polyaminopropyl biguanide

Olette varmasti jo monet lukeneet tämän tai muita netistä löytyviä listoja tätä kiellettyä ainesosaa, polyaminopropyl biguanidea, sisältävistä kosmeettisista tuotteista. Olen normaalisti aika hälläväliä ihminen, enkä suuremmin hätkähdä tällaisista. Yllätyinkin omaa itseäni, sillä karsin heti kaikki multa löytyvät listan tuotteet ja kyyläsin suurimman osan muistakin käyttämieni tuotteiden inceistä läpi. Joo, kaikki aiheuttaa syöpää ja kuollaan me kuitenkin, mutta ei silti tunnu yhtään kivalta käyttää tällaisia tuotteita enää kasvoilla tai missään muuallakaan!

Onneksi multa löytyi (ainakin toistaiseksi?!) vain muutama PHMB:ta sisältävä tuote, jotka näkyvät kuvassa (yhden, Garnierin miselliveden, annoin viikko sitten työkaverille ja pitikin sitten jo heti ilmoittaa, että ei välttämättä kannata sitä käyttää). Harmittaa kyllä nuo Kicksin silmämeikinpoistolaput, koska ne vasta ostin. Eivät kuitenkaan ole niin tehokkaita kuin toivoisin (valitettavasti harva öljytön vastaava tuote on), joten en nyt kuitenkaan jää itkemään niiden perään.

Oma päätökseni siis on olla käyttämättä ko. kiellettyä ainesosaa sisältävää kosmetiikkaa. Vaikuttaako tämä teihin mitenkään? Käyttekö incit läpi?

57 Comment

 1. Linda says: Vastaa

  Mäkään en käytä, kaapista löytyy muitakin vaihtoehtoja niin en näe mitään syytä. Mutta mitä teen parille täydelle pullolle, sitä en tiedä! Ei kyllä tunnu hyvältä idealta antaa niitä eteenpäinkään, saati sitten heittää pois. Hmm.

  1. Niinpä, samaa mieltä. Mäkään en tiedä, mitä mä noille avaamattomille pulloille teen, ei niitä ole kai kauheen järkevä viemäriinkään kaataa.

 2. Mari says: Vastaa

  Kun pikaisesti tsekkasin listan, niin multa löytyi kans vaan Garnierin misellivesi, lancomen silmämeikinpoistoaine ja estee lauderin ripsari…

  1. Mua ehkä eniten hirvittää noi silmien lähellä käytettävät tuotteet!

   1. Mari says: Vastaa

    Samoin. Onneksi Ostoslakossa kerrottiin, että lancomen poistoaineessa ei ole tätä myrkkyä. Ripsari meni varmuuden vuoksi vaihtoon.
    Misellivesi oli niin lopulla, että nakkasin menemään. tuo lista ei kuulemma ollut ihan asiapitoinen, Virve tiesi kertoa blogissaan:)

    1. Joo, Lumene ainakin päivittänyt tuotteensa.

 3. Sissi says: Vastaa

  Käytän tyynesti pois ne mitä mulla on ja kun ne on loppu, lienee enemmän tietoakin tarjolla. Toki jos tuotteita aletaan vetää myynnistä tms niin sitten harkitsen uudelleen mutta tällä nyt käytettävissä olevalla tiedolla näin.

  1. Joo, mulla näitä nyt oli näin vähän, mutta kuten Linda tossa kommentoi, koska on muitakin vaihtoehtoja…

 4. Myy says: Vastaa

  Ei vaikuta, koska ei nyt vaan jaksa stressata. Tosin ei mulla kai ole listalta muuta kuin näytekoko Caudalien misellivedestä ja Neoamiseptia.

  1. Mutta meinaatko myös jatkossa ostaa tuotteita, joissa on tätä??

   1. Myy says: Vastaa

    Tukes saa päättää tän mun puolesta 🙂

    1. Linda says: Vastaa

     Neoamiseptissa ei nykyään tätä enää ole, eli sen suhteen ei tarvitse miettiä! 🙂

 5. Taru says: Vastaa

  Huomioin, käytän jutut loppuun mutta huomioin jatkossa.
  Mä muistan jostain lapsuudesta lööpin, missä sanottiin että kraanavesi aiheuttaa syöpää. Se oli jo heviä kamaa pienelle lpaselle lukea.

