Tervetullutta sisältöä jääkaappiini

Pahoitteluni heti alkuun kaikille niille, jotka aiemmin paheksuivat, kun esittelin blogissani uutuusjugurtteja. Tämä, mainokseksikin luokiteltavissa oleva postaus saattaa juurikin teitä raivostuttaa. Arla nimittäin lähetti minulle, pienelle nälkäiselle bloggaajalle, kaikenlaista mehusta jugurttiin ja juustoon. Sainkin siis pitkästä aikaa hyvän syyn hihkua aina jääkaapin avattuani, sillä nämä tosiaan täyttivät yleensä hieman tyhjempänä olevat hyllyt aika huolella. Jääkaapissani ei ole vuosiin ollut edes valoa, mutta nyt siellä sitten onkin kaikenlaista. Tai ainakin oli, sillä äitini vei eilen osan mukanaan erittäinkin tyytyväisesti hymistellen. Enhän minä olisi kaikkea mitenkään ehtinyt yksin syödäkään ja erityisesti juustoja käytän harmillisen vähän.

Yritän välttää sokeria sisältävien jugurttien syömistä, mutta jos niitä mulle lähetetään, niin en tietenkään niitä voi enkä edes halua vastustaa. Persikka-mango -jugurtin vedin napaan samantien, enkä missään nimessä aio jättää myöskään ”tangeriini-juustokakku”-jugurttia syömättä! Kaikkea ne keksiikin! Plussaa muuten tulee laktoosittomuudesta tai vähälaktoosillisuudesta, kaupassa valitsen aina mieluiten sen laktoosittoman version, jos se ei ole puolet kalliimpi (yleensä valitettavasti on). Ilahduin myös saamastani appelsiinimehulitrasta, jota olen aiemminkin maistanut. Oikein hyvää appelsiinimehua ja sisältää niitä jo aiemminkin peräänkuuluttamiani appelsiininhaituvia.

Rahkoja oli lähetyksessä myös monta, ja ne erityisesti kelpaavat enemmän kuin hyvin!

Mutta GRAAH! Suurin kiusaus oli kuitenkin nämä Susette-vanukkaat. Söin tämän appelsiini-suklaa-vanukkaan jälkkäriksi ja oli kyllä todella hyvää. Tämä on sellainen ns. aikuisempi vanukasversio, aivan kuten toinenkin saamistani, cappuccino-suklaa. Kermavaahtoa näissä ei ole päällä, kuten Suseteissa yleensä. Olen aina ollut salaa hulluna vanukkaisiin.

Kaiken kaikkiaan erittäin ihana, piristävä lähetys Arlalta. Ja juustoa yritän käyttää lähiaikoina ahkerasti!

Onko muuten muita vanukkaista tykkääviä, kuitenkin jo lapsuusiän ohittaneita? 😉 Ja syöttekö te juustoja??

31 Comment

  1. Kun olin lapsi oli nami nami vanukkaita, nykyään on Kidiuksia, mutta eivät ne mielestäni maistu samalta kuin nami namit. Kaikki kahvinmakuiset vanukkaat ja jugurtit ovat suosikkejani, samaten miedot juustot.

    1. Mietinkin tossa, onko NamiNameja enää! Luulin, että olisi. 🙁

      Itse en ole kahvinmakuisten juttujen ystävä lainkaan, mutta äitini sen sijaan on, joten sinne meni äkkiä cappuccino-vanukkaat. 😀

  2. Sonja says: Vastaa

    Oi Naminamit! <3 Meillä niitä kutsuttiin ”namiksiksi” eli ”namis”. 🙂 Vaaleansininen oli parasta. Mutta joo, vanukkaan on vieläkin hyviä. Itse syön niitä Jacky-vanukkaita tai Paula-vanukkaita. Pauloissa on vaan se huono puoli että nissä on joskus klimppejä seassa.

    Tuli muuten mieleen että oli joskus niitä Valion rahkoja, itse hamstrasin melkoisesti sitä mansikkarahkaa. Mmmm… Onkohan ne uuden Vanhan Ajan -rahkat samanmakuisia vai menetettiinköhän nekin? :/

    1. Jackyt on hyviä. 🙂 Ja itekin söin aikoinaan niitä Valion rahkoja, eikö sitä perusmansikkaa muka enää saa? Tosin yleensä kaikki Vanhan Ajan jutut on kyllä hyviä…

  3. Epe says: Vastaa

    Oioi, todellakin vanukasta <3 Mie oon aina ollu sitä mieltä että ihminen ei koskaan ole liian vanha vanukkaalle 😀 Muistelisin että joskus hämärässä menneisyydessä olisin nähnyt jopa minttususettea, oi saispa sitä joskus uusiksi!

    1. No ei oikeesti ookaan koskaan liian vanha! 😛

  4. Petri says: Vastaa

    En syö vanukkaita, mutta hieno telkkari tuolla taustalla! Koskahan saisin roudattua sen sieltä pois. 😛

    1. No toivottavasti et ihan vielä 😛

  5. Sininen Jacky! Bäst!

  6. LauraL says: Vastaa

    Vanukkaita, nam! Ja varsinkin noi uutuudet kuulostaa liian hyvältä, täytyypä ottaa testiin heti kun niitä nään.
    Ja juustot kelpaa kans, ainoo juusto mikä ei oikein ole mun makuun on vuohenjuusto.

