. Reiska tulee kyllä tarpeeksi kylläiseksi perusruuastaankin, ja jos haluan lisäksi hemmotella jollain pienellä, annan palan juustoa, pienen tilkan laktoositonta kermaa ruuanlaiton yhteydessä, hieman piimää tms.

Eilen kuitenkin käväisin eläinkaupassa tsekkaamassa ruokavalikoimaa ja siinä märkäruokapusseja vilkuillessani kuuntelin puolella korvalla kissojen herkkuhyllyn luona keskustelevaa eläinkaupan työntekijää ja hänen kaveriaan kun jälkimmäinen kyseli, millä hän voisi kissaansa hemmotella. Eläinkaupan tyttö suositteli uutuutta, kissojen juustopastaa, ja naureskeli, miten hänen kissansa villiintyi kyseisestä mönjästä ihan tosissaan. Tuubi oli hänen kaverilleen kuitenkin liian kallista, joten valinta kohdistui johonkin muuhun. Minä sen sijaan zoomasin tyttöjen jälkeen tälle hyllylle, enkä pelästynyt lähes 10 euron hintaista tuubia, vaan mukaan lähti. Ei mulla ole Reiskalle muutakaan joululahjaa!

Tuubin kiinnostava sisältö pääsi kuitenkin jo eilen koemaisteluun:

Reiska epäilee aluksi kaikkea uutta, niin kuin kunnon kissojen tietenkin kuuluukin. Myös tämä kummallinen tahna pääsi ensin tiukkaan haistelusyyniin. Mutta sitten se olikin niin menoa, etten yksinkertaisesti pysynyt kamerani kanssa messissä, koska Reiska heilui tuubin luona niin hurjasti että kaikki kuvat ovat tätä luokkaa:

Reiska ois vedelly varmasti koko tuubin kerrallaan, sillä aina kun mönjä loppui, niin iskettiin hampaat kiinni tuubiin, ”Lisää!” Tais siis olla ihan hyvä ostos, vai mitä!

Miten te hemmottelette eläinystäviänne? 🙂 Ja saako ne joululahjoja?

13 Comment

 1. Ruu says: Vastaa

  kissoille on kasa ehtaa lampaanvillaa olevia leluja odottamassa, ruoka ei sen erikoisempaa ole kun normaalistikkaan 🙂

 2. neiti says: Vastaa

  Ai saako??! Meillä on kissoille molemmille kulkuspannat (voi kissa parkoja… :D), huiskulelu, kuivattuja kanaherkkuja ja sellainen rapiseva agilitytunneli. Käytin kissojeni lahjaan enemmän kuin siskonpoikani lahjaan O__o

 3. Haha, OIKEIN! 😀

  Reiskalla oli kans semmonen tunneli, tosin karvainen versio, mutta se pelkäs sitä ihan kauheesti eikä uskaltanu kertaakaan mennä sinne. Möin kirpparilla pois. Omituista kyllä, kun Reiska muuten tunkee joka paikkaan mut sit tommonen karmasee. 😀

 4. Ruu says: Vastaa

  meillä on tunnelia, kilpikonnaa, pehmopetiä, koria ja kiipeily puuta, joskus tuntuu että noilla on liki samanverran tavaraa kun meilläkin 🙂 mutta pitäähän niilläkin olla viihdykettä (eikä edes mennä tuohon lelukoppaan… huoh… :D)

 5. Heh, Reiska ei oo tommosten ostolelujen perään, ei se niistä koskaan suuremmin kiinnostu. Itse löydetyt jutut on parhaita, esim. pussinsulkijat jne.

 6. …paitsi raapimispuut on eri juttu. Niitä sillä on kaks.

 7. Ihanainen Reiska :3

  Kyllä meillä saa eläintarhakin lahjoja. Nyytikoiranen saa uuden pallolelun ja jotain hyvää (ja ilmeisesti pienen vuoren verran herkkuja ja leluja äitiltä, joka palvoo tuota otusta). Marsut eivät varsinaisesti saa lahjoja, mutta häkki puhdistetaan jouluksi ja laitan vielä huomenna sinne jotain jännää tekemistä, pahvilaatikkotunneleita ja muuta. Ja lisäksi vähän herkumpaa ruokaa; kesällä kuivattuja voikukanlehtiä iso kasa sekä omenaa ja paprikaa. Ei porkkanaa jouluna, se on kaikkein tylsintä 😀

 8. Oi, marsuja! 🙂

 9. Marsut on parhautta! (tai muumieläimet, millä nimellä nuo kaks putkulaa kulkee myös :D)

 10. Ihana Reiska <3
  Ei tullut ostettua lahjoja kateille, mutta tarkoitus on tässä kohta tehdä zooplussalle toista sataa euroa maksava ruokatilaus, joten eiköhän siinä ole lahjoja tarpeeksi :p.
  Pitääpä katsoa, onko tuota tahnaa siellä myynnissä, jos testiin ostaisi 🙂

 11. Siellä vois ollakin, kun on saksalainen tuote…Iteki laitoin just, tällä kertaa vaan 50 euron, tilauksen Zooplussalle.

 12. Miia says: Vastaa

  Manakin tykkää tästä. Karmean hajuista vaan omaan nenään, siksi kissan on paras syödä suoraan tuubista koska sormesta tuo haju ei mainaa lähteä…

 13. Joo mitään kissan safkoja ei haluis kädelleen. 😀

Vastaa