  1. Joo, kyllä ihan kaikki aiheuttaa syöpää. 😛

 6. H says: Vastaa

  Olen käyttänyt Helosania tatskoihin, ja sellaisen poistoon. En käytä enää, koska tatuoinneista tuo myrkky ainakin menee suoraan vereen.
  Höh, en tykkää Bepanthenista kun se tahmaa kaikki paidat 😀 Olisko sulla mitään muita vaihtoehtoja ehdottaa?

  1. Helosania ei ole suositeltu enää vuosikausiin tatuointien hoitoon!!! Mä käytän Bepanthenia etenkin parina ekana päivänä (tahmaa joo, joten mieluiten iltaisin/kotona ollessa) ja sit Tattoo Cremeä. Kannattaa kysäistä tatuoijalta, että myykö tuota tai jotain vastaavaa! Toi Tattoo Creme kuivahtaa nopsaa ja tekee semmosen suojaavan kalvon.

   1. Miia says: Vastaa

    Helosanin suositus taitaa riippua ihan tatuoijasta. Mulle suositeltiin isohkoon tatuointiin ekoille päiville bepanthenia ja jatkoon helosania.

    1. Ah. Mä oon jotenkin ajatellut, että tätä ei oo suositeltu enää aikoihin missään. 😀

     1. -klaudia says: Vastaa

      Valkovaseliinia moni suosittelee. Ei tahmaa ja parantanut ainakin itellä nopeesti. Ja kans kuvitellut, että ei enää vuosiin ole suositeltu Helosania. 🙂

 7. Tingeling says: Vastaa

  Ikävä uutinen 🙁 Mutta reagoin vasta kun asiasta on enemmän tietoa, kun tuotteiden myynti lopetetaan tmv. Omalla kohdallani tuntuisi jotenkin hassulta alkaa välttelemään tuotteita syövän pelossa, sillä altistan keuhkojani useamman kerran päivässä mahdolliselle syövälle.

  1. Heh, keskusteluissa tästä tupakoijat ovat niitä hälläväliä-tyyppejä. 😀 Mutta joo, mihinkään paniikkiin nyt tuskin tosiaan kannattaa vielä itseään lietsoa, itsekin odotan kiinnostuksella tän jutun kehittymistä.

 8. RuuRuu says: Vastaa

  Eiks siitä garnierin misellivedestä se vanha erä sisältänyt, ja se uus erä ei ? vai oonko mä nyt ihan väärässä, kunmulla on se uuden erän pullo kaapissa…

  1. Tsekkaa inc! Ja kannattaakin aina tsekata ennenku heittää veke!

   1. Kaisa says: Vastaa

    Ainakin mun joulukuussa ostama sisälsi 🙁

 9. Liisa says: Vastaa

  Mä aion käyttää ne tuotteet loppuun, missä sitä mahdollisesti saattaa olla. (Lancomen silmämeik.poistoaine ainakin.) Jos aine on OIKEESTI vaarallinen, niin eiköhän se katoa pian haipakkaasti tuotteiden INCI-listoilta. 🙂 Mun mielestä Incimix oli ilmaissut munkin fiilikset hyvin: ”Sitä odotellessa aion kuitenkin hyvillä mielin käyttää loppuun hyllyssäni majailevan miselliveden, koska sen satunnaisen käytön aiheuttama realistinen haitta on minulle olematon. Luonto puolestaan ei hyötyisi yhtään siitä, että lykkäisin sen roskiin tai viemäriin.” Jep.

  1. Tintsh says: Vastaa

   Joo tota sit lopulta itsekin mietin. Et parempi välillä käyttää omaan naamaansa ja heittää vanulappuina pois ku kaataa viemäriin! Vesistöissä se ilmeisesti on vielä pahempi paha.

   1. Joo ei viemäriin kannatakaan kaataa.

    1. Laura says: Vastaa

     http://www.kemikaalitutka.fi/2016/01/27/kosmetiikan-havittaminen/

     Kemikaalitutkassa on käsitelty kosmetiikan hävittämistä. Kannatan viemistä vaarallisen jätteen keräyspisteisiin etenkin kyseisen aineen kohdalla, sillä kun tosiaankin on myös haitallisia ympäristövaikutuksia.

 10. Tara says: Vastaa

  Ihme kyllä yhdessäkään mun putelissa ei tuota ole, vaikka aikamoinen kasa kosmetiikkaa kotoa löytyykin. Mutta en siis tulevaisuudessakaan osta mitään tuotetta joka tuota sisältää.

