Huikea hyppy

Tandemhyppy. Se on sellaista hauskaa hulluutta, että hypätään tosi korkealta hyppymestarin kanssa, tiputaan hetki vapaapudotuksessa kunnes varjo avataan ja sitten leijaillaan maata kohti. Ja yritetään tietenkin nauttia jokaisesta sekunnista.

Siis mähän olen kyllä periaatteessa aina halunnut hypätä tandemin, mutta kuitenkin lykännyt sitä syystä tai toisesta. Benjihyppyä kohtaan en ole koskaan tuntenut mitään kiinnostusta, kuumailmapalloillut olen ja se oli ihan kivaa. Tottakai olen muilta kuullut hehkutuksia laskuvarjohyppäämisen ihanuudesta, mutta silti en vaan ole saanut aiemmin aikaiseksi. Tyhmä minä.

Mutta nyt kun kolmekymppiset uhkaavasti lähestyvät ja vanhemmat sen kun vaan jaksoivat kysellä mitä haluan lahjaksi, niin lopulta tuskastuin ja pyysin tandemlahjakorttia. Ja minäpäs sitten käytin sen eilen, vaikka noh, on tässä vielä viikko synttäreihin.

Kokoontuminen tandemhyppyyn oli eilen Helsinki-Malmin lentokentällä klo 19 ja kiitos isoveikan kyydityksen, olin paikalla ajoissa. Ilta ei olis voinut olla enää yhtään kauniimpi: aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta ja oli ihan superlämmintä.

Mun kanssa samaan aikaan hyppäsi kolme muutakin tyyppiä ja pikaisen maan tasalla tapahtuneen ”mitä siellä ilmassa tapahtuu, mitä teidän pitäisi tehdä ja mitä ei saa missään nimessä tehdä” -opastuksen jälkeen hyppäsimme kamat päällä koneeseen (Pilatus Porter) ja kiihdytimme taivasta kohti.

Olin suoraan sanottuna ihan varma, että olen kauhusta kankea viimeistään siinä vaiheessa kun ollaan koneessa ja kuulemma valjaita päälle puettaessa mua jo jännitti tosi paljon, vaikka en kyllä itse huomannut mitään megajännitystä, höh.

Mutta totta kai ainakin jonkinlainen pieni paniikki iski siinä vaiheessa kun ovi lopulta korkeuksissa avattiin ja hurjan kylmä (noh, 0-asteinen) ilmavirta iski päin pläsiä. Hyppymestarini Simo tosin oli niin rauhallinen jamppa, että olin aika melko varma, että selviän kyllä hypystä hengissä. Olin ekana lähtövuorossa ja ehkä parempi niin, toisaalta olisi ollut myös ihan kiva nähdä kun muut tipahtaa. Mutta enpähän ehtinyt edes miettiä jänistämistä! Lentsikan ovella ei tosiaan kauaa jahkailtu, yy-kaa-koo ja eiku menoks!

No millaista se sitten oli? No aika pitkälti just sellaista kun olin etukäteen kuvitellutkin, mutta aika paljon kivempaa ja hullumpaa. Ja siis onhan se vaan jotenkin tosi luonnoton ja ihan hassu fiilis tipahtaa 3000 metrin korkeudesta ja vaan tippuatippuatippuaaaaa 40 sekunnin ajan. Otti vatsasta niin perkeleesti ja unohdin kyllä totaalisesti kaikki asentokäskyt kun yritin vaan pysyä hengissä (ja pitää naaman jotenkin kasassa siinä ilmavirrassa). Tavallaan aika saakelin hauskaa ja ainakin jälkeenpäin ajateltuna juurikin tuo vapaapudotus just oli sitä tosi jännää.