    Minkälaisia noi välipalarahkat on, onko kuinka makeita? Entäs toi vanilijapiimä, jotenkin ajatus ei houkuta? Ja miks noihin keittoihinkin pitää laittaa sokeria.

    Mäkään en syö noita sokerisia juguja (no todella harvoin), mutta täytyypä noita testata, menee ihan herkusta.

    1. No nyt viimeinkin pääsen vastaamaan kun ehdin testata. 😀 Välipalarahkat on TODELLA makeita, siis ainakin omaan makuun. Tosin kun yleensä sörssään itse omat rahkani, niin niihin ei hirveästi sokeria tule, joten ehkä siksikin tämä maistui todella makealta.

      Vaniljapiimää en testannut, vaan annoin isälle.

  7. Nova says: Vastaa

    Vanukkaita pitää saada tasaisin väliajoin ♥ Ja joku tuolla haikaili minttuisen Suseten perään, niin minäkin teen, en ees ehtinyt sitä ostaa montaa kertaa kun se katosi kaupoista. Mööh =(

    1. Onneksi katosi, niin ei tuu ees houkutusta ostaa. 😀

  8. yhh. Arla .. ja Ingman…………….

    1. Hö, kuis? 🙁

    2. näin maitokarjallisen maatilan tyttärenä, joilta maito menee vain Valiolle. 😀

    3. Ah, no niin. 😀

  9. Nina says: Vastaa

    Syön vanukkaita sillai harvakseltaan jos niitä jääkaapissa on. Mut en muita kuin suklaata 😛 Naminamit oli kyllä parhaita! Muistaakseni! 😀

    Juustot ei ole oikein mun juttu :/ Niinnojoo, paitsi feta, mutta sitäkin tulee syötyä aika harvoin.

    1. Joo mäkin tykkään vaan ”perusjuustosta”, mutta kun en enää leipääkään syö, niin…

  10. Vanukasta..njet..
    Mehua jossa roihpetta mukana..njet…
    Juksa jonka makuna ”tangeriini-juustokakku”..ehdoton njet..

    Juustoo voin siipaleen nykästä jos hulvattomaksi heittäydyn.

    1. Nirso! 😀

    2. Käyttäisin sanaa ”valikoiva” =)

    3. Sovitaan niin!

  11. Merja says: Vastaa

    Suklaavanukas ♥ Varsinkin sellanen suklaavanukas missä on lisäksi kermavaahtoa on ihan nom! Niitä onneksi saa Lidlistä halvalla 😀 Myös Dr. Öetkerin tummasuklaavanukkaat on nom! Mutta pitää kyllä joskus noita uusia Susetteja testata, ihan vaan mielenkiinnosta. Joskus Susetteja tuli syötyä vähän liikaakin kun tädin mies oli Tampereen Ingmannin aluepäällikkö, niin aina Tampereel käydessä sai syödä Ingmannin tuotteita kyllästymiseen saakka 😀

    1. Joo, kermavaahto kyllä kruunaa. 🙂 Mut tuohon uutuuteen se ei mielestäni kyl oikeen sopiskaan!

  12. Oi hitsi, nyt sanon suoraan, että olen todella kateellinen tuosta herkku-satsista !!
    Täällä syödään niin jugurttia (sokeroitu tai ilman), vanukkaita (näitä on tosin tullut harvemmin ostettua), rahkoja, mehua ja juustoa.
    Voih juustot <3 Ainoa mitä en ole suostunut vielä pelkiilteen maistamaan on sinihomejuusto. Sitäkin oon tosin syönyt dippinä ja sulatejuuston muodossa, jotka oli ihan ihan jees :).
    Perusjuustoakin saatan vetää monta siivua ilman mitään leipiä ym. iltapalaksi :D.
    Mitä juustoja tuossa oli mukana??

    1. Grillijuustoja, aamujuustoa, mozzarellapalasia, tuorejuustoa! Joo sinihomejuusto ei maistu mullekaan, ei myöskään aura 🙁

    2. Oih, nuo kyllä kuulostaa ihanilta :). Tuo grillijuusto on varmaankin feikki-Halloumia??
      Eikö sinihomejuusto ja aura oo samaa kamaa? 😀 Tai ainakin itse olen saanut sen käsityksen :).
      Tuli mieleen vielä, että Brie-juusto oli kyllä todella herkkua, kun kerran illanistujaisissa maistoin. Se saattoi olla myös avustavana tekijänä että sitä uskalsin maistaa, kun se ei edes näyttänyt homejuustolta :).

    3. Haha taas mä kämmäsin ton! 😀

  13. Myy says: Vastaa

    Juustoja syön paljon, mutta vaan kunnollisia rasvaisia juustoja. Kevyt-tuotteet on ehdoton ei kaikessa.

    Vanukkaita tulee ostettua lähinnä silloin, kun on kipeä. Yleensä kinuski-Jackya, mutta tulee muitakin kokeiltua.

    1. Mä nyt innostuin syömään tota juustoa aamulla munakkaan kanssa. 😀

Vastaa