  Itsehän olen yrittänyt päästä eroon mikromuoveja sisältävistä tuotteista, kun ne kertyy ikävästi vesistöihin ja sitä kautta meihin itseemme. 🙁

  1. TBS just luopui noista mikromuoveista. 🙂

 11. ellu. says: Vastaa

  Omista tuotteista vaan Helosan oli listalla, mutta ite en sitäkään enää käytä tatskoissa, vaan just Bepanthenia 🙂 Mies käyttää, mutta pitää varmaan sekin opettaa pois siitä ja lykätä Bepanthen kouraan! 😀

  1. Mä en enää muista, miks Helosanin suosittelu lopetettiin tatskojen osalta. 🙁 Joku ainesosa siinä oli.

 12. Salla says: Vastaa

  Mulla on kyllä helkkarin monta juttua tolla listalla. Eniten itkettää mun lempparisilmämeikinpoistoaine 🙁 Mä ajattelin ensin käyttäväni tota sisältävät jutut pois kaapista (useampi avaamatonkin juttu) mutta jotenkin on ällöttänyt käyttää niitä nyt sit kuitenkin.

  1. Niinpä, muakin ällöttäis. 🙁

 13. Mia says: Vastaa

  Kyllä vaikuttaa. Ja sama juttu harmittaa, kuin Sallaa; silmämeikinpoistoaine. Ainoa, joka putsaa hyvin eikä kirvele ja jota olen pari putelia alesta juuri ostanut 🙁 milläs mä nyt silmämeikit putsaan? Ja l’occitane ärsyttää ihan suunnattomasti!

  1. Tarkotatko Lumenea? Siinä waterproofissa ei kuulemma ainakaan tuota ainetta enää ole.

   1. Mia says: Vastaa

    Ei, kun Maybellinen 2in1 poistoainetta. Kaupan hyllyllä tsekkasin just aamulla, ja kyllä löytyy incistä, kuten kotona olevista kolmesta pullosta 🙁 lumenenkin poistoaine ärsyttää/kirvelee. Toi on ollut ainoa, mikä on ollut sopiva ja tehokas, mutta täytyy etsiä joku muu!

    1. No voi äh. 🙁 Munkin on vaikee löytää sopivaa silmämeikinpoistoainetta! Toi öljyttömyys rajottaa aika paljon, tehokkaimmissa sitä on. Laput ei toimi tarpeeks hyvin. 🙁

     1. Ja apua, kolme pulloa! Mahtaa ärsyttää! 🙁

      1. Mia says: Vastaa

       Kyllä!!! Täytyy mennä sokokselle katsoon, jos löytyisi joku toinen passeli. Siihen asti täytyy tuota käyttää, yyyyyh.

       1. ninni says: Vastaa

        Dermosilin E-vitaminoitu meikinpuhdistusvaahto on todella hyvä ja poistaa meikin ku meikin ärsyttämättä silmiä tms.

        1. Mulle nää vaahdot ei vaan uppoa, liian ”kuohkeita” ripsienpidennyksille ja sitä vaahtoa menee helposti silmään ja ripsiin. 🙁 Mutta on varmasti hyvä tuote noin muuten, en epäile lainkaan.

 14. Ma says: Vastaa

  Mulla ei juurikaan ole mitään tuotteita, joita tuolla on listattuna ja nekin harvat, jotka on aijon käyttää huoletta pois. Oon melko varma, että oma ammattivalintani altistaa syöville tehokkaammin kuin kosmetiikka, jota käytän. 🙂

  1. Auts :/

 15. Hibbo says: Vastaa

  Pelkän luonnonkosmetiikan käyttäjänä ei vaikuta minun kosmetiikkaan mitenkään. Mielestäni on hassua, että ihmiset ovat ns. ihan paniikissa kun selviää, että synteettisissä tuotteissa onkin ihan oikeita myrkkyjä. Eikös se ole aika selvää ilman sen suurempia tutkimuksia.

  1. Nojoo, näinhän se varmasti on. 🙁

 16. Eniten mua ehkä keljuttaa se, että Cliniquen tuotteista niin iso osa sisältää tätä. Jotenkin olen niin uskollisesti mieltänyt sen turvalliseksi, ja muutenkin kun kyseessä pitäisi olla mahdollisimman vähän ärsyttävä yms. sarja, niin jotenkin ei kohtaa yksi yksiin. Minäkin käytän tuon yhden ainoan tuotteen (Garnierin silmämeikinpoistoaine) joka kaapista löytyy, mutta jatkossa varmaan syynään tarkemmin. Plus tämän kohun myötä uskoisin, että ylemmät tahot oikeasti reagoivat. Aika paha isku voi olla etenkin L’orealilla maineeseen.