Kun varjo aukesi (thank god…) niin tuli ihan ihmeellisen hiljaista ja sitten saikin kuuden minuutin ajan vaan yrittää rentoutua ja katsella maisemia. Pääsin myös ohjaamaan varjoa! Ja siitä huolimatta päästiin onnellisesti maahan, pari korttelia kotitalosta. Minuutit kuluivat kyllä ihan liian nopeasti, olisin mieluusti ollut yläilmoissa paljon pidempäänkin…Maahan palasin hikisenä, ripsienpidennykset totaalisen sekaisin mutta silti erittäinkin onnellisena tyttönä.

Ja kyllä! Menisin uudestaan ihan koska vaan! Oli ihan mieletön ja ainutlaatuinen kokemus jota suosittelen enemmän kuin lämpimästi ihan tasan kaikille. Lisätietoja hypystä ja kaikesta siihen liittyvästä löydätte SKYXPERIENCEn sivuilta, täältä!

Kertokaa, oletteko hypänneet tandemin ja jos ette, haluaisitteko, ja jos ette, niin MIKSI IHMEESSÄ MUKA ETTE?

Kuvista iso kiitos SKYXPERIENCElle.

Niin, ja kiitos myös äiskä + iskä, jotka tämän kokemuksen kustansivat. Ihan paras synttärilahja!

48 Comment

  1. Nina says: Vastaa

    En ala, pakko päästä! 😀

    1. KYLLÄ!

  2. Huhhuh, otti mahasta jo näitä kuvia katellessa 😀
    Pysyisköhän mun proteesi matkassa xD Hmmm…

    1. Hyvin pysyis! 😀

  3. Anne says: Vastaa

    Hullua! 😀 Jännitti ihan sikana kun luin tota sun juttua, ihan kun ois ite ollu mukana! Voin vaan kuvitella ne tunteet mitä kävit läpi!

    1. Heh, kivaa 🙂

  4. Vauuuu 😀 Siistiä!

    1. Oli kyllä 🙂 Ei voi verrata mihkään!

  5. Merja says: Vastaa

    Tavallaan kyllä kiinnostais tommonen hyppely, mutta luulenpa että semmosta varten mun pitäs saada paino kaksnumeroiseks ja se ei ihan helposti/nopeesti käy. Lisäks kun katoin mitä Oulussa maksais hyppely, niin totesin että mulla on rahoille muutakin käyttöä. Ehkä sit joskus jos saa enemmän rahaa jostakin ja jos toi paino laskis..

    1. Joo ei se halpaa huvia ole, mutta kyllä se vaan on kuitenkin sen arvosta. Ihan ainutlaatuinen kokemus.

  6. Eli kestovirne naamalla. Itsellä se kesti monta päivää hypyn jälkeen 😀 Noiden samojen poikien seurassa mekin tultiin silloin alas 🙂

    Pari tuttua oli eilen kans hypännyt Malmilla, mut fb-päivitykset aiheesta tuli siihen aikaan, et olivat varmaan edellisessä satsissa 🙂

    Mut siis ihan huikee hommahan se on ja vapaapudotus on ihan parasta!

    1. Hypyn jälkeen on enemmänkin vaan jotenkin hämmästynyt olo ja noita juttuja kelaa vasta kunnolla myöhemmin 🙂

  7. Puf says: Vastaa

    Apua pidätin hengitystä ku jännitti niin paljon sun puolesta! Varmasti ihan huikeeta! Ennen olin vain innoissaan ku katoin muiden kuvia ja videoita tandemhypystä, mutta nykyään se on kallistumassa enemmän panikoinnin puolelle. Päättelen tästä että mun on pakko hypätä tandemhyppy parin vuoden sisään tai en enää uskalla 😀

    1. Haha 😀 Oli kyllä huikeeta. Tiedätkö, tota EI kannata mitenkään miettiä etukäteen liikaa, kaverin sanoin toi on yks niitä asioita jotka menee kirjaimellisesti omalla painollaan. 😀 Sitäpaitsi siellä ei kuitenkaan tarvii varsinaisesti tehdä mitään ite eikä sitä voi mitenkään kämmätä. ;P

