Tällainen on Alma

Nyt jo yli viikon ajan Alman kanssa eläneenä olen oppinut ainakin hieman tuntemaan tätä uutta perheenjäsentä. Tässä joitakin huomioita:

-Alma on todella itsepäinen pikkuprinsessa. Enää ei Arska ole se, joka päättää, missä kukakin menee ja makoilee, se on nyt Alma. Arska on asiasta vieläkin vähän hämillään.

-Almalla on kolme tapaa äännellä: ”iu iu iu” tulee yleensä ensin. Silloin Almalla on vähän nälkä tai vähän tylsää. ”Rrrää rrräää RRRRÄÄÄÄ” tulee sitten, kun Almalla on tosi iso nälkä tai todella tylsää. Näitä molempia Alma käyttää usein. Ja sitten on vielä sellainen kirkuen huudettu ”iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii” kun pestään tassuja tai leikataan kynsiä. Molemmat operaatioita, joista Alma ei tykkää yhtään.

-Almalla on aina nälkä. Ja Alma syö aina ensin. Ei ole väliä, mitä kupissa on, kaikki kelpaa ja kaikki syödään.

-Alma ei ole kovin pitkään sylissä viihtyvää tyyppiä. Hetki ollaan ja kehrätään, mutta sitten pitää jo jatkaa matkaa. Olkapäällä on kivointa keikkua.

-Alma ei helposti pelästy mitään ääniä. Arskan saa juoksemaan toiseen huoneeseen aivastamalla, Alma ei ole moksiskaan. Myöskään poikien vihaama astianpesukoneen täyttäminen tai tyhjentäminen ei Almaa kiinnosta (paitsi se on tietenkin hyvä tilaisuus tunkea sinne sisälle).

-Almaa saa pussailla ja se itsekin työntää nenäänsä kasvoihin kiinni. Yleensä tämä onkin se, mihin aamuisin herää: suu täynnä Alman karvoja.

-Alma ei tykkää kuvaamisesta, tietenkään, sehän oliskin aivan liikaa vaadittu, että minä omistaisin linssiludekissan. Alma-neiti se hermostuu sillä sekunnilla, kun näkee kameran, päästää sen RRRÄÄÄ-äänen ja poistuu paikalta.

-Alma nukkuu mieluiten sängyn alla olevassa laatikossa. Sieltä herättyään Alma istahtaa aina makuuhuoneen ovelle tarkkailemaan, missä kukakin on. Sitten leikitään ja riehutaan niin kauan kunnes tulee taas uni ja ryömitään takaisin laatikkoon. Tai jos sinne asti ei ehditä, niin mikä vaan muukin paikka kelpaa. Joskus yöllä herään ja huomaan, että Alma nukkuukin sillä hetkellä tyynyn vieressä, joten ei se ihan aina siellä laatikossaan viihdy.

-Kaikki lelut kelpaavat, mutta lemppareita samat kuin Arskallakin: pienet pallot. Sellaisen kanssa Alma jaksaa leikkiä yksinkin vaikka miten kauan.

-Alman turkin väri muuttuu selkeästi ihan päivittäin. Selkään on jo tulossa tummempaa karvaa, samoin tassuihin ja kaulaan. Birmoillahan väritys muuttuu läpi elämän.

Hoetaan miehen kanssa edelleenkin päivittäin, että Alma on niin söpö ettei niin söpöä voi olla edes olemassa. Pojat kyllä saavat huomiota ihan yhtä paljon kuin Alma, eli emme suinkaan ole niitä unohtaneet. Ihan yhtä rakkaita kaikki. ♥

