Eka kerta

Sain joululahjaksi vohveliraudan. Ei mennyt kauaakaan, kun se pääsi tositoimiin. Tehtiin nimittäin eilen Reiskan kanssa vohveleita.

En ollut ennen tehnyt vohveleita, eikä varmaan Reiskakaan. Siksi onkin tärkeää, että asiaan kuuluvat varusteet tarkistetaan huolella, ettei satu mitään ikävää. Reiska toimi virallisena tarkastajana. Kuten aina.

Tein vohvelitaikinan tasan sen ohjeen mukaan, joka vohveliraudan mukana tuli. Äiti kehoitti toimimaan niin. Taikinaa tuli aika pirusti, mutta uuden vohveliraudan kanssa 2-3 ekaa vohvelia joutuu heittämään pois. (Tuli niitä silti aika paljon.)

Sulatettu rasva oli toooosi epäilyttävää.

Ja sitten piti odotella aika kauan, että rauta kuumeni. Meinas jo tylsää tulla.

TADAA! ENSIMMÄINEN VOHVELINI IKINÄ! Tosin roskiin meni se, kun ohjeissa niin käskettiin tekemään. Nyyh.

Sain uusia hilloja! Tosin maut ovat sellaisia, etteivät ole mua varten! 😀 Eteenpäin menevät, siis. Onneks tunnen sellaisen hullun, joka näistä tykkää…terkkuja!

Siinä ovat! Näistä ei tullut nyt sellaisia ohuita ja rapeita eikä mulla ollut mitään samperin RITILÄÄ, johon ne ois pitänyt asetella. Hirmuisen hyviä kyllä olivat, vaikka miehen suusta tietenkin kuului se kannustava ”aika sama kun lettuja söis.” Pyh.

En silti ymmärrä, miten oon elänyt näin kauan ilman vohvelirautaa. Elättekö te ilman vohvelirautaa? Miksi??

18 Comment

  1. Pia says: Vastaa

    Epäsäännöllisen säännöllisesti se on kaapista kaivettava -ja koirat saa tietysti myös omat palat xD

  2. Merja says: Vastaa

    Vohvelirauta valitettavasti puuttuu tästä taloudesta, mutta onneksi mun äitiltä sellainen löytyy niin aina välillä pääsee vohveleilla herkuttelemaan. Pitäis kyllä varmaan jossain vaiheessa omakin hankkia..

    meppu.blogspot.com

  3. Oi nam! Herkullisen näköistä!
    Meilläkin on vohvelirauta, mutta vain kerran ollaan tehty sillä ja kerran ollaan tehty normilättyjä :).
    On varmaan niin liian iso homma alkaa tekemään taikinaa :p.
    Ja hitsi, nuo hillot kuullostaa mielenkiintoisilta (paitsi ei paprika-chili) !! Voisi maustamattoman jugurtin seassa olla loistavia !!

  4. Ruu says: Vastaa

    on meillä vohvelirauta, mutta ei me ikinä jakseta tehdä vohveleita.

  5. Anonymous says: Vastaa

    Njam, aika herkun näköstä. Saat tehä tota mullekki ku seuraavan kerran nähään. =D

  6. LauraL says: Vastaa

    Ei tosiaan eletä, vohvelit on niin hyviä ja helppoja! Me tehdään toisinaan vissyyn, se tekee ne rapeemmiks ja ritiläkin löytyy. Ja vaahterasiirappia. Mutta täytyykin kokeilla tota kookoshilloo.

  7. Dronningholm rules! 😀

  8. Sokeria päälle vaan! Hillot on hifistelijöille! 😀

  9. Mohn says: Vastaa

    Kyllä löytyy voffelirauta ja sitä toisinaan jopa käytetään. =) Minäkin lorautan vähän kivennäisvettä taikinan joukkoon jotta lopputulos olisi ihanan rapsakka. Meillä joutuu vaan tekeen aika helkkarin ison taikinan eli paistamiseen menee pieni ikuisuus ja niitä vohveleita syödään vähän niin kuin sitä mukaan, kuin niitä valmistuu. 😉 Vohvelit on kyllä namskista!!

  10. Ah, eli kivennäisvesi on avain rapeuteen, hyvä tietää! Tosin avokki ei tykkää rapeista vohveleista. :/ Nämä kyllä menee aamiaisena seuraavina aamuinakin. 😀

  11. ami says: Vastaa

    Onpas sulla kiva blogi, onneks löysin tieni tänne! Meillä kotikotona on ikivanha mumman vohvelirauta jolla äiti vieläkin silloin tällöin paistelee mulle sellasia huippuja rapeita ihania parhaita vohluja. Jostain syystä meiltä ei kyllä nykyisestä kodista vielä rautaa löydy… Pitääpä hankkia. Jaa että kivennäisvesi…

  12. Minä sain viime vuoden puolella vohvelirautapakkomielteen, ja kun neiditkin ajatuksesta innostuivat niin ostettava oli. Yhdesti ollaan tehty (ilman kivennäisvettä tai ritilähifistelyjä) ja olihan ne hyviä. Nyt iski vohvelihimo… Jos viikonloppuna paistaisi ja vaikka ihan sen kivennäisveden kanssa…

  13. ami: Kivaa, kiitos! Tule toki jatkossakin! 🙂 Ja nyt heti vohvelirautakauppaan! 😀

    Villasukka kirjahyllyssä: Joo, ei tuo vohveliraudan olemassaolo ainakaan mitenkään auta kamppailussa herkkuhimoa vastaan. Olivat turhankin helppoja tehdä. 😀

  14. Olen katsonut noita hilloja usein kovin ihmeissäni ja miettinyt kehtaako maistaa.. etenkin kookos houkuttelee, onhan kookos muutenkin loistokas.

    Löysin blogisi ihan sattumalta surffailemalla, so far so good!

  15. Liitokala: No kiva että surffailit tänne! 😀 Musta toi kookos just on se oudoin noista! 😀 Ja suhteeni mangoon jo tunnetaan…

  16. Vee says: Vastaa

    Sulla on aivan ihana kissa!!! Ottaisin itsekin kisun heti, ellen olisi allerginen. Onneksi en ole vohveleille allerginen 😀

  17. No se ois kyl julma kohtalo! 😀

  18. Anonymous says: Vastaa

    Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

Vastaa