  8. Tuo olisi niin mahtavaa! En silti varmaan koskaan uskaltaisi, koska pelkään jonkun verran isolla matkustajakoneellakin lentämistä. Huh, jos mun pitäisi siis koneesta hypätä 😀

    1. Mäkään en tykkää hirveesti lentämisestä. 🙁 Ja mua aina pelottaa lentokoneessa jos tulee vähänkin jotain ilmatöyssyjä! 😀

  9. karo says: Vastaa

    minäkin haluan ! heti ! Benjin oon hyppäny ja herranjumala,pitäähän sitä päästä korkeemmalta lentelee ! tai tippuu vai miten sen nyt sanoo 😀

    1. Molempi käy 😀

  10. Tulihan niistä kuvista mahtavia 🙂 Edelleenkin, jos ei sitä vapaapudotusta olisi.. tai ehkä voisin kuitenkin . Ennenku täytän 50.

    1. Haha, eiku meet PIAN.

  11. Arja says: Vastaa

    Hui ! En uskaltais, ehkä jos siitä maksettaisi vaikka 5000e, sit voisin hypätä 🙂

    1. 😀

  12. Taina says: Vastaa

    Oooh, kuin siistiä!! 😀 pakko päästä! Ihana idea just pyöreiden vuosien kunniaks mennä, tai vaikka polttareissa toi olis aivan mahtava! 😀 Mulla on tänä viikonloppuna (toivottavasti) edessä benjihyppy, josta oon jo monta vuotta haaveillu, kun mennään jurassic rokkaileen. Toi tandem olis sit seuraavaks vuorossa, kun saa rahaa kerättyä tarpeeks/jonkun maksumieheks 😀

    1. Joo aika suosittu polttarijuttu toi taitaa ollakin 🙂

      Kivaa benjiä! Mua ei taas siihen kyllä kovin helpolla sais… 😀

  13. Nana says: Vastaa

    Makian näkösiä noi kuvat! Oon kyllä itekki miettiny että ois huippu joskus hypätä tanemhyppy. Tosin meikän himoa jarruttaa hieman aivan tajuton korkianpaikan kammo ja se kun äiti joskus kerto kuinka pappa (äitin isä siis) oli joskus nähny ko joku tyttö oli hypänny laskuvarjohypyn ja sen tytön varjo eikä varavarjo ollu auennu. Ei kuulemma koskaan unoha miltä sen huuto kuulosti ennenko osu maahan :/.

    1. Mullakin on normaalia pahempi korkeanpaikankammo. Toi hyppy tapahtuu kuitenkin niin korkeelta, että sitä kammoa ei vaan noissa kilometreissä ole. Ja tossa koneen reunalla ei tosiaankaan kauaa hengata vaan se on menoa samantien kun ovi aukee. Ei siinä ehdi enää pelätä! 😀

      Ja ne varjot kyllä nykypäivänä aukee. 🙂

  14. Anonymous says: Vastaa

    Eipä oo vielä tullut hypättyä, lähinnä juurikin tuon hirveän hinnan takia. Benjin hyppäsin reilu vuosi sitten ihan ex tempore, ja oli kyllä ihan mieletöntä. Laskuvarjohyppy on kutkutellut jo aika pienestä asti mutta jotenki se hirvittää ku ollaan ilman mitään köyttä tms siellä ilmassa. Vaan kyllä se taitaa niin olla että täytyy se käydä vielä taivaalta putoamassa jossain vaiheessa.

    1. Mäkin olen hinnankin takia sitä viivytellyt. Mutta näin jälkikäteen helppo sanoa, että olin tyhmä, kyllä tosta kannattaakin maksaa.

      Köyttä ei oo, mutta onhan siinä varjo! 😀 Ja onneks ei yksin tarvinnut tipahtaa.