44 Comment

  1. Nonnu says: Vastaa

    Voi Alma <3 Pumpulipallo Hattaraturkki <3

    Hei darling, mun blogissa olis sulle haaste! 🙂

    1. 😀 ! Käyn vilkuilee! 🙂

  2. Alma on kyllä ehkä söpöin koskaan näkemäni kissa. Niin söpö! Suloinen! Ehkä söpöyden maailmanennätys. 🙂

    1. Haha, ihana 😀

  3. Alma on niin pakahduttavan söpö..!! <3 En kestä näitä kuvia :>

    1. Mä en kestä sitä livenä! 😀 No, ainakaan tänä aamuna klo 05.30 kun se halus leikkiä makkarin lampun johdoilla…:D

  4. anana says: Vastaa

    Alma on kyllä liikkis ♥ tämä ei nyt auta pentukuumeeseen =) Eikä sekään että eilen omaa Birmaa silittäessä huomasin että turkki on muuttunut pentukarvasta aikuisen kissan karvaksi, byääää meillä ei ole enää vauvaa 🙁 Sama juttu tuon kuvaamisen kanssa…paitsi kuyn yritän ottaa muita kuvia niin sillon kyllä tungetaan kohteen ja kameran väliin 😀

    1. Kyllä Almankin turkki selkeesti muuttuu myös aikuisemmaksi karvaksi koko ajan. Mutta on se vielä niiiii-iiin pehmeä. <3

  5. Mette says: Vastaa

    Alma<3 Hyvin näyttää sopeutuvan. Mulla on nyt vaan tosi outoa kun ei ole enää pentuja kotona. Kun ne oli niin pieniä ja pehmoisia ja kivoja rapsuttaa. Luccalla alkaa nyt lihotuskuuri että saadaan sekin paijattavaan kuntoon. 😀

    1. Joo, kyllä Alma tuntuu meillä viihtyvän. 🙂 Ja mikäs siinä kun on neljä palvelijaa ja kiusattavaa 😀

  6. innaB says: Vastaa

    Cute overload! Kissakuume sen kuin vain itselläkin kasvaa kun katselee kisujen kuvia :’)
    Aivan ihanan, mielettömän söpö! <3

    1. Kissakuume, paras kuume! 😀 <3

  7. ellu. says: Vastaa

    On hän kyllä vaan niin nätti <3 Kyllä meillekkin tommonen oma pikku-Birma olis ihan tervetullut, mutta toisaalta ei uskalla ottaa allergioitten kanssa riskiä.. on se niin väärin :/ Mutta onneks on aina kuvia 🙂

    1. Me ei olla onneks saatu Almasta mitään oireita. Reiskalle olinkin aluks tosi allerginen, mutta siedätyin ja ei oo sen jälkeen tullu mitään.

  8. Miten näin söpöä voi ollakaan olemassa? Nyt on kyllä sellainen kissakuume, ettäettä!

    1. Mietitään kuule ihan samaa 😀

  9. Aivan ihana söpöliini! <3

  10. VOOIII!! Miten pystyy olemaan noin hellyyttävä :”’)))

  11. Mella says: Vastaa

    Ihanan komentelevan prinsessan ootte saanut taloonne! <3 Jospa mäkin joskus tyttökissan hankkisin, kun on vaan kautta elämän ollut kokemusta poikakissoista. :3
    xoxo Mella

    1. Olikin tosi kivaa saada tyttökissa vaihteeks! 🙂

  12. Sonja says: Vastaa

    On se kyllä söpö 🙂 Olin kans yllättyny, kun syksyllä Rocky tuli meille, että birmat ääntelee iha eri tavalla kuin meidän maatiaiset! Yleisin ääni on sellainen ”märinä”. Hassun kuulosta 😀

    kissaklaani.blogspot.com

    1. Jep, just sellasta märinää. 😀 Ei oikeen tiiä kuulostaako se hassulta vai ärsyttävältä 😀

  13. Alma on vaan niin ihana!♡ kauhea kissakuume nousee. Noi meidän rötköt on niin isoja jo ja kolli ilmeisesti jatkaa kasvamistaan;)

    1. Arskakin kasvoi isoks pojaks heti kun Alma tuli! Kumma juttu 😀

  14. eekku says: Vastaa

    Ihana söpöliini <3

  15. Niina says: Vastaa

    On se kyllä luttana. 🙂 <3 Vitsit kun pääsisikin täältä ruudun takaa silittelemään tuota pehmoisen näköistä turkkia!