 17. Oidau says: Vastaa

  Avaamattomat pullot saa palauttaa kauppaan josta ne ostanut niin saa rahat takaisin. Kuitti tosin tarvitsee todennäköisesti olla esittää..?

 18. Marjo says: Vastaa

  Mä huomioin tän ja kävin heti tsekkaamassa omat purkit ja purnukat. Tää vaan vahvisti sitä että ostan jatkossakin vaan noita luonnonmukaisempia tuotesarjoja, niistä löytyy kuitenkin tosi hyvät vaihtoehdot noille kalliille merkeille.

  Mun mielestä on tosi hienoa että tää on tullut esiin ja niin kauan ku se pysyy pinnalla ni sitä suurempi määrä ihmisiä tajuaa ettei automaattisesti kaikki hyllyssä oleva oo turvallista.

  Itsekin tiedon saatuani aloin katselemaan kaupassa tuoteselosteita ihan eri tavalla. Oon myös kertonut tästä kavereille jotka ei niin paljon tuoteselosteita tutki vaan ostaa sitä mikä halpaa on.
  Toivon että tää saa isommatkin brändit kehittelemään tuotteitaan kuluttajille sopiviksi.

 19. Siivosin tuotteet kaapeista pois joista tuon löysin. Ei ole aikomusta käyttää niitä enää. En näe mitään järkeä käyttää ehdoin tahdoin tuotteita joissa on jotain mahdollisesti haitallista koska maailma on oikeasti pullollaan vaihtoehtoja niillekin.

 20. Mulla löytyy yks L’Occitanen minijalkarasvatuubi, mitä ei paljoa ole jäljellä mutta en aio käyttää kyllä loppuunkaan. Ällöttää ajatus lätkiä tota kemikaalia sisältävää tavaraa enää iholleen. En ole muita kosmejani tarkistellut, pitää tsekata kaik läpi.

 21. Mulle tuli tästä nyt enempi periaatekysymys ihan esim ton Lorealin hälläväliä-asenteen takia. En halua tukee sellasta, vaikka ensin mietinkin et käytän loppuun nuo mitä kaapista löytyy. Mutta onhan mulla oikeus valita ja onhan noita vaihtoehtoja 🙂

  1. Niinpä, vaihtoehtoja tosiaan on.

 22. Jenni says: Vastaa

  Muutamaa tuotetta tuolta listalta löytyy ja kyllä, huolestuttaa hieman. Maybellinen vedenkestävä silmämeikinpoistoaine on käytössä lähes päivittäin, koska oon todennut sen parhaaksi. Toisaalta; mulla on todella herkät silmät, jotka punottavat lähes päivittäin. Nyt alan vainoharhailla, että onko kosmetiikalla osuutta asiaan 😀 Pitäisi ehkä siirtyä luonnonkosmetiikkaan… Hyvän ripsivärin löytäminen kyllä mietityttää 🙂

  1. Mulla on ollut tota samaa silmien punotusta viimeset puol vuotta ja nyt kokeilin vaihtaa ripsinpidennysliimaa herkkäsilmäisten versioon ja kippas kappas, eipäs oo punottanut enää! Ei siis varsinaisesti liittynyt tähän, mutta tuli vaan mieleen. 😀

 23. Reeta says: Vastaa

  Hei,
  tänään katsoin vessan kaappiin ja niitä tuotteita mitä sieltä löysin. Yllätyin että elmex sensitive hammashuuhteessa oli polyaminopropyl biguaninea! Tuote oli parasta ennen 01/2015 ja se oli jäänyt kaappiini lähes käyttämättömänä, mutta nyt on ongelma minne purkin laitan kun se on vesieliöille haitallinen. En voi sitä viemäristäkään kaataa. Ehkä palautan sen apteekkiin mistä sen olen ostanut tai sitten vien ongelmajätekeräykseen muiden kanssa. Ei ollut kiva huomata, että tuote joka on syöpävaarallinen (vaikka lievästikin) on ollut suoraan suussa ja pakostakin sitä tulee hieman nieltyä käytön jälkeen.
  Tarkistakaa hammashuuhteenne! Uusissa ei ehkä ole käytetty polyaminopropyl biguaninea, mutta tässä vanhassa oli.

  1. Joo, apteekki vois hyvinkin ottaa vastaan noita! Pitääkin kysäistä. Ja hyvä vinkki, pitää tsekata myös omat suuasiat.

Vastaa