    2. Anonymous says: Vastaa

      Jotenki se varjo ei tunnu yhtään samalta kun eihän se herranjestas oo edes kiinni missään! 😀 Oon kuitenkin kans lohduttautunut ajatuksella siitä, että ei tarvi tulla yksin alas. Ja veljen kertomukset laskuvarjojääkärimeiningeistä viimeistään vakuutti että perkele, jos tuo niin minäkin!

    3. Joo, kyllähän toi ajatuksenakin on ihan hullu ja siltähän se tuntuukin, hullulta. Mutta hauskaa kokea se tunne kun hyppää ”tyhjyyteen”. 😀

  15. Oon niin kade sulle. Juuri viime viikolla taas mietin tandemhyppyä, se on yksi harvoista asioista jonka haluaisin tehdä. Upeita kuvia, en tiennytkään että niitä voi saada hypystään. Täällä Kuopiossa ei näköjään pääse hyppäämään noin vain, ”vuoden 2013 varauskalenteri on täynnä”. Buu.

    1. Saa videon tai/ja kuvia, lisämaksusta. Ja kyllä nyt ainakin jompi kumpi kannattaakin ottaa. 🙂

  16. Taru says: Vastaa

    Ei ikinä! Mulla on putoamisen kammo, ja ei, se ei lähe putoomalla. 😀

    1. Ootko varma 😛 Mä en voi sietää ees mitään lällyjä huvipuistolaitteita joissa jotenkin tiputaan 😀

    2. Taru, mä pelkään kans putoamista, mut kun toi ei oikeesti tunnu siltä että putoais!

    3. TUNTUUPAS, se just tuntuu pahemmanlaatuiselta putoamiselta! 😀

  17. Ruu says: Vastaa

    Oi toi olis niiiiiin siistiä!

    1. Oli enemmänkin kun siistiä 🙂

  18. Liisa says: Vastaa

    Olin just kotimatkalla kun huomasin koneen pörräävän lähellä, ja ryntäsin katsomaan. Oli hauskan näköistä, kun pieniä pisteitä lähti erkanemaan koneesta ja sit yhtäkkiä varjo aukesi. Oli varmaan mahtavaa hypätä niin lähelle kotia ja katsella tuttuja kulmia 🙂 Yllätyin kans miten tarkasti tiettyyn kohtaan ne kaikki hyppääjät nätisti laskeutui, ihmettelin etukäteen et eikö törmäile ihmisiin 🙂

    1. Ihmiset yleensä kai huomaa aika hyvin ja väistää…mutta mehän laskeuduttiin tosiaan keskelle pesispeliä kentälle. 🙂 Ja varjoahan pystyy kyllä ohjaamaan.

      Ja joo, mentiin ihan mun partsin ohi! 😀 Huidoinkin siellä että ”hei tuolla mä asun!” ja yritin katella näkyykö partsilla elukoita. 😀

  19. Olen haaveillut laskuvarjohypystä suurinpiirtein aina. Ehkä minä vielä joskus… 😉

    1. Nyt vaan toteutukseen! 🙂

  20. Petta says: Vastaa

    Voi minäkin tahdon! Nyt heti!

    1. Siitä sit vaan! 😀

  21. Aivan mahtavaa! Minäki tahtoisin, näyttää kyllä niin mahtavalta ja juuri sellaselta miltä oon sen aina kuvitellu/haaveillu näyttävän. Voi sua onnellista. 🙂

    1. Mietin kyllä tätä hyppyä ihan päivittäin. 🙂 Eli kyllä kannattaa mennä, unohtumaton juttu. 🙂

  22. Wowzah. Apua. Megahienoa. Jännä miten postausta lukemalla ja kuvia katselemalla jotenkin samaistuu niin kovasti tuohon kokemukseen, että omassa mahassa alkaa kipristellä jännityksestä. 🙂

    1. Heheh 😀 Muakin kipristeli kun luin tätä tälleen myöhemmin. 😀

Vastaa