  16. Onkos Almalla ollut muuten yhtään ikävä kisuäitä/sisaruksia, vai kotiutuiko heti ilman äiskän perään itkemistä?

    1. Mä en kyl huomannut että ois ollu YHTÄÄN. Ekan pari vuorokautta se oli tiiviisti meissä ihmisissä kiinni, kun ei vielä uskaltanu poikia härnätä, nythän se on sitten niiden kimpussa. 🙂 Eipä siinä oikeen jäänytkään aikaa haikailuun, kun piti jo tehdä tuttavuutta uusien tyyppien kanssa.

  17. Ruu says: Vastaa

    Awww <3 Ihan kun mun kommentitkin toistais jo itseään, mutta olen ihan sanaton tuon pienen karvapallon kuvien edessä <3

    1. Awww on ihan hyvä! 😀

  18. Petta says: Vastaa

    Voi ei, mun kissavauvvakuume nosti taas ikävästi päätään.. Sä olit unohtanut varoitustekstit.. 😀 Niinkuin niistä olis jotain hyötyä..
    Voi mä niin haluaisin upottaa nenäni tuohon ihanan silkkiseen kissavauvaturkkiin. <3

    Menenpä tästä paijjaamaan meidän tylsiä vanhuksia. <3

    1. Höh, ei ne mitään tylsiä ne vanhuksetkaan oo! 😀

  19. Nina says: Vastaa

    Iiiih! <3

    1. 😀

  20. Samalla lailla kun tupakan ja viinan mainonta on kielletty pitäisi myös julkisen kissanpentukuvien esittämisen olla kielletty ettei ihmisille tule järjettömiä mielitekoja 😛 Alma on söötein kissa ikinä 🙂

    1. Hahaha 😀

  21. Alma on siis lauman naaras leijona jo pienenä 🙂 Voin vaan kuvitella kuinka pehmeä tuo turkki voikaan olla jos se jo kuvissa näyttää noin ihanan pumpulimaiselta ja ihanat nuo siniset silmät, ihan kuin yli söpö sarjakuva kisunpentu!

    1. Ihan ÄLYTTÖMÄN pehmeä, semmoista haituvaa vaan. 😀 Se on niin pehmee että ees vaikee silittää. 😀

  22. Anonymous says: Vastaa

    Voi miten hauska kommentti: ”Almalla on aina nälkä. Ja Alma syö aina ensin. Ei ole väliä, mitä kupissa on, kaikki kelpaa ja kaikki syödään.” <3 Suloinen birmatyttö!

    1. Saas nähdä, kauanko tuota kestää, koska alkaa nirsoilu! 😀

  23. ”Arskan saa juoksemaan toiseen huoneeseen aivastamalla.”
    😀 😀 😀

    1. Kyllä! 😀

  24. Anonymous says: Vastaa

    Mulla on niin hirveä kissanpentukuume!!!
    Toukokuussa mun luo muuttaa kaksi venäjänsinistä poikaa ja täytyy sanoa että sun blogi ja Arska on kyllä yksi inspiraation lähde miksi päädyin venäjänsiniseen:) Toki olen aikaisemminkin pitänyt venäjänsinisten ulkonäöstä mutta jotenkin sun kuvailut Arskan luonteesta sai mut lopulta päätymään tähän rotuun:) Kävin viime viikonloppuna katsomassa 5 vkoa vanhoja pentuja ja olivat kyllä niin lutuisia, samoin kuin teidän Alma:)
    Kiitos mukavasta blogista!
    _Sanna_

    1. Oooo, mahtavan rodun oot valinnut! 🙂 Venäjänsininen on mun lempparirotu, ehdottomasti. 🙂 Arska on vaan niin höppänä ja hassu ja ihana. 🙂 Vieraita kohtaan venakot ovat vähän varautuneita ja ujoja, mutta omaan väkeen suhtautuvat ihanasti. 🙂 Ovat kyllä semmosia herkkiksiä, mutta se on vaan ihastuttavaa! Eniten multa kysellään nimenomaan venäjänsinisestä rotuna, joten se on kyllä hurmannut monet!

